Friday, June 3, 2011

Dia tidak Menyayangiku??

Hi kawan2,hari ni si Aki terpanggil untuk bercerita.. (aiseh,becerita pula dia)
Hm,c Aki ni slalu la juga kawan2 perempuan bawa bercerita kan.. Jadi,banyak la yang diceritakan,and selalunya pasal perhubungan (couple2 la kunun)..



Justeru itu,ini la juga kebaikan dia,c Aki ada sesuatu untuk dipost.. Hm,terima kasih ya kawan2 yang share tu..






Ok,hari tu,c Melody (bukan nama sebenar)  bertanya la kunun dengan c Aki..
dia tanya macam ni........



Melody : Aki...
Aki : Ya Mel,knapakah itu...
Melody : Ko sudah kerja kan??
Aki : Hm,Iya la,ampai2 (terang2) ada tulis d info saya sana FB.. ko nda tingu meh??
Melody : Hm,saja mo tanya,kalau lelaