Tuesday, June 7, 2011

Jangan Buat Saya Jeles!!

Hi kawan2.. c Aki sot2 ni ari.. telampau banyak kerja di opis.. Tapi,berkat kecampenan c Aki menguruskan drawing dia dengan penuh gigih,berjaya juga c Aki selesaikan.. Wah,bepeluh2 tu ikan tingu sa buat tu drawing.. So,petang ni c Aki mula la menaip sikit2..

Mama di Waterfront Kuching
Semalam (mungkin ada kawan2 yang sudah tau) c Aki punya Mama hantar gambar dia sama Boyfriend dia.. (Bapa c Aki la.. Hehehe..) Diorang p Sarawak hari tu masa Gawai.. (AKI c Aki sebelah bapa is urang Iban tulen) Trus c Mama pun menjeleskan lagi c Aki... Sebab c Aki mimang mo balik sangat2 pigi Kapit,namun,apakan daya,tugas menghalang c Aki daripada menjadi Anak Iban di tahun ini.. (sudahlah Kaamatan tia balik,Gawai pun miss) Kesian c Aki......


Diorang Jalan2 di Kuching,pigi Sematan,pigi Serikin.. pastu baru durang naik Kapit.. Wah,dengar2,naik Bas pigi Kapit sudah 6-8 Jam.. Dari Kuching!!.. Lepas sampai Pekan Kapit,diorang naik bot ekspress dalam 5 jam (mungkinla,c Aki dengar slalu durang cakap macam tu),sepanjang Batang Rajang.. sampai di sambungan Batang Pelagus,Diorang naik Sampan Orang Kampung naik pegi Kampung,Perjalanan Bahaya selama 3 JAM!! (woi,naik perahu kecil,sudah la tia guyang2,3 jam lagi tu)..  Hm,tabah ja c Aki dingar.. Hehehe.....

Pastu,bila sampai Kampung,durang jumpa kawan2 (yang kebanyakkannya c Aki jumpa d Facebook ja). Hahaha.. Kawan2 ni saudara-mara la.. Hm,rumah panjang AKI c Aki ni baru 24 pintu la.. Jadi rumah simen da skrg.. Syoknya Tingu durang.. Jeles.. Dalam post ni,sa mo tunjuk Mama sama Boyfren dia punya gambar.. Hahaha (yang minta puji semuanya)...

see,minta pujinya mereka.. c Aki jeles...

Asyik mo ambil gambar ja...


Ai,anak sepa lagi Mama culik ni??


Apa ba Bapa sa buat ni,kesian girlfriend dia sudah pose comel ²

Ini juga yang paling sa suka.. Sweet ja.. Ni di Sematan ni.. c Aki ingat lagi kalau di Sematan punya rupa..

See,betapa minta pujinya mereka... Sayang durang dua sangat2.. Hehehe.. Mama,gambar2 kamurang sangat cumil,biarpun Mama tia pernah belajar Photography.. Hm,Don't worry.. Lepas ni,c Aki pula mo pegi balik tem GAWAI.. tingu la... Hahaha.. c Aki mo bawa adik² pula len kali.... Jan kamurang jeles c Aki ada Mum n Dad yang cumil ah.. ^_^.v..




AKI     :      Selalu mau pegi jalan2 sama Orang Tua ni,Tapi tida berkesempatan.. Nanti la,kalau c Aki ada rezeki,c Aki belanja kamurang pigi KL ah?? Hehehe..


by ©eXYanne Collection

Related Post



8 hacking script:

Fuze said...

Sabar sajalah.. tahun depan book cuti awal2 bha..

Amiirah-Cassan said...

hahaha lucu ouh ni entry . but sweet ~~~~~!!!!! hahaha

beaty said...

doi gia aki...kanapa gia ko tidak pigi kasi submit awal2 ko punya cti..tingu tidak dapat join dorang..

romatic juga dad n papa ko ni kan..heheh

Aki said...

Fuze : sa bila2 buli cuti sebenarnya.. Hahaha.. cuma,itu fulus ba teda..

Amiirah : Hehehe.. mintapuji tul tu 2 orang kan.. :-)

Beaty : bila2 da mo cuti tu,tapi tu fulus ba tu yang tia membenarkan.. hahaha.. Hm,romantik ba durang ni.. ikut2 anak kan.. hahaha..

zureen said...

akii... sweet juga ni..

Aki said...

sepa sweet cikgu Jue?? anak dia ka,mamidadi dia?? :-p

DiDa Licious said...

hi Aki...
i loikeee yg u were half sabahan+sarawakian....i loved kuching! sy suka the sarawakian malay & until now still can converse a bit in that language, but most of my fren were ibanese, i used to talk iban once tp skrg mcm kelupaan byk sdh, but still picking up some words kalau dengar org ckp, even i can sing iban song..especially the song 'sulu endena'..(tia tau betul ka ni tajuk dia...^^v)

Aki said...

Sis Dida : Wah,betul ba?? Hehehe.. Sa tia tau cakap iban pun.. Yang sa tau bila kena panggil makan ja.. Hahaha.. Hm,c Aki ni campur habis 1 borneo ni.. Iban,Dusun,Kedayan,Murut,Lundayeh.. Hahaha.. Tapi c Aki tau cakap Dusun,Kedayan,Murut ja... Hehehe.. Ksian kan??

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..