Sunday, September 25, 2011

Cara Merawat Penyakit Insomnia

Adakah anda seseorang yang susah untuk tidur?? Tidak kira pada waktu malam,tengah malam,pagi,tengah pagi dan yang sewaktu dengannya?? Ya,anda berada di tempat yang betul..

Insomnia,menurut wikipedia adalah simptom sukar untuk tidur atau kekal tidur.. Apabila ini terjadi,otot dalam tubuh badan kita tidak dapat berfungsi dengan baik kerana kurang rehat..

Terdapat banyak cara untuk merawat insomnia,tetapi si Aki telah mengamalkan satu cara ini,dan apa yang anda kehendaki ialah,INTERNET!! Sebenarnya punca bagi penyakit insomnia si Aki adalah internet,jadi,biarlah penyelesaiannya pun melalui internet.. ^_^.v..

Caranya adalah sangat simple...

1. Buka satu tab baru dalam browser anda.

2. Copy dan paste URL ini dan Play..
http://www.youtube.com/watch?v=AYw7eJYadco
anda juga boleh klik pada link ini dengan menggunakan scroller mouse anda.. atau right click dan pilih opsyen Open In a New Tab..

3. Click Play pada Video di bawah pula.. ^_^.v..



Sebenarnya,si Aki ingin record hasil mainan gitar oleh Aki untuk lagu Kiss The Rain yang dimainkan oleh Sungha Jung di atas,tapi atas masalah-masalah tertentu,si Aki kenselkan niat suci tersebut,dan buat tutorial ini untuk anda.. ^_^.v..  Hilangkan stress anda skali ok? ^_^.v..

Aki : Sukar tidur malam?? Kini tidak lagi.. ^_^.v..

by ©eXYanne Collection

Related Post



8 hacking script:

echaRierie said...

bdk ni sgt awesome ! hehee..
siuk owh..

bha Aki..sa tunggu versi ko..hehehe..

sa nda imsomnia sdh..sbb selalu kepenatan balik keja..haha

ABU said...

stress aku dengar..bila stress aku mengalami tekanan emosi..bila takanan imosi aku makin cepat tua..bila makin cepat tua aku risau..bila aku risau aku tak blh tidur malam..ujung2 aku insomnia jugak..hahaha

Aemy Shamy said...

nice!!! memang tenang ja hati kalau dengar.. ^^
ya ada certain night sy mmg susah mau tidur ni sbb banyak pikir...cara sy klu mau tidur kan sy dengar lagu2 owl city..hehehe...tenang ba dengar lagu dia ^^

Azeanthy Paiman said...

so nice la aki!and that kid was adorable!=)

Elih Japahar said...

Diorang atas ni cakap nice tapi internet sy slow mau mampus..inda dpt play ni youtube! nanti ok baru tinguk lah arr Aki

beaty said...

wah tuu budak mimag campen main ni..

wah kalau pasal tidur kan sa pun ada maslah susa tdr kalu banyak fikiran ni..tp tidak teruk la...

kalau sa, sa fikir2 yang syok punya time sprt p bercuti Paris turs sa dapat tdr tu..he he

chegu carol said...

dulu masa masi belajar di uni, cara utk kasi tidur diri sendiri is by listening to heavy metal rock i.e. led zeppelin, metallica etc...sebenarnya bukan suka tu lagu tapi somehow bila dengar tu lagu2 gitu, ada dia punya 'white noise' yg bikin sia buli dibuai mau tidur ni :)

♡ a-Me ♡ said...

stakat ni sa blm ada masalah mo tdor.. kcuali d tmpt baru.. hihi.. environment lain2 kan, jdi rasa pelik mo tdor.. hahaha..

Tu budak mmg awesome, siok tu lagu dia main.. tguu AKI version lagi la.. :)

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..