Wednesday, June 8, 2011

Maaf,Saya Belum Bersedia

Hm,tiba2 ni ari c Aki mood Lovey-Dovey lagi.. Bukan pasal jiwang,tapi keinginan untuk berbicara tentang Cinta tu agak tinggi.. So,c Aki mo share sesuatu la pasal cinta² ni.. Hehehe.. (macam ja ko tau semua sana Aki).. Hm,saja ja mo share.. Dan entri ini paling senang cakap,ditujukan khas untuk lelaki...(macam c Aki).. ^_^.v..


gambar hiasan.
Kredit kepada Kapanlagi.com
Ok,hari ni c Aki mo cerita pasal c Erlangga (bukan nama sebenar).. c Erlangga ni kiranya kawan c Aki la,bulih tahan la rapat tu,sampai bulih sharing2 kan.. Sharing makanan,sharing kawan,sharing semuanya la,kecuali sharing Sumandak.. Hehehe.. c Erlangga ni tua beberapa tahun la dari c Aki...


Dipendekkan cerita,1 hari,c Aki jalan2 la sama c Erlangga (bunyi cam pasangan GAY ja kan,jalan 2-2.. haha).. Trus c Aki pura2 tanya....

Aki : Erlangga,bila ko mo kahwin??
Erlangga : Hm,sebenarnya mau juga ba ni,tapi,sa belum sedia ba...
Aki : Ai,sedia macam mana lagi maksud ko ni?? Kerja ada sudah,Kereta ada sudah.. Apa lagi yang ko tidak sedia ni ??
Erlangga : Hm,memangla,tapi saya mau diri saya yang betul² sedia mo kahwin ba,sedia mo jadi laki orang..........................






Hm,ada juga orang macam c Erlangga ni kan? kan? kan??? (c Erlangga ni orang ke-6 c Aki kenal kes gini).. Jadi,c Aki pun mo menerbitkan keyakinan c Erlangga.. Hehehe.. Pandai2 la c Aki men2 sikit...

Aki : ah,apa lagi ko tida sedia,kalau ko kahwin ni skrg,6 sudah anak ko ni tau..
Erlangga : Adakah 6.. telampau sudah tu.. Ingat sa ni kaki buat anak ka??
Aki : Hahaha.. Sa tgk muka ko mimang kaki buat anak..
Erlangga : Cis.. teteda ba ko ni..

Lalu c Aki merelaxkan perbualan skijap... dan kemudian menyambung..

Aki : Hm,bila ko sudah set gitu Lang (nama panggilan manja c Erlangga.. haha..) susah sudah tu.. Bukan apa la,sebenarnya,bila ko pikir macam tu,sebenarnya,ko tida akan sedia sampai bila2.. Percayalah.. Kalau soal tanggungjawab,hm,ko akan belajar semua tu perlahan2.. Apa ko ingat Nabi Adam dulu sempat lagi mo pikir ka dia sedia ka belum?? (c Aki ni Christian,pastu c Erlangga ni Islam,jadi,c Aki tepikir guna Nabi Adam la,sebab 2-2 tau pasal Nabi Adam kan).. Soal tanggungjawab,kebersediaan tu,percayalah,ko akan pasti bila ko sarungkan CINCIN KHAWIN di jari bakal bini ko nanti.. Sebab,itu la masa di mana ko tau yang ko sudah betul² sedia.. Kalau mo tunggu,sampai bila pun tida akan sedia tu Lang.. Yalah,kita ni kan Lelaki,jenis malas bepikir.. So,bila timbul soal besar2 begini,memang susah..

Erlangga : Hm,ya lah,betul juga tu.. Saya pun tefikir juga,umur saya ni sudah berapa,umur dia pun sudah berapa,kalau lambat2,saya takut pula dia diambil orang..

(c Aki terus nyanyi lagu Jangan Tunggu Lama-Lama... Hahaha....)


