Tuesday, July 12, 2011

Apa?? Budak Tadika??

Hm,siapa yang cakap ari tu mo dengar cerita c Aki dari Tadika?? Ok,mari kita mula.. Haha..

tida tau gambar anak siapa ni.. gambar curi..

Hm,c Aki merupakan Anak Sulung daripada 5 orang adik beradik (macam tulis biodata daa...) Jadi,seperti biasa,ke'OBSES'an orang tua untuk menyekolahkan anak pertama,membuatkan c Aki menjadi mangsa untuk mengikuti kelas Tadika selama 2 Tahun!! (oh,indahnya.. Hehe)


Hm,c Aki tadika kira2 pada tahun 1992-1993.. Hm,dua tahun complete la.. Teringat lagi,dulu,jam 6.30 sudah bangun.. Berus Gigi, Mandi Bogel, Sarapan, dan kira2 jam 7.15,akan ada Bas yang akan pick-up c Aki untuk pegi Tabika Kemas SFI.. Hahaha..


OK,ini untuk sedikit berbangga,c Aki waktu tadika sangat Comel.. Kecil jak.. Berat baru 17-19 kg,tinggi pula,LUPA, bak kata orang,memang kiut la.. Hahaha.. (perasan.. eh,tapi,betul la,tengok balik,memang kiut.. Hahaha)


Hm,jadi,memandangkan c Aki seorang yang comel,maka,dia selalu dibuli oleh kawan2 sekolah.. Maklumlah,kecik ja kan.. Hahaha.. Tapi,c Aki seorang yang bijak!! (ok,ini tipu) c Aki mula berkawan rapat dengan seorang anak Cikgu Tadika,yang berbadan besar dan tegap,dan mampu melindungi c Aki.. Bijak kan?? Dan c Aki sudah pandai suka2 sumandak masa tu.. Adik kepada kawan c Aki.. Haha,tapi,c Aki kan pemalu dan pendiam,jadi,cerita Cinta Monyet itu sampai sana saja.. Haha..

Ok,ini sesuatu yang harus di-share.. Dulu waktu tadika tahun pertama,kami ada 42 orang pelajar,dan kedudukan c Aki dalam klas masa peperiksaan adalah...................... 42/42.. (haaa,bijak kan??) Hahahaha.. Tapi tahun ke-2 ada perkembangan sikit la.. Time tu kami ada 36 orang pelajar,dan c Aki dapat 10/36.. Hahaha.. Kira peningkatan la tu kan??

Hm,itu jak la mungkin yang best waktu tadika.. Yang tidak best tu,tida perlu Share la kan?? Hahaha.. Malu.. ^_^.v.. So,macam mana cerita Tadika para Karutianz semua?? ^_^.v..

Aki : Terasa Comel cerita pasal Tadika.. ^_^.v..

by ©eXYanne Collection

Related Post



27 hacking script:

fazrulnoor said...

uinaaaaaa

ABU said...

aku tiada tadika aku..terus jak aku masuk darja satu hahahaha

Niena Pengembara Ilahi said...

hahah, klaka la plak.. leh lak camtu ea.. dpt no bnyak2.. haha igt balik zaman skolah dlu..eh, kte tadika taun yg sama la ^^

Aki said...

Abu : Haha,sama macam kawan saya la tu..

Aki said...

Niena : Gile banyak kan number tu.. Hahaha.. eh,ye ke same.. maksudnya,umur kite lebih kurang ar kan Kak Niena?? ^_^.v..

kay masingan said...

sia inda p tadika.dulu2 mna ada tadika. tapi saya di tahun 1 dua tahun - kira yang 1 tahun tu tadika lah. inda cukup umur masuk tahun 1 betul2

Aki said...

wah... ko lagi maju tu Kay.. Hehe..

echaRierie said...

uinaaa..maju sdh ko Aki..hahaha..
hehe..comel :)

Aki said...

echa : maju apa?? Hahah.. apa yang comel tu??

Dida bell said...

aisyy...
kakak saya guru tadika tau...^^

Aki said...

Kak Dida : Ingatkan ko yang mo jadi guru tadika.. :-p.. Hehehe..

nowriz said...

hahah.. kiut nya...

p/s : tia penah masuk sekolah tadika... lalalala... :)

beaty said...

sa pun 2 tahun masuk tadika...tu la excidet betul mau sikul ni..sebeb dekat saja ni tu tadika dari rumah sa..LOL..n dulu budak2 sa ingat sa kira bijak juga la (ahhh puji diri sendiri)

saya ingat lagi sa kana suru cikgu ajar budak2 lain ni..ajar kunun baca abc..tapi bila suda besar...tidak berapa bijak la..LOL

Aki said...

kak Nor : Kiut kan?? Hehehe.. ^_^.v..

Aki said...

beaty : Hahaha.. kiut ja kan teingat masa2 tadika dulu.. :-p.. Hehehe..

echaRierie said...

@Aki : Majulah sbb naik itu numbur..hehe..
comel itu pic gia.. :)

Aki said...

echa : haha.. ya kan.. maju.. Hm,ntah gambar sepa tu c Aki culih.. men hentam jak.. ^_^.v..

Fadzmie Mohamad said...

Saya tiga tahun tadika oh. 2 tahun tadika lok yuk. 1 tahun tadika maktab kent. Wuuu. =.=

Aki said...

Bos Fadz : Uina,ko lagi mantap ni.. terlebih education.. Hehehe..

Anne Nurain said...

aku teda masuk tadika..
aku taun 1 dua kali..
kira mcm tadika la tu jgk kn..
taun kedua aku d taun 1 trus jd ketua kelas, sbb senior suda kan.. hahaha...

Aki said...

kcil2 c Nang,sudah jadi senior oh.. mantap.. Hehehe..

Anne Nurain said...

tu la ba, perasan hebat ni..
mntang2 snior, bapa lg guru displin..
trus mcm skolah tu aku yg punya..
hahaha...

Aki said...

huh,anak guru disiplin.. antara golongan pelajar yang sa suka mengurat dulu.. Hahaha..

Diary oF Mine said...

ahahaha.... sy 1 tahun jak tadika... pastu darjah 1 terus.... best ni.. haha

Aemy Shamy said...

Aki, sy lg comel ba dr ko tym tadika :p hahaha..jk!
Bagus la ko ada pengalaman masa tadika..sy dulu tadika 1 minggu ja..sbb kena buli kan..ahuhu...so sy homeschool ja..hehe ^^

Aki said...

Ufaa : Wah,nasib ko nda jadi mangsa 2 tahun macam saya.. Hahaha..

Aki said...

Aemy : Mimang la ba kau cumil,skrg pun masi menten.. bukan dari segi muka ah.. saiz.. Hahaha.. kesian,ko nda bijak ba macam c Aki.. Haha..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..