Wednesday, June 1, 2011

5 Cara Menarik Perhatian Lelaki

Yo Girls out there.. Ok,hari ni c Aki mo cakap pasal cara menarik perhatian lelaki..
Hehehe...
Opps,sebelum tu,Mo cerita sikit,ini pendapat c Aki saja ah.. so,sebarang ketidakpuashatian (hahaha)  Jangan cakap.... sama orang lain.. Cakap ja sama c Aki...
Ok,ini pendapat saya dan beberapa sahabat lain.. (Kami ni Lelaki Sejati yang selalu tertarik kepada Wanita,Gadis (tapi bukan kanak2,mereka adalah utk disayangi,bukan tarikan) Hehehe..

Hm,ok,kamurang ni gadis yang macam mana (yang gay tu,kalau mo baca,baca ja,tapi,sekilas ikan di air,sudah tahu jantan betinanya ah.. haha..no offence but I'm not into that)  ^_^.v.. Hm,kita cerita sini bukan pasal Sex matter ah,Tapi LOVE matter.. kamurang paham juga kan...........


Bagi saya (dan rakan).. Seorang gadis... ataupun wanita,yang comel/cantik/matang/semua la.. (ya la,semua la).. Mesti pernah,ataupun paling kurang sekali,jatuh cinta dengan lelaki.. dalam hidup.. mesti ada punya.. Hehehe.. Yeah.. dan,biasanya para gadis2 ni,malu,mo berterus terang.. Hehehe.. ^_^.v.. Ini tips2 yang sa bagi ni,mungkin boleh pakai la ah.. (kalau sama saya (dan kawan2) hahahahah).. So,ambil jernih,buang jauh2 yang keruh.. haha..






1 - KELIHATAN MENARIK...
-Hm,nampak senang ja ayat kan?? Sebenarnya ini la yang paling susah.. Nampak menarik di depan orang yang disukai.. Ingat senang??? Hehehe.. Ada yang pakai seksi2,ada yang pakai pakaian warna striking.. Hahaha.. Hm,sebenarnya,rahsia dia is..tida perlu pun too seksi or fashionable (kecuali itu memang requirement dia..haha)..ko kena tahu taste Lelaki yang ko minat ni.. And,tidak salah stalking.. Hahaha.. ^_^.v..
Yalah,supaya kita tahu macam mana taste dia kan.. Kadang2 lelaki ni tidak perasan pun kewujudan gadis yang suka dia.. Hehehe.. (macam c Aki).. Hahaha...
 Jadi,mungkin pakai fesyen kegemaran dia,tapi,jangan paksa diri.. Hehehe.. Kalau macam tida berminat dengan tu penampilan yang dia suka.....jangan cuba.. Be yourself.. (ayat ini bakal berulang2 di seluruh post.. hahaha)






2 - BIJAK
-Sebenarnya,lelaki suka perempuan yang bijak (c Aki la,nda tau orang lain) Hehehe.. ya betul.. Jadi,jadi lah bijak.. Maksud sa sini berpengetahuan.. Bukan sa suruh kamu belajar siang malam,jadi genius.. Hm,biar c Lelaki tahu,kamurang ni Perempuan yang bukan mudah mo pijak2.. Maksud saya jadi la bijak.. Hehehe..
Contohnya : Tau serba serbi.. (tida paya semua la.. main2 ja) Hm,banyakkan membaca.. Tgk TV.. Be update..
So,bila becerita dengan c Lelaki yang kamu Cinta ni (kadang2 men suka2 gitu ja kan?? Haha).. Tunjukkan yang kamu faham tentang apa yang diperkatakan,tapi buat persoalan..
Lagi Contoh.... Cerita pasal kereta (lelaki kan suka pasal kereta) hm,sekurang2nya kamu tau la apa2 jenis kereta yang tip top di kepala lelaki.. Tunjuk yang kamu minat kereta ini ka,itu ka.. then,pura2 la tanya dia pasal kereta2 tu.. Lelaki paling suka memberi penerangan.. And kalau dia menerangkan sesuatu sambil tgk mata tu,hm,tida lama lagi,ada harapan la tu.. hahaha.. apa2pun, Be yourself (haha)