Aki : Hm,nah,sebenarnya,ko sudah bersedia ba ni.. Cuma ko takut menghadapi kenyataan yang ko tu sudah tua tapi nda kawin2.. Hahaha..
Erlangga : Kurang asam ko.. Muda lagi ba sa ni,muka masi macho lagi ni...

Aki : Hm,macho la sangat2 tu... Ba,ko pikir2 la.. Sebab,ko percaya ja cakap sa ni,perempuan,kalau sudah bosan tunggu lama2,Cinta dia buli tawar oo.. Sebab,perempuan ni mau ada seseorang untuk jaga dia,melindungi dia.. Apa lagi bila umur dia sudah meningkat,lagi dia mo cepat.. ko tau ka Lang,2 orang kawan perempuan sa pula,kahwin bukan dengan boyfren dia,dengan alasan, "saya nda sanggup tunggu dia mo sedia,dari dulu pun itu saja alasan".. pastu 3 sudah kawan lelaki sa kecewa ditinggalkan tunang gara2 mo bepikir la,macam ko,"Belum Bersedia" konon....
Jadi,saya tida mo ko jadi kawan lelaki saya yang ke 4 dalam ni kes.. Hahaha.. So,ko pikir² la ah..

Erlangga : Hm,ya lah..

Sampai di sana ja cerita c Aki sama c Erlangga masa tu,sebab ada gadis comel lalu depan meja diorang c Aki sama c Erlangga minum ni.. Jadi,diorang pun kontrol hensem skijap (bagus kalau hensem,eh,tapi,tu gadis tingu2 kami juga oh.. Mungkin pasal ada tahi hidung di Hidung c Aki.. Hahaha).. Pastu diorang masuk cerita lain pula.... (mungkin akan bersambung ke part lain la ni... harap²)...


Hm,banyak juga kes gini kan kita dengar.. Tapi,itu la.. Macam mana pun kita cakap,still semua tu,tetap bergantung dengan diri juga kan?? Kalau memang belum sedia,jangan pula pandai2 cakap sedia,n terus kahwin,padahal belum faham apa itu istilah tanggungjawab.. c Aki cakap pasal ni pun,kerana c Aki tgk,c Erlangga ni jenis bertanggungjawab,pastu boleh diharap.. (tau2 ja la,c Aki ni kan pakar Psiko.. hahaha).. Hm,so,kita tunggu dan lihat ja la,bila c Erlangga mo khawin.. ^_^.v..

Babai.... Hehehe





Aki    :   Sangat Yakin dengan Diri Sendiri yang dia sudah bersedia untuk Kahwin,tapi,c Sumandak masi muda,kasi Chance dulu dia Enjoy² sebelum c Aki kawal dia.. Hahaha...


by ©eXYanne Collection

Related Post



29 hacking script:

Mixhedryanson said...

Punya panjang cerita ko ni.. adei.. ko bila lg?

Aemy Shamy said...

Dia tunggu sy ba tu... :p LOL

Aki said...

Mix : Maaf,sa belum bersedia.. Hahahahaha.. ^_^.v.. Relax ba Bro,muda lagi si Sumandak..

Aemy : Sa rasa pun macam tu la tau.. Hehehe..

beaty said...

cis..kawin la ko scapt aki..deii..tapi kan kasi biar lu ANNE kesayangan ko tu bujangan..kasi dia injui berabis dulu boh..

Aki said...

Sis Beaty : It's Yanne.. ^_^.v.. Hm,mimang sa mo kasi can dia enjoy dulu tu.. masi muda lagi kan.. Hehehe..

Chii said...

betul3x..cuba ko ceramah bf sy dulu..haha..

Aki said...

Chii : Hehehe.. Ai,nda buli tu tau sembarang ceramah.. manatau dia sendiri ada matlamat dia.. hahaha.. nda pun ko suruh dia baca ni ja.. ^_^.v..

Yvonne Iman Felicianus said...

Kau jugalah. Peminat cerita indon bha kau ni kan Aki?v :P

Aki said...

Bukan.. sa peminat orang Indon.. c Sumandak pun mix Indon juga.. Hehehe..

