Thursday, June 30, 2011

Dia Seorang Playboy,Maka......

Hi kawan2.. c Aki ada sesuatu untuk dishare tengahari ni.. ^_^.v.. Ya,ini merupakan cerita kawan c Aki yang bernama Heliza (bukan nama sebenar) Hehe.. Best juga cerita dia ni,sebab,c Aki pun lebih kurang spesies lelaki camni juga dulu..



Ok,cerita bermula dengan perkenalan c Mawi dengan c Heliza yang hanya sebagai kawan. Then,dorang kapel sebab pertanyaan ni :

Mawi  : Heliza,ko anggap saya sebagai apa?
Heliza : Hm,someone special perhaps.. Kau?? (dengan muka malu2.. haha.. kuyak)
Mawi : ....Ok,nanti kita jumpa di bus stop,saya bagi jawapan..

OK,satu keadaan yang jarang.tapi best.. Kan?? c Heliza relax menjawab yang dia menganggap c Mawi ni merupakan someone special (ketawa terbahak2 c Aki baca part ni.. haha) Ok,sambung balik cerita,selepas mereka berjumpa d Bus Stop,seperti yang dijanjikan,maka,rasmilah mereka sebagai couple masa tu.....


Then,percintaan diorang ni pun,agak special kes juga.. Sebab,c Mawi tak pernah bawa c Heliza pegi dating,dan ini pula kiranya 1st time c Heliza ni berkapel.. Mereka hanya romantika bulan madu dalam text saja,then kalau berjumpa di skolah pula,macam tidak kenal (oh,rupanya kes Cinta zaman skolah.. Haha).  Dan diorang ni menghabiskan masa 5 bulan dalam keadaan macam tu..

Ok,terdapat pebezaan yang agak ketara sebenarnya antara mereka berdua ni.. Contohnya,
Mawi duduk kelas bawah,Heliza pula duduk kelas Atas (maksudnya,perbezaan kepandaian intelektualnya.. haha)
Mawi Gangster Skolah,Heliza pula Tukang Sapu Anugerah2 Sekolah (Wau.. haha)


Jadi,rasanya Mawi berasa agak malu,sebabnya,dia kurang bijak,dan juga,dia ada seorang Girlfriend yang NERD!! Haha..
Manakala,Heliza pula,sebenarnya berbangga dengan c Mawi,kerana,biarpun Mawi dari kelas Bawah,tapi,dia merupakan ketua bagi Kelas Bawah tu.. Hehe.. (kalau sudah CINTA,perempuan akan lebih positif tentang perkara yang zahir.. ^_^.v..)

Then,bermulalah cerita yang kurang menyenangkan,bila satu hari....

Noni : Ehem2,hari tu,saya nampak Mawi kena peluk oleh Ekin (bukan nama sebenar).. Manja2 lagi tu..
Heliza : Ah?? Tipulah,mana ada orang nama Ekin di skolah ni..

Then,satu hari,tiba2 Ekin muncul depan Heliza,dan mengaku yang dia adalah GF kepada Mawi.. Lalu diorang pun berPERANG LIDAH tentang siapa yang memiliki Mawi,then,bila Mawi dipanggil,boleh buat MAGIC and Hilang macam Ninja.. Haha.. Oleh sebab terlalu stress,c Ekin pun pengsan.. (uina,kritikal ni tau.. Haha) Dan orang yang hantar Ekin pegi bilik rehat,adalah Heliza sendiri.. Dan akhirnya,Heliza memutuskan hubungan dia dengan Mawi...

Dipendekkan cerita,selepas beberapa tempoh,mereka ada berjumpa semula,dan menyambung semula percintaan mereka yang terputus di tengah jalan tu... Namun,rasa WAS2 c Heliza terhadap c Mawi masi tinggi selepas kejadian lama tu,jadi,diorang putus lagi,akibat daripada rasa WAS2 Heliza yang terlalu tinggi,but,the result is,Heliza masi berkawan baik dengan Mawi.....



OK,habis cerita,amacam cerita c Heliza kawan c Aki ni?? Menarik juga kan?? Tapi nampak sangat yang diorang dua ni,sebenarnya bukan JATUH CINTA,tapi,Loving to Admiration.. ^_^.v.. Boleh refer pada post yang INI.. Ok,kenapa c Aki cakap begini,sebab cerita begini selalu berlaku dalam hidup c Aki satu ketika dahulu..

Perasaan Sayang tu lahir daripada keminatan kita kepada seseorang tu,dan itu bukanlah Cinta,itu adalah Sayang.. Trust c Aki,perasaan Sayang,bila kita sudah betul2 Jatuh Cinta,sekalipun orang yang kita Jatuh Cinta tu sudah kahwin,sudah beranak sekalipun,Cinta kita tetap masih ada.. So,kiranya,ini adalah pengalaman Sayang Heliza yang pertama.. ^_^.v.. And trust c Aki,bila kau betul2,Jatuh Cinta nanti,perasaan yang pernah kau alami sebelum ni,langsung bukan tandingan terhadap Perasaan Sayang yang disulami Cinta (ko punya ayat Aki,paling mantap.. Hahaha.. Tia tantu2)..


Hm,kenapa c Aki cakap ni?? Sebab,mungkin,dalam beberapa Post lagi,c Aki mungkin akan menceritakan Kisah CINTA lalu dia.. Hehehe.. So,watch Out!!