3 - BERPERANGAI INDAH
-Oi,.yang ni kamurang perlu ambil perhatian.. Hehehe.. Kalau sini KL la kan,sa besa dengar perkataan 'gedik'.. kalau d Sabah,of coz la kita cakap 'gete'.. Hehehe.. Hm,I'm annoyed by a girl yang too gedik atau gete.. Maksud saya,kalau mau gedik/gete tu,agak2 la ba kan.. Kalau sikit2,boleh terima lagi,nampak la macam mo KELIHATAN MENARIK kan.. Tapi kalau whole the time ko mo buat gitu,hahaha.. Trust me,kalau ko mo cari Sex Partner,bolehla..
Tapi kalau ko mo cari laki,dengan gaya gitu,minta maaf sangat2.. Belum kapel,sudah kena rejek tu.. Hahahaha.. Trust me,Lelaki hanya akan menjadikan Perempuan Gedik (yang over) sebagai teman sekamar dan tia akan lebih dari itu.. Percayalah.. Makanya,berperangai Indah lah anda.. Hehehe... Maksudnya,anything,jangan be too OVER.. even ko jenis yang sopan pun,don't be too OVER.. Nanti c Lelaki rimas.. (kecuali c Lelaki ni memang minat yang sopan,ko punya tau la)..
So,be Yourself.. (be yourself lagi.. haha)






4 - JANGAN EXTRA WORK
-Ok,kamurang sudah approach ni lelaki.. then,dia macam buat tida tau ja.. mungkin dia belum minat ko la tu.. Hehehe.. Tapi,ko masi minat dia.. So,ingat,jangan EXTRA WORK.. Lelaki ni pikiran dia simple ja sebenarnya (macam c Aki) hahaha..  Hm,maksudnya,kalau dia buat gaya macam tida suka,tida paya mo pegi approach2 lagi.. buang masa..Lelaki ni cepat annoying kalau benda yang dia tida suka,balik2 muncul depan dia.. hahaha... Baik susun strategi baru.. Hahaha.. maksudnya,taktik ko sebelum ni tia menjadi.. Jadi,tarik perhatian ko kepada benda lain.. Be yourself (lagi2 ni ayat) Hahaha.. Hm,ok,kalau dia sudah kenal ko,OK lah tu,jadi,lepas ni,apa2 yang grand ko buat tu,dia akan tahu la..

Contoh kalau Student : Jadi pelajar cemerlang,ataupun jadi Pelajar Contoh,ataupun Pelajar yang pakar 1 matapelajaran.. Anything.. Jadi pakar sukan.. Cari satu benda,yang boleh buat ko menonjol..
Kalau yang Bekerja : Jadilah pusat rujukan,ataupun anything yang membuatkan diri anda menonjol (ayat menonjol lagi)..  Secara tidak langsung,yang sebelum ni dia tida perasan,lepas ni dia tgk sudah.. Hahaha
Sebab,dia sudah kenal ko.. ^_^.v..
So,relax... jangan Extra Work.. ^_^.v..



5 - BE YOURSELF
Jadi diri anda.. ahahahaha.. ini juga la yang paling penting kan.. Hehehe.. Sebenarnya,semua di atas tu,untuk tujuan menarik perhatian c Jejaka saja,supaya kenal kamurang.. Tapi,mesti ko pun tida mo dia suka/cinta/sayang sama ko dengan sifat2 yang bukan diri ko sendiri kan?? Mesti ko mo dia sayang ko seadanya..
So,pastikan,sesudah dia mengenali anda,ANDA menjadi diri anda yang sebenar,dan terpulang kepada kamurang,rasa mo ngam ka tida.. ^_^.v..
Sebab,tidak semua yang kita rasa baik untuk kita tu,ADALAH baik untuk kita..
Ingat,kita hanya mampu merancang.. (kalau dapat,nasibla)..  tapi,kalau memang bukan itu untuk kita,jangan paksa.. Tapi,Be Yourself dan Berusaha sebaik Mungkin,ya,yang itu Perlu.. Hehehe..



So,amacam?? Boleh terima ka?? Hm,itu kalau c Aki dan Kawan2 la.. Tia tau lagi kalau orang lain.. So,satu nasihat kepada gadis2 di luar sana.. Pandai2 dan Hati2 dalam soal memilih leLAKI ni.. ^_^.v.. Pandai2 la.. Sebab c Aki cakap,sebab c Aki lelaki.. Hahahaha..





by ©eXYanne Collection

Related Post



8 hacking script:

Yvonne Iman Felicianus said...

Kau juga la aki... superb ko punya serita ini... sa shuka!!!

Aki said...

bukan cerita ni Von,sharing.. Hahaha..

Cinoi said...

Ahahaha. OK! Noted!!!

Aki said...

ahaha.. kalau c Cinoi tia paya sudah ni.. ko lebih dari pro sudah.. ^_^.v..

suzie shazana said...

sy suka yg seksi he..he...

nunui Joe said...

bgitu ka pulak. ooo sy tau sudah. haha

Aki said...

Suzie : Amboi,kemain ko ea.. Dah2,agak2 ar,kang laki ko tgk komen ko ni kang...

Nunui : Hahaha.. begitu la tu.. Tapi itu kalau tu lelaki macam c Aki la,yang pemalu.. kalau nda tau malu,nda paya susah2 tu.. :-)..

sha my heart said...

wah, banyak tips menarik ni..

tq berkongsi

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..