Wednesday, November 23, 2011

Kucing Sekarang Pandai Naik Pasu

Pagi ni,si Aki pegi kerja macam biasa.. Almaklumlah tinggal rumah flat, bangun pun flat la.. Lebih kurang jam 06:04:32, si Aki pun keluar dari rumah macam biasa, turun tangga.. Dan agak heran sebab ada sesuatu yang berubah..

Pasu bunga yang menghiasi tangga comel tu tiba-tiba berubah kedudukan.. Amboi.. Sangat peka dengan kedudukan sekeliling.. Ha ha ha.. Then,tiba-tiba si Aki terlihat satu papan tanda comel.. Yeah.. Apa lagi,si Aki pun snap la.. Mari kita lihat..


Comelnya

Tertulis di sana : 

TOLONG JANGAN
LETAK PASU BUNGA
DI SINI NANTI KUCING
PANJAT DAN BERAK
DI BERANDA RUMAH
!  !  !  !  !


Ok, agak comel sebenarnya amaran ini sebab, seingat si Aki,kucing takkan panjat pasu bunga yang berbunga-bunga.. Especially, bila tanaman yang ditanam di atas pasu tu adalah kaktus!!

Mari kita lihat sekitar tempat itu pula..


Tangga tingkat 4

Rasanya lah kan.. Kalau ketinggian begini,kucing perlu panjat pasu ataupun terus lompat?? Come on la jiran-jiranku.. Sama-sama kita muafakat.. Ha ha ha.. Relax.. Chill,jangan cepat melatah..

Lagipun,rasanya Pasu Bunga tu duduk di tengah2 tu lagi best.. Sebab menutup segala kecomelan yang berada di tangga tu.. Sekarang bila sudah tolak tepi,nampaklah tangga kosong yang mana anak anda akan bermain-main di sana dan menghadapi risiko jatuh.. 

Dan yang paling penting sekali, KUCING TAK PERLU TANGGA untuk naik ke ketinggian paras dada.. Lompat skali je..

Aki : Sekalipun si Aki kurang suka kucing,but still can think about logic.. Kucing takkan perlu tangga untuk naik ketinggian tersebut.. Dan kucing benci KAKTUS!!

Related Post



25 hacking script:

Va Va Voom said...

hehehe bengong sudah kali jiran ko ne Aki..jadi apa lah motif dia tu arrr??

beaty said...

wakakakak..jada sapa yang birak d pasu? dia kali yang birak kan..he he he

nowriz said...

hahaha..

jiran anda seorang yang suka cakap berkias..

sy rasa point yang sepatutnya dia tulis ialah..

Tolong jangan pelihara kucing di sini.. Nanti kucing anda berak di beranda rumah saya!

hahahaha

Michelle Sung said...

adoiii haha tlampau la ba smpai mcm tu.. kucing can be pintar sometimes ba..mana la ba dia mau birak klu atas tanaman kaktus hahaha

Niena Pengembara Ilahi said...

hahaha.. agak2 dia bca blog aki x?

Just said...

agree with nowriz! ada yg tersirat di sebalik yg tersurat.. kikiki..

Yvonne Iman Felicianus said...

Kogutan kali jiran kau tu Aki.hahaha..

onie said...

macam tula kalau duk rumah flat,semu sik kena,huhu.. lagi satu kalau kat umah onie pasal berebut parking,huhu

chegu carol said...

mati2 saya ingat tu tanda seru tu cara tu penulis mau lukis tahi sedang jatuh...dlm hati, kretif juga ni penulis. rupa2nya tanda seru pula tu kan :P

Ashley Easther said...

kucing jiran ko perlu supporter cth: Pasu bunga untuk melompat lbih tinggi..hahaha

Meitzeu said...

lolz :D Some people like to do something special. hahaha :D

p/s Who is your simple sumandak?? :D

debrajill said...

hahaha! this is funny! hahaha! mungkin dia ingat tu pasu bunga tu kali kasi tu kucing lompat lebih tinggi kan..hehe

meisnani said...

Aki : nani bela 8ekor kucing... steady je...=) muahahhaa... law datang rumah, nani bg hadiah bulu kucing okay... btw, kucing sgt comel... ahahhaa...


hidup di kwasan itu kenelah muafakat.. ermm apewla mereka itu..(bakunye aku cakap)

Rose Flower said...

Sama sapa dia mo tujukan tu note tu Aki takan dengan kucing kot hehehehehe....just kidding

Idea2Talk @ I2T said...

Aki, baru semalam sia keluar p makan, memang ada kucing yang berak di pasu!!!! HAHHAHAHAHA....Sebab tu sia rasa logik jg bh kalau kucing berak di pasu tu...sia suruh lagi kawan sia tgk sbb sekeliling tu memang suda tiada tanah ni..kesian btul oo kan....:p

Rtp Farra Arisha said...

AHAHAHAHAHAHAHA!!

Daddylicious said...

haha silap2 dicangkulnya..

SoLy SoLicious said...

die tgh bergaduh nan kucing tuh..heeee

Aemy Shamy said...

mmg kucing akan cari tanah utk berak, tp kucing pun bijak what, dorg xkn berak la d tanah yg ada pokok2 ada bunga2..apatah lg kaktus..yaiii...klu kucing pndai membaca mesti dia kasi ketawa tu notis..hahaha :p

misya mialen said...

kesian ba kucing. klu pun dia mau berak , pndai jg ba kucing tu rasa sakit terkena pokok kaktus. huwaaa

kay masingan said...

ada orang yang akan bertukar jadi kucing dan birak dalam pasu rasanya..hahahha

lilies.john said...

ahahhahha..lawak owh..

Anonymous said...

hye housemate...erm...saya saksi pnh tgk kucing tu birak atas pasu(tp bkn kaktus)..haha..tp xpa...atleast kucing anggp tu pblic toilet..xbirak mrata rata... peace V(^_^)v

Armstrong said...

Hahaa kucing kena kasi salah ka? Kesian... Kalo sia, sia conteng suda tu kertas, letak muka kucing sana ;D

Miki Aya said...

hahaha.... funny.....

klu teda pasu pun, tu kucing bleh jg poop d mana2.....

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..