Monday, June 6, 2011

Cinta Labah-Labah [18sx]

 Amaran : Entri ini mungkin mengandungi ayat-ayat berbaur seksual yang mungkin mengganggu pembaca-pembaca di bawah umur 18 tahun. Ini merupakan entri dokumentari,jadi,kalau masi mo baca,baca ja la.. Siapa dapat cek ko sudah cukup umur ka belum.. Hahaha..



Hi kawan2.. Semalam c Aki tingu TV,setelah sekian lama malas mo tengok tu TV,padahal ada astro apa semua.. Hehehe..(c Aki ni kaki online..malas mo tingu TV).. Ngam2 tu TV buka TV1.. Hehehe.. Time tu rancangan dokumentari..



Cerita Pasal Labah-Labah.. Wahhhhh.. Spider ba.. Syok juga.. Lama tia layan dokumentari ni.. Then,dia ceritakan la pasal cara labah-labah ni mendapatkan makanan.. Menggunakan benang sutera dia tu.. Macam biasa la,tangkap mangsa,gulung dalam benang,then makan.. (c Aki eksaited tingu durang makan.. haha).........



Ada lagi jenis labah-labah yang mampu melompat macam belalang,sehingga 40 kali panjang badan dia.. Pastu ada pula yang mampu tukar jenis bau dia kepada jenis serangga lain,supaya dia boleh tumpang makan tempat tu serangga lain..


Tapi apa yang menarik perhatian c Aki,adalah tentang dunia perCINTAan labah-labah ni.. atau lebih senang lagi,hubungan seks serangga ni..



Ok,saya tertarik dengan satu sistem yang peng-dokumentari tu cakap.. Dia bilang kan "LABAH-LABAH TIADA MASA UNTUK BERTANYA DENGAN PASANGAN SAMA ADA MEREKA MERASA BAGUS ATAU TIDAK".. (ish,macam tida comel pula kalau dalam Malay kan,sebab c Aki dingar dalam English ba ni)  Hm,ataupun dalam bahasa orang putih "Spider didn't even have time to ask 'are you feeling good?' to their partner".. Ah,gitu baru ngam..



Hehe.. Kenapa si Aki cakap gitu.. Ok,dalam dunia labah-labah ni,Betina mempunyai saiz badan lebih 8x (minimumnya) lebih besar daripada jantan.. Maka dengan itu,Golongan Betina ni lah yang memang besar2.. Yang Jantan2 tu,kecil2 ja.. Jadi,dalam dunia labah-labah ni,si Jantan hanya mempunyai 2 pilihan.. Mengawan dan Dimakan ataupun Dimakan sebelum mengawan... Hahaha.. Sedih kan?? Penghujung dia,tetap dimakan juga..

Jadi,tiada istilah keindahan seks dalam dunia labah-labah.. Maksudnya,diorang ni mengawan hanyalah untuk meneruskan generasi diorang.. Tapi,diorang tetap sanggup juga kan?? 



Saiz c Labah2 betina yang besar ni,menjadikan dia DOMINATOR.. jadi,jantan tiada pilihan lain,selain,menjadi makanan kepada ibu untuk anak-anak dia.. (kalau sempat dia mengawan)..  Hahaha.. c Aki suka tgk,bila labah-labah ni pun ada tarian.. Untuk tarik pasangan dia.. Macam Lelaki mengurat perempuan la.. Hehehe.. ^_^.v..


Hm,tepikir pula,kenapa manusia kadang2 ada yang menghilangkan kesucian dan keindahan hubungan seks,semata2 untuk nafsu... Hubungan sejenis,Sex Party dan Macam2 lagi la.. Hm,kalau dunia Seks manusia ni macam Labah-Labah,naya kita yang lelaki ni.. Ingat-Ingatlah ya Kawan-Kawan.. Hehehe..







Aki : Pernah menjadi nakal,dan sangat suka mencuba,nasib baik berhenti sebelum terlambat.. Hahaha..

by ©eXYanne Collection

Related Post



9 hacking script:

Anne Nurain said...

sian ny labah2 jantan itu...
huhuhuh...

Aki said...

jadi mangsa kan?? Hahaha..

nGiau said...

kesian juga tu labah-labah kan..tapi, pa buli bt lumrah alam. huhu

beaty said...

sa ada nampak bh ni dokumentari ni dulu lama suda ni..heheh

iya la kan aki. antah knp juga sakarang ni mau juga yang bukan berlainan jantina ni..^-^

Dei mcm sa la tu..pas keja ja balik rumah kalau x yang siok d astro sa trus mandi n on9 sampai mengantuk..maka ampai2 tv yang besar yang itu tunang kasi beli....nh membazir kan..hehe

Aki said...

Beaty,bagus lagi ko mencari lagi apa rancangan yang syok.. c Aki,langsung nda buka.. Hahaha.. hm,susah cerita la.. c Aki no komen kalau seks sebelum khawin tu,c aki ni pun jajal juga dulu,tapi pasal yang berlainan jantina and tida menghargai keindahan hubungan tu ba yang.. aih.. skrg manusia mo contohi binatang la ni.. hahaha..

Ngiau : Pa buli buat la.. durang kna buat gitu kan?? :-D.. Terima ja la..

Yvonne Iman Felicianus said...

jahat tu labah-labh betina..tapar giginya (eksyen)

Aki said...

macam c Iman jahat dia.. hahaha..

mi$$ oZja said...

lu sy tia silap la kan..
ada jg serangga len yang bgini..
lebah kali 2..lepas mengawan trus mati..tp opcoz la cara hidup dorang ni berbeza..hihi..just my humble opinion..;p

Aki said...

oZja : Ya,lebah jantan mimang macam tu,tapi,dia mati bukan pasal kena makan,dia memang mati sebab mengawan.. hahaha.. Rugi jadi durang ni.. :-).. Jan ko susah Ozja,ko hntam ja sini ni.. Cakap ja apa ko mau..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..