Tuesday, June 28, 2011

Mereka Suka Ini,Anda Bagaimana??

Hai hai hai.. Hm,sori to all,c Aki menghilang beberapa hari atas sebab2 yang tidak dapat dielakkan.. Hehe.. Dan sebab2 itu,biarlah rahsia OK?? Hm,ok,hari ini,c Aki tak mau cakap banyak la.. (mana bulih ko nda cakap banyak,ko kan kaki karut..)


Hm,post untuk pagi ni,mula dengan yang simple2 dulu.. Haha.. Cerita mengenai Entri Paling Mengarut Sepanjang Zaman!! Hahaha..

klik gambar untuk lebih menjiwai

Ok,c Aki mula berblogging,pada Oktober 2010.. Haha.. Dan time tu,tujuan c Aki berblogging adalah,sebab orang lain ada blog,c Aki pun mau ada blog juga.. Hahahaha.. (memang tida bulih tingu orang lain senang kan??) Jadi,masa tu,asal ada blog,posting pun kiranya macam,kalau nak post,baru menaip,langsung tida peduli tentang pembaca,dan tujuan sebenar tu belum ada....


Namun,pada awal Jun 2011 (lambatnya ko dapat kesedaran Aki) c Aki mula menukarkan template eXYanne Collection yang lama kepada sesuatu yang lebih sesuai untuk diri Sendiri,iaitu Zon c Aki Karut!!

c Aki mula berminat untuk posting setiap hari apabila c Aki banyak memberi nasihat kepada kawan2 c Aki tentang masalah Cinta yang mereka hadapi (kiranya macam Dr Cinta la konon.. haha) dan rasa sangat rugi,sekiranya,hanya mereka sahaja yang dibantu,sedangkan orang lain di luar sana pun,mesti ada masalah yang lebih kurang sama juga kan??

Jadi,c Aki pun mengambil inisiatif,mengkongsikan cerita rakan2 c Aki ni ke dalam Zon Mengarut ini.. Yalah,bila Kita bercerita tentang sesuatu yang serius (buat muka guru besar) diselang-selikan dengan sedikir karutan,sekurang2nya menerbitkan senyuman di muka orang2 yang sedang bermasalah ini tadi.. Jadi,boleh la dapat pahala extra.. Hahaha.. (nampak sangat ko ni mo lebih2 Aki.. Haha)..


Ok,mari kita tengok,apa pula 5 Karutan c Aki yang paling popular semenjak masuk ke dalam dunia blogger ni..

JATUH CINTA (953 views) - Ok,ini merupakan Post c Aki sebelum kewujudan Zon Karut lagi.. Post ni merupakan post SEO,sebab,banyak viewer dari Indonesia.. Post ni cerita pasal Cinta,apa Jenis2 Cinta,Dan Situasi Cinta tu macam mana,dari sudut padangan c Aki.. Hehe.. Singgah la kalau rajin..




Unduk Ngadau 2011 (The Latest) (189 views) - Post ni merupakan post SEO juga,sebab,source traffic c Aki datang pigi post ni melalui kata carian Google.. Hehe.. And koleksi gambar2 ni merupakan ihsan dari En. Agustine Jumat.. Kalau mau detail dia,klik la post ni,boleh pegi sana terus.. Haha.. Ini pun,zaman c Aki belum mengarut lagi ni..



Dia Tidak Menyayangiku (157 views) - Hm,post ni merupakan post c Aki pasal kawan c Aki secara spesifiknya,ditambah dengan sedikit karutan.. Hehehe.. Kalau korang perasan,setiap Post2 macam ni,c Aki akan gunakan watak artis yang c Aki gemari,untuk menggantikan watak sebenar kawan2 c Aki,dan mengabui pandangan pembaca,mana tau,ada yang kenal c Aki dengan kawan2 dia,jadi,agak berbahaya la.. haha..




Kedah Trip (117 views) - Ah,yang ni merupakan trip c Aki yang pertama pegi Kedah!! Bersama dengan Koir Church Klang AY,melawat Church d Alor Setar Kedah.. Yang ni merupakan post2 yang dipenuhi dengan gambar2.. So,klik la untuk menjiwai perjalanan c Aki di sana.. Haha..


AY Klang Annual Dinner (101 views) - Hm,yang ni pula,cerita tentang Annual Dinner 2010 untuk AY KLANG!! Hehehe.. Ni c Aki terlibat secara langsung sebagai Designer and Pembuat Backdrop untuk acara tersebut.. Kalau nak tahu lebih lanjut.. Klik ja tajuk yang ada sini.. ^_^.v..


Nampaknya post yang pertama tu,memang tiada harapan untuk ditandingi oleh post2 yang lain kan?? Haha.. c Aki pun tida tau kenapa tu post boleh dapat SEO tinggi.. Anyway,diorang dapat tempat sebagai karutan c Aki yang teratas,mesti sebab isi dia yang menarik kan?? (perasan ko sana Aki,tia tau MALU..) Jadi,apa kata singgah sebentar?? Hehehe


Aki : Tak sah kalau tak MENGARUT,kecuali ada masalah.. ^_^.v..

by ©eXYanne Collection

Related Post



36 hacking script:

dihadiha said...

