Monday, September 26, 2011

Fenomena Blogging : Anda di Mana?


Fenomena blogging di Malaysia,sangat hebat dan menarik.. Hampir setiap hari,mungkin ada saja blog yang baru didaftar.. Best kan?? Semakin ramai mula menceburi dunia alam maya..


Banyak sebab untuk seseorang menjadi blogger.. Mari kita lihat anda di mana.. ^_^.v..

Ikon Semasa!!


Ya,agak ramai blogger yang ingin menjadi Ikon semasa,dikenali ramai, nama sering disebut-sebut apabila kesana kemari.. Wah,sangat menarik kan?? Apabila sudah menjadi artis,ada peluang pergi ke majlis-majlis terkemuka memakai pakaian cantik-cantik dan berdiri di Karpet Merah!!


Betul.. Nampak menarik kan?? ^_^.v.. Adakah anda jenis ini??


Penyanyi!!

Kepada mereka yang minat untuk menyanyi,blogging adalah cara untuk anda mempromosi diri sendiri.. Selain Youtube,anda juga boleh mencari peminat melalui blog.. Tonjolkan suara anda dan follower anda pasti ribu-ribu..


So,bila budget da up,anda akan berpeluang untuk bersama peminat anda!! er,ini macam video klip.. Oh ya,anda berpeluang ditaja dan akan membuat video klip anda sendiri!! ^_^.v..





Orang Kaya!!

Ya,blogging kerana duit!! ^_^.v.. eh,pengasas FesJurnal,Marco Zungkeber berasal dari seorang blogger OK.. Dan selepas itu menjadi kaya raya bila beliau memperkenalkan FesJurnal.. Jadi,jangan kata anda bukan salah seorang daripada mereka ini..  



Pemenang Anugerah!!

Ya,dengan blogging,anda juga boleh memenangi banyak anugerah!! Tak percaya?? Ada banyak blooger yang sudah mendapat anugerah di Malaysia!!

Contoh anugerah daripada DIGI Woowww award hari tu,
  • Blog LOL (Humor)
  • Blog Paling Panas!!
  • Blog Paling Mengarut (tipu)..

 

Ada juga blogger yang mendapat anugerah seperti :
  • Tahanan ISA kerana Isu-Isu Panas..
  • Blog dikecam hebat kerana menyiarkan cerita kemaluan diri sendiri..
  • BLOG diiklan percuma bila Anda menceritakan kisah dalam selimut anda di dalam blog!!

dan banyak lagi...


Ada banyak lagi jenis blogger yang ada di luar sana.. Namun apa yang pasti,menjadi blogger terkenal akan membuatkan anda sentiasa....


Dikejar!! Ha ha ha..
  • Mungkin Polis atau Peguam yang ingin menahan anda kerana isu-isu berkaitan keselamatan negara..
  • Mungkin peminat kepada cerita-cerita lucah personal anda..
  • Mungkin pengiklan-pengiklan yang ingin menampal iklan ubat gigi dalam blog anda..

 Dan tidak kurang juga,peminat-peminat anda..



Bahagia kan menjadi si Aki.. Dikelilingi ramai gadis-gadis comel.. Oh oh oh.. Dunia indah hanya sementara.. Datang lagi gadis-gadis comel...




Ya,mereka datang lagi.. Kali ini lebih dekat dan seductive.. ^_^.v.. Menarik kan?? ^_^.v.. Si Aki hanya mampu tersenyum lebar.. Peace!!!



Eh,bila sudah jadi terkenal,apabila anda berjalan-jalan di luar,anda kena mengupah YAKUZA untuk menemani anda..



 Kalau tidak,anda akan sukar untuk bergerak.. Sering dikejar oleh semua yang telah dinyatakan di atas.. Pengiring?? Selagi anda ada duit,mereka akan kekal berada di sisi anda...


Privasi?? Ingin bergerak seorang diri?? 
Gunalah cara di bawah,anda pasti sukar dikenali..


Aki : Menjadi Blogger Comel adalah idamanku.. ^_^.v..

by ©eXYanne Collection

Related Post



29 hacking script:

Elih Japahar said...

Hebat kartun ko ni Aki haha..semuanya realiti blogger masa kini tu, tetapi sa bukan mau mana2 kategori cuma ingin berblog sebab nak try bakat jak kalau ada ong mungkin mau jadi penulis artikel di news paper bahahaha :D

♥BelLa Ace♥ said...

Haha...lawak la..suma muka katun ko.. =P
Saya blogging utk share sama orang apa yg sy lalui..Blog sy more to personal.. Sometimes post lagu.. But oh tidakk..saya tiada beribu-ribu peminat *sigh*
Blog untuk kepuasan hati. ^_^
terima kasih blogger sebab free.. =P

meaw said...

tade blog rasa macam dah tak tau nak cakap n luahkan dekat sape...blog lah tempat meaw luahkan segala apa yang meaw rasa...jauh sekali inginkan perhatian yang nama disebut sana sini,biarlah sekadar penulis diblog ...

