Wednesday, December 1, 2010

Jatuh Cinta??!!

Well,lama da nda post apa2 kan..
Sibuk sangat2,sebagai seorang pekerja yang berdedikasi (kunun la..) Sekarang sibuk dengan macam2 projek..
Matai na..
Hehehe...
Ok,Hari ni kita bercakap pasal Jatuh Cinta.. ^_^.v..

Well,siapa kamurang yang tida pernah jatuh cinta??
Hm,Jatuh cinta ni,kalau saya la kan,saya mo bahagi kepada 3 bahagian..
(Di sini kita cakap pasal Cinta Sesama Manusia ja ah)






Ok,jatuh cinta bahagian 1st,ini lebih kepada Sexual Desire.. Hm,terbuka kepada semua jantina.. . Yup.. seringkali,bila duduk di kedai kopi dengan kawan2,(selalunya lelaki) bila ada gadis lawa melintas,pantang,nampak ja,terus cakap,"wah,kancang oh,sadap tu" no offense,but setakat ni,belum ada lagi lelaki yang saya jumpa tida cakap camtu..

Hm,itu termasuklah saya sendiri..
Well,yang ni sebenarnya,lebih kepada LOVE to Sex,dan ini,termasuklah mereka yang meminati jantina sejenis (not me).. Maksudnya,Cinta pada seseorang disebabkan Sex Appeal nya.. That's mean,jatuh Cinta jenis ini datang dan pergi even in just one sec!!..






Ok,yang kedua pula.. LOVE to ADMIRATION.. I mean,yeah,maybe pernah terjadi,mungkin la.. D mana2..
Hehehe.. I think,I've involved in this case several times..

Hm,Love to Admiration,sebenarnya,lebih kepada meminati seseorang itu berdasarkan kemampuannya,and even,in some cases,I Love one Girl,for only She Look Cute in Her Spectacles!!!.. What nonsense.. I manage to couple with her,but,nda bole tahan bila dia buka spek pula.. So,that's mean,kita mencintai Luaran Seseorang..

Yeah,rasanya,kebanyakkan orang selalu memilih yang ini.. tengok rupa,wah,Lawanya/Cantiknya/Comelnya/Hensemnya.... Then,couple.. and suddenly,mendapati yang Couple mereka itu,sangat tidak bersesuaian dengan diri sendiri.. So,still,this one is Jatuh Cinta Pandangan.. Best,but Prove to be unsuitable.. ^_^.v.. tapi untuk suka2,no problem..





Ok,yang ni yang ketiga,paling last and the most Sweetest of all.. Ok,saya belajar and tau pasal ni,of coz la from my dearest Wife,Ayanne.. She's so sweet.. ^_^.v..
I'm lucky to have Her.. Ok Cut,I'm not going to talk abot her,I'm going to talk about Love.. ^_^.v.. Ok,ini slalunya orang cakap Love by HEART!!.. Well,itu orang cakap.. Saya lagi suka cakap, Love from Heart,Brain and God's gift.. Well,tidak semuanya akan berjalan dengan lancar,itu sudah pasti,but then,jatuh cinta jenis ini,biasanya tidak akan berlaku seperti Jatuh Cinta jenis 1 dan Jenis 2.. Cinta jenis ini,
biasanya,
berlaku,
selepas,
beberapa,
TEMPOH... hehehe..
For me,it was never been easy to fall in love deeply in someone.. (For Girls,this is my suggestion,once you found,who the Man you stole the ribs (merujuk kepada Adam dan Hawa ketika penciptaan Bumi,di mana Hawa dicipta dari tulang rusuk Adam. sumber : The Holy Bible) Ok, kita balik semula.. When you found the Man you stole the Ribs,Don't let Him go,even if He is leaving you,work on it.. Unless,he leave you to be with HIM.. Remember,A man is for a Woman.. There's only single RIBS taken from Man,to create a woman,so,there'll be no 2,3 or 4... Remember that..
And for Man,if you found your RiBS,do keep her tightly with you,as U'll regret for life if U r losing your Ribs,and there'll be no replace for it.. Please..
(Never find another extra RIBs,trust me,U don't want them.. ^_^.v..

Ok,You don't know WHERE is THE LOVE?? FInd Black Eye Peas (joking) LoL....
Hm,ok,Sememangnya,mencari Cinta sejati,bukanla satu perkara yang mudah.. Tapi,bila timbulnya soal ini,Still,satu nasihat yang paling penting,I Don't care What is your religion,but Of course,Untuk KASIH,SAYANG and CINTA,pastinya dicipta oleh Tuhan kita,pencipta kita.. Dia mencipta kita,dan pastinya perasaan kita,dan juga jalan kehidupan kita..
So,kenapa x tanya dengan Our Dearest DR LOVE?? Doa,minta petunjuk,and pastinya,jika anda meminta dengan ikhlas,dengan kesungguhan,dan Restu DariNYA,anda pasti akan dapat,seperti yang sepatutnya..
Hehehe.. ^_^.v..

So,for me,I've found one,what about You??


by ©eXYanne Collection

Related Post



7 hacking script:

qaseh johanna said...

berdedikasi kunun....matai...!!!

sumandak said...

hmm...where is my love?hehehe

exyanne said...

Mie : Sebok je kau..

Sumandak:It's everywhere sis.. ^_^.v..

dihaDiha said...

really kike those quote from bible. same dgn Al Quran :)

telah Dia ciptakan manusia itu berpasang pasangan :)

exyanne said...

yeah.. A Man is For A Woman.. Tiada lebih or kurang.. ^_^.. A Woman is The Missing Rib for a Man.. ^_^.v..

The Heart's vomits said...

yeah! i like.. i don't care about ur religion~ :)

exyanne said...

Yeah.. LoVE Everywhere.. ^_^.v..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..