Thursday, June 9, 2011

Siapa Berani Kongsi Gambar


Gambar Minta Puji Yang Hiasan Semata-Mata


Hi kawan2.. Hm,hari ni c Aki mo cerita sikit pasal share gambar la.. Ok,kenapa c Aki tiba2 mo cakap pasal ni?? Ini kerana,habit c Aki sendiri la... Asal perlu gambar,c Aki akan search di google (apa lagi,source gambar paling senang kan?? hahaha).. Seringkali kita Ucap terima kasih pada Uncle G ni..

Kage Bunshin No Jutsu
Padahal,kita sendiri pun tahu,yang gambar2 tu,bukan Uncle G (nda paya la ko bising2 Aki,durang semua tau ni) yang punya,semuanya c Aki milikan persendirian.. Tidak kira la,Blogger,Photographer.. Sa tgk,masi terlalu sikit orang yang berterima kasih kepada pemilik sebenar tu gambar..

Hehehe...


Justeru itu,c Aki pun terfikir (nasib la ko pandai bepikir Aki,sa ingat ko tia pandai terpikir sudah),asyik kena suap orang ja.. Apa kata,kita suap orang lain pula.. Tidakla kita jadi orang cacat kan?? Hehehe.. Macam siapa2 yang ada kepakaran Photoshop tu,ba,pandai2 la PNG kan gambar2 yang best.. Contoh,gambar payung ka,kasut ka.. Mana la tau ada orang lain perlu..

Ni Christmas Deco di Midvalley tahun lalu
c Aki perasan semua tu sebab,kadang2 susah kita mo cari sesuatu yang sudah di PNG(format gambar mangkali ni kan?? Pandai2 ja ko buat istilah sendiri Aki,bikin panas) Jadi,c Aki pun memPNGkan gambar2 sendiri,yang tertentu la.. Dan Share skali.. Tanpa pasang watermark..

Pasal watermark ni lagi,ok,kalau gambar2 personal tu,yang cumil,yang kiut,yang kita tida mau disalahgunakan,ba,pandai2 la pasang watermark kan?? tapi,untuk gambar yang kita boleh share,maksud dia,kita membenarkan orang lain untuk copy dan gunakan,tia payala memenatkan diri pasang watermark.. (Penat ja kamurang tu,c Aki la ni,kaki pasang watermark)..

Jadi,bersama2 la kita share2 gambar untuk orang lain.. Hehehe.. Yang c Aki tgk,membantu traffic up juga sebenarnya.. Yalah,bila orang search gambar ini ka,itu ka,automatic p tempat kita.. ingat ah,diorang bukan setakat mo tgk,tapi mo copy skali.. So,let them copy it,kalau kita rasa boleh share.. ^_^.v..

Ok,nah,enjoy kamu gambar2 yang c Aki tangkap2 ni.. Untuk kegembiraan bersama.. (bilang jangan pasang watermark,ada juga.. apa la ko ni Aki).. Hahaha.. Jadi,sudikah anda share apa yang patut?? Hehehe..



Baju Yang c Aki Pura² Design

Bola Pool Yang Tidak Ketentuan Tempatnya... Apa la..


Kasut,aiya,bikin spoil tu yang tidak berkilat.. Haha..

Gambar Pakai Handphone Nokia 5300 1.3mp

Gambar Pakai Handphone Nokia 5300 1.3mp

Gambar Pakai Handphone Nokia 5300 1.3mp

Gambar Pakai Handphone Nokia 5300 1.3mp

Gambar Pakai Handphone Nokia 5300 1.3mp

Hehehe.. Teruk kan?? Sori la,c Aki ni baru ja mo belajar2 ambil gambar.. So,ini kira sharing la ah?? Yang ada watermark tu la yang c Aki share untuk ditengok.. Yang teda watermark,sepa mo copy,copy ja.. hahaha.. Sebarang gambar yang nda berapa comel kamu rasa tu... Lupa kan ja ah?? ^_^.v..

Babai Kamurang..



Aki   :  Suka hati bila orang puji gambar c Aki.. Hahaha..


by ©eXYanne Collection

Related Post



4 hacking script:

beaty said...

sa suka kagebunshinnojutsu...rasengan ada ka?


hahahha..sa pun malas sebenarnya mau pasang watermark..but sa saket hati bila orang pakai gambar s ni tus dia pigi crop buang watermark sa..dia abuse gambar sa...lagi sa panas macam periuk.

tapi kan bagus jg letak w/mark kepada yang rajen. tapi saya tidak rajen boi..

Aki said...

Beaty,kalau c Aki,letak watermark pigi gambar yang c Aki tia mo share,contoh gambar orang.. ah,yang itu memang taru watermark.. tapi macam gambar2 kasut ka,bunga ka.. mana tau urang mo ambil kan,kasi saja ba.. abis kalau c Aki,selalu juga curi gambar di internet kan.. jadi,bagi2 urang tua bilang.. hahaha.. yang tia sudi di share tu (contoh gambar sendiri),letak watermark.. ^_^.v.. Begitu baru syok.. Hahaha..

Amiirah-Cassan said...

wah wah wah

Aki said...

kenapa wah wah wah wah Miira.. ^_^.v..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..