Dida mumin♥ said...

Akidal...lawa tu header kan...;)
kalau saya nda tau di mana..belum layak pun masuk dlm mana2 list...

echaRierie said...

haha..
blog sa random..no info..mmg personal..so utk mnjd popular tue ndada point kali..hahaha..

apapun pic ko cumill !! haha

DoRa Priscilla said...

Macam echa sy pun random juga.. haha.. tp nda tau la lain kali main niche kali.. hoho..

Saya pun mau jadi blogger comel.. haha ^^

Va Va Voom said...

Tabik spring sama ko Aki..memang hebat ko menghurai jenis2 blogger masa kini..as for me, sa berblog sekadar mengisi masa lapang saja;-)

Yvonne Iman Felicianus said...

Sematkatun kau!!!! sa suka itu..sa maybe teda dalam mana2 kategori di atas

mi$$ oZja said...

si Aki dan rambut afro dia..hahha. kalo macam ni la, blogger pun jadi setaraf artis suda populariti dia..banjir blogger suda nihh..hehhe

Amiirah-Cassan said...

hhahhaha lawa la bro ! kekekeke tapi suka tingu header yg sblm ni , hehe byk katun tu , kekekeke

beaty said...

aki siapakah yang telah jadi mangsa kena kasi apro rambut dia ni...lol..

sia tada ni..sia blogerr suka2 seja ni...LOL

♡ a-Me ♡ said...

Erm.. belum sampai ke tahap2 otai mcam list blogger2 di atas. Sa pun main random seja ni post.. :)

Nana Eddy said...

ahahaha~ hapekah?? Nanti si Sumandak sekeh2 ko. haha.

I blog for fun. never blog for fame - but if it comes then I'll DEFINITELY welcome it. HAHAHAHHAHA (sambil mencekak pinggang)

Anonymous said...

Lawa la katun kau aki. Sepatutnya aku blogging hnya mau meluahkan ilham tp kalau bole jd famous apa salahnya hehe

Anonymous said...

Napa la jadi anonymous ni - nanialing

Just said...

hahahahaah... kiut!! sia more to personal.. ;p

nc said...

Seorang blogger.
Satu lagi status sosial yang boleh di bangga kn walau pun tidak di kenali ramai, tiada ramai follower..
yg penting u can do what u r doing. and not everybody can do that.

:)

Aemy Shamy said...

haha..lawa la geng! thumbs up for this entry! ^^
no 9 tu yg paling manang..sy pecaya ko bleh capai smua ni aki..hahaaha :p
& ko mmg blogger yg comel ^^

v said...

hahahaha! itu bruno mars epik!

Idea2Talk C: said...

Blog sia lagi laaa tiada erti..haha..budak tadika pun namau tingu..:)..

dyanareds said...

aduh aki...saya sungguh terhibur dgn entry ini.wakakaka...

saya pun mo jadi blogger kiut la.haha

kalau saya terasa seperti ada majalah terbitan sendiri.hehe

Sam'z Ha said...

hahaha. ko laaa paling manang aki. aku sukunk ko jadi blogger paling comel hahaha

Camy said...

such a funny post! LOL

misya mialen said...

ko tau ki, aku selalu berangan utk dpt buat lukisan mcm ko tu seiras aku.ki, mnta ba tlg buat? blh ka tu? hihi..suka aku ki. pndai betul ko bt.dan aku like entri ni byk2.rasanya aku kategori blogger yg x ada di situ. hihi.aku blogger pinggiran saja ki;D btw, well done ki dari lukisan hinggalah ke penulisan;D i like;D

chegu carol said...

Kalau dulu sia start blogging dengan tujuan seperti yg di atas, mesti sia sudah jadi macam kennysia kali kan...ada celebrity blogger status.

but no, my blog is just a place to lament my everyday rants. :)

Michelle Sung said...

hahahaa punya lucu dan cute... ngam betul smua ni dgn tu katun. sentiki dlu aki..

me too, more to personal! ^^ peace yo!~

Armstrong said...

Confirm kamu ni raja... sia panggil ko King of Karut la juga. Nickname ko bagi sia hahaa.

Ba congrats on the new URL.

Sia rasa ko akan menjadi blogger yang dikejar chicks. hahaa. Bukan lagi AKAN tapi mimang suda wakakaa.

Fadzmie Mohamad said...

Hehe. Banyak jenis kan blogger ni. Hmm. Kalau saya, saya mau jadi yang biasa-biasa seja. Kalau orang tida tau muka saya macam mana pun saya tida kisah. Sebab yang saya mau tau, just pendapat-pendapat orang bila baca apa yang saya taip. ;)

♥ Connie , said...

Blogger yg terkandas di sebuah pulau yg tiada internet apa lagi eletrik :(( hanya menghabiskan masa2 yg ada membuat kerja2 yg memanggil2 untuk dibelai2 dan disayang2 :)

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..