Aki : Terus Call Sumandak,Cakap,I Love U,supaya rasa DiCintai.. Wah.... Hahaha..


by ©eXYanne Collection

Related Post



33 hacking script:

mi$$ oZja said...

wow,mantap jg la kisah cinta si mawi sma si heliza ni kn..siap ada urang ketiga lg..haha

saveqmm said...

Ahaha..betul juak tu aki...aq teringat time muda-mudaa...waaaaaaa

Aki said...

Ozja : hehehe.. sebenarnya,bukan setakat ketiga,mungkin sampai 8 lagi tu tau.. ^_^.v..

Aki said...

Sabek : Hehe,part mana yang ko teringat zaman muda2 tu?? haha..

nowriz said...

aki.. napa ko punya entri cintan cintun kan mesti ada bekait2 sama kisah zaman muda2 sy aaa.. banyak betul kebetulannya si sini.. hahaha

p/s: teringat zaman muda2 dulu.. selalu jadi pendengar setia bestfren.. tempatnya meluah perasaaan la kunun.. keadaan dia lebih kurang sama la macam si heliza dan si mawi..

Aki said...

Kak Nor : sebab kita sama2 manusia juga kan,tu la cerita tu lebih kurang jak.. Hehehe.. :-p Amboi,kak Nor share la cerita kawan2 kak Nor..

misya mialen said...

ketawa2ku baca cerita cinta dorg ni, ki.lps tu teringat jg aku zmn dulu2.;D suami aku tu 10 thn pndm perasaan sm aku.hahaha.x mau berterus terang.cinta dlm diam.padahal kami kwn,lps tu jd best friend. then jd pacaran, tunangan dan suami isteri. indah btul.. sumanya gara2 lama sdh ia ada keminatan sm aku;D

Yen said...

siok cerita ko ni aki..tapi macam gantung pla kan..ni hepi ending ka sad ending ni?

Aki said...

10 tahun Kak?? mantap la.. Hehehe.. tapi sweet kalau gitu kan??

Aki said...

Yen : Teda ending bosku,cerita masi berjalan.. Hahaha..

Yen said...

you're dem rite..hepi@bad ending..hidup msti d teruskan.hehe!

Aki said...

Ya,lagipun,mana syok kalau cerita habis awal kan?? ^_^.v..

Amiirah Cassan said...

AKI !!!!! MWAKAKAKAKAKA *ketawa jahat* , saya suka ini ! sangat macam hidup saya ~~~ hiih next ! hehe

~NieZa~ said...

jiwang2 bha c aki ni..kahkahkah!!
apa2 pn cinta sesama manusia xkan kekal pun..jd bcinta la bpada2..hohoho :P

psstttt~ ada kwn ensom2??kasi cari sy..bosan la single! hahahaha

Mixhedryanson said...

mantap..

zie_ira said...

woah ,,besh la crite ni,,tp mmg btol,, rasa syg xsama dengan rasa cinta,,
kwn ira pernah ckp kat ira,, bila ade rase sayang ,blom tentu rase cinta tu ade,,tp kalau ade rasa cinta tu mkne ny sume rasa sayang,,suke,,minat ,,sume ade,,hehe,,

Aki said...

Miira : wahhhh.. ya ka?? kebetulan sangat oh kan.. Hehehe.. sama ja ko macam kak Nor ni kalau gitu..

Aki said...

Nieza : Bukan jiwang,sharing Kak Nij.. Hehehe.. Betul2.. Cinta kepada yang mencipta Cinta tu.. ^_^.v..
ada,c Aki single.. Hahaha..

Aki said...

Mix : Apa yang mantap?? ^_^.v..

Aki said...

Zie_Ira : Hm,betul2. itu la yang aki cube cakap kat sini.. ^_^.v..

nawal addina said...

ahhaha , mantap beb ! ;)

Aki said...

pe die yang mantap nawal?? hahaha..

kay masingan said...

lucu o..terhibur jua saya...jadi slps kol sumandak, turus rasa cinta tu segar lah kan aki..? heheh

Aki said...

haha.. sa sentiasa segar ni.. but I'm keeping her feeling it too. Wakakaka..

Wency Elizabeth Jelson said...

yg sebenar-benarnya, kisah kau ba ni kan aki.. hahahaaha

Aki said...

hahaha.. sa suka kenyataan c Wency,tapi salah.. ni kisah kawan c Aki.. ^_^.v.. hahaha..

Amiirah Cassan said...

ngehehe , best laa ni cerita aki , tidak akan dilupalah ni cerita , hehehe buat lagi cerita macam ni :) hehe

Aki said...

Ok,sedang menyusun jadual.. ^_^.v..

beaty said...

nah c aki lovey dovey owh ni ari...

memeang betul juga kan tu perasaan sayang x pandai hilang tu walaupun tu perempuan/lelaki suda kawin..memang tidak dapat dinafikan owh aki

Aki said...

Yeah Beaty,itu barulah dipanggil Cinta.. :-p.. ^_^.v..

♥ Connie . said...

sa sukaaaa ow hahaha (tanpa membaca habis) :P bah, karma will surely strikes playboy's on ass ;P

Aki said...

Gyrle :U shud read that... :-p

Elih Japahar said...

Nasib baik sy sudah insaf skrg ni Aki..gambar tu sesuai utk sy masa 5 tahun lalu..! haha

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..