Rex hot blogger skrg!
Keep it up! XD

Teringat dulu2 Rex kan motivator sy ;)

Aki said...

Hot Blogger?? Tak sampai lagi kot.. Haha..

niena shopping2u said...

wahhh.. banyak nye aki hehehe
erk.. kalo akak langgar perut dia, nanti terpelanting,perut dia boncet sgt!kang xpepasal dua2 masuk wad huhu

mazeermohamad said...

hahaha! ko memang hot la Aki! aiyaaa!! dikalah saya ni!! :'P

Check It Out! Oh, Blogger!

beaty said...

buli than stats ko ni,,,sa punya tidak sampai mcm tu pun..jealous sama ko ni

nowriz said...

nah ni kali la... duktur lop2 to be ba ni... :)

ABU said...

hebak la..mmg lu pakar cinta..bnyknya viewer

kay masingan said...

wah buli tahan o ko aki..ba tahniah n teruskan mengarut ..hehe

Aki said...

Kak Niena : Tak lah banyak mane pun.. Akak lagi banyak.. ^_^.v..

Aki said...

Zeer : ko tetap nda boleh kasi kalah.. ko mantap sudah tu.. tengok follower la.. Hehe..

Aki said...

beaty : Ai,tapi ko lagi mantap ba.. banyak orang kenal ko.. Hehe.. Maksudnya,pengisian ko lagi bermakna la.. bukan cam c Aki ni,1 ari 1 post..

Aki said...

nowriz : Aish,teda la kak.. belum layak lagi ni.. tolong kawan mana yang termampu jak.. Haha..

Aki said...

Abu : oh tidak.. Hahaha.. bukan pakar,cuma berpengalaman.. Besa la.. telampau nakal kan tem skolah2 dulu.. jadi skrg,share la..

Aki said...

Kay : Tingkayu.. Hehehe.. Ko lagi hebat ba.. Segan sa tau bila smua blogger2 otai ni yang p komen2 gini sama sa..

echaRierie said...

fuiyooo hebat owh si Aki..hehe :D

Aki said...

eCha.. besa2 ja ba.. hehe.. ko lagi hebat..

samizul.net said...

Perghh, jauh beza Page Views tu... Mantop! Muahua3.. d(^^,)

Aki said...

Iya bos Sam.. c Aki nda tau napa post tu SEO dia dapat rating tinggi dari google.. Haha.. Tu la tinggi gila2 tu dari yang lain.. Jauh beza dia..

nawal addina said...

hebakk lah ! ;)

Aki said...

nawal : awat lak hebakk,biase je.. ang punye lagi hebak kan?? meletopZZ.. ^_^.v..

~NieZa~ said...

tak sangka u ni doktor cinta,..
doktor2 i nak ubat..nak ubat cmna tak jatuh cinta kat llaki kacak..i ni bila tgk llaki kacak jiwa jadi kacau la...wakkakakaka :p

hebat la ko~ sy xprnah kna view 1 post smpai ratus2 bgitu..uhukhh~

Aki said...

Kak Nij : Hm,ubatnya,cari lah Boipren.. hhehe..

Hm,yang ni saja ni view banyak,yang lain tu,besa2 jak Kak Nij.. ^_^.v..

misya mialen said...

aki, kakak dtg ni..patutl ax ko mengomen di blog ku.ko ilang pula.hihihi...ba byk sdh ni pageview.teruskan usaha.usaha tangga kejayaan. berblog utk share pengalaman dan idea baru dgn orang lain. mana yg dpt jadikan pengajaran, cedok utk jadi panduan, kita kongsikan sama2.

sharing is caring..kan aki, kan?hihih

Aki said...

ya betul Kak.. ^_^.v.. Hehe.. Sharing is Caring.. manatau,yang kita share tu dapat tolong orang.. banyak sikit pahala.. wah..

mazeermohamad said...

Pecahnya ko aki! Sini ko! Aku mau cari gaduh nie!!

Aki said...

OK,mari mula.. Hahaha.. ^_^.v.. Ngam la tu..

mazeermohamad said...

oi, aki! oi!

mazeermohamad said...

Aiyaaaa!!!!!!!!!!!!! :'P

Aki said...

ahahha,.. begitu ka pula?? Aiyaaaa!!! :-p

mazeermohamad said...

Kenapa mukakmu macam komunis tuh??

mazeermohamad said...

Aiyaaa! ndak kenak layan,, :'{

Aki said...

Memang gitu la tu kalau orang hebat.. hahaha..

Aemy Shamy said...

lama suda ohh x cek stats. hehe. btw, congrats, Aki. post ko smua pun best! keep it up. kali ni sy mau baca yg sy missed dlu terutama yg femes2 tu..hehe..

nunui Joe said...

haha.. adakah cm muka komunis. Haha. Dusun kali kan c aki ni. kih3.. Uiyooo 9ratus lebih oo view dia. pemess oo :D

Aki said...

Aemy : Thanks.. Sila2.. hehe..

Aki said...

Kak Nunui : Hm,c Aki ni mix tahap gaban da.. Hm,c Aki pun nda tau napa bulih sampai 900++ tu.. haha..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..