Friday, August 12, 2011

Renungan Pagi Jumaat

OK,hari ni bakal hari menyiapkan drawing untuk si Aki.. Jadi,mungkin,tengahari baru ada karutan berguna untuk anda.. Ok,ini sedikit untuk Renungan di Pagi Jumaat.

Sincerity ataupun dalam bahasa Melayunya Keikhlasan,sangat penting dalam hidup. Tanpa keikhlasan,kita pasti terasa bahawa persahabatan itu,hanya sekadar untuk kepentingan diri sendiri. Blogging juga memerlukan keikhlasan.. Anda yang merupakan orang lama pasti faham dengan maksud si Aki bukan??


Contohnya dalam memberi komen. si Aki paham,kunjungan itu sendiri sudah cukup baik untuk sesebuah website,tapi dalam blogging,kita tidak hanya perlu membuat kunjungan. Kita blogging biasanya untuk berkongsi. Jadi,setiap perkongsian itu,untuk dibaca.

Ada di kalangan blogger yang hanya datang memberi komen, untuk meminta kunjungan balas. Memang tak salah,itu hak anda,tapi,jika anda melawat dengan tidak ikhlas,rasanya adakah yang membalas kunjungan itu pun ikhlas??

Jika anda ingin orang membaca apa yang anda tulis/taip/kongsi, anda juga harus membuat benda yang sama. Percayalah,anda pasti mendapat balasan yang ikhlas juga. Lebih baik anda membaca tanpa meninggalkan komen daripada hanya membaca tajuk dan meninggalkan komen berdasarkan tajuk itu sahaja.

Ikhlas dalam apa-apa hal,bukan hanya baik untuk kita,tapi untuk semua orang.. Hehe.. Apa-apapun,mari kita berkongsi lagi pada hari ini.. Hm,segala aktiviti blogstalking akan dijalankan sekitar tengahari ok?? Love U all




Aki : Tiba-tiba hari ni EMO pula kan??

by ©eXYanne Collection

Related Post



11 hacking script:

Beatrice Bianus said...

yeaaahhh btol tu Aki......

fazrulnoor said...

yeahhhh salah itu aki...

Dida LiciouS ♥ said...

thumbs up!...mo main mata lah sama ko ni..hehehe....

beaty said...

aki baru ja beberapa hari lepas sa mau blog pasal keikhlasan..thanks aki for making my day.. i love this aki..mcm memberi sa semangat ni

ABU said...

dkt tengahari suda ni aku..apa lgi mulakanla perkongsian ko tu..

Azeanthy Paiman said...

totally agreed of u aki!!!ciptakan keikhlasan!thumbs up>>.

nowriz said...

sy ikhlas oo... ;)
masalah sy paling besar.. bila sy mula mengomen.. macam bikin entri pula.. maka dengan itu, sy meminimumkan seminimum mungkin komen sy itu.. fail bikin kesimpulan ni.. huhu

virgo19 said...

btul 2 geng...kta b'blog utk dbaca tp klu ada org yg nda ikhlas tu apa blh bt la kn...

echaRierie said...

Aki ~
ada tue sn blog sa..dia tggl link dan tajuk entri dia..haha..
sa nda kesah pun kalau dia nda komen semua entri sa tp sa pun nda suka begitu..
dia mau kita sedar kewujudan blog dia tp blog kita mcm ndada ja..haha..sa tau la blog sa cikai ja..
nah kan emo sdh ikut si Aki.

Setuju ni Aki..hehe..

Aemy Shamy said...

hehe pernah ni terjadi d blog sy sndiri...dia komen tinggalkan link ja, when i balas kunjungan, bca entry dia & komen..dia x pernah come back sudah..hehehe...
betul, dlm apa2 ja kita lakukan, keikhlasan tu penting..klu x, smua yg kita buat xda makna :)

misya mialen said...

hahaha..berguna sungguh entri aki hari ni.majoriti yg komen pun pernah terkena.mcm aku pun gitu.yg aku tensen lagi klu kasi tinggal link utk iklan semata-mata. bila klik, spam lagi tu. geram betul.btw, ikhlas la di mana2.ikhlas la mengomen entri org. jgn harap dia komen kita balik.sbb soal ikhlas, itu urusan dia dgn Tuhan. biarpun dia x komen kita balik, for sure, nanti ada org lain datang berduyun-duyun komen entri kita;D

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..