Cho said...

bah, bila mo melencong ehh, melancong p indon? ehhe...

Aki said...

Cho : Maaf,Sa belum bersedia.. Hahaha...

saveqmm said...

ko buli lagi kawan mu sana ya...

Aki said...

Besalah.. itu la kerja c Aki tu Sabek.. hahaha..

mi$$ oZja said...

trus sy tringat ma 1 of my friend ni..dia ckp.."the burden's on men.." jadi sy paham jg la pa yg dia rasa kn..tp kalau tlmpau lama,ksian pula yg sumandak dia..hahha

Aki said...

Sangat2.. Hehehe.. Tapi tu la.. yang lelaki,jangan ingat dia ja yang susah mo kawin.. Sama2 mo kawin ma,sama2 mo hidup kan.. So,saling melengkapi.. ^_^.v..

sumandak said...

thanx for sharing...sis rasa bukan lelaki jak yg fikir mcm tu.sis sndrri akan jawab belum sedia bila org tnya bila mo kawin.Yg sebenarnya bukan belum sedia kawin ba tu tapi takut dgn komitmen n tanggungjawab.barat tu mo tanggung

Aki said...

Hehehe.. Sebab Sis terlalu berfikir pasal diri sendiri.. Khawin kan 2 orang,Lelaki dan Perempuan Sis.. So,itulah bila kita belajar bagi2 tanggungjawab.. ^_^.v.. Hehehe... Saling Melengkapi.. Itu yang paling penting.. Kita tidak akan dapat belajar saling melengkapi,selagi kita tida betul2 dalam situasi itu.. ^_^.v..

Azeanthy Paiman said...

yang penting mesti jemput saya bila aki kawen nanti aa!!!hehehe..

nowriz said...

mo kawen.. tapi masi belum puas lagi mo kasi senang & bkhidmat tuk family.. inilah ni gara2 sekolah telampau tinggi... tapi tiap tahun mo celebrate birthday bikin susah hati tengok tu lilin makin banyak bepacak di kek.. lalalalalala

Aki said...

Kak Yan : Hm,bulih ba,tapi c Aki pasti,Kak Yan dluan kawin dari c Aki..

Nowriz : Hahaha.. Hm,maksudnya,komitmen utk family tu masi tinggi lagi la kan?? Hm,tapi jangan lupa,biarpun sama family baru suda,family lama pun masi mau tgk juga tu.. Jadi,itu sebenarnya pun,bukan alasan.. Hehehe..

Anonymous said...

Ak pun blum sedia bha.... Hoho

Oyen said...

bah,sa nyanyi sikit la tuk kwn ko tu.."sayang baitu masa..kalau di tinggal2..umur suda lanjut,muka suda berkedut..kawan berumah tangga,kau masi bujangan..umur suda lanjut, muka suda berkedut..sayang baitu masa kalau di tinggal2"..hehehe!:p

Aki said...

ngam btul tu lagu tu tau.. Hahaha.. Hm,ya kan.. Ngam tu.. tapi lama sa lupa tu lagu ba bos.. Teda di Karaoke cni KL.. hahaha..

Oyen said...

ui..ter'debol pla verse lagu dia ni..hahaha..entam la..lagi ngam klu ada lagu siti ropeah.

Aki said...

Oh,lagu apa tu Siti Ropeah tu Bosku?? Hahaha..

beaty said...

yanne ka ?? heheh unik juga ejaan nama dia tu..ko inda kasi tau sa awal2 ni

Aki said...

Actually nama full Arianne Ria,saya kasi pindik jadi Yanne,senang mo panggil.. Hahahaha..

aiEz said...

entry kita hampir sama..yup,kahwin sememangnya perlukan persediaan yg secukupnya...sebab nak kahwin kekal lama kan..hee..;)

Aki said...

aIEz : Tu ar pasal bro.. tapi,die dah sedia kot,cuma,hati je tak sdia lagi.. ^_^.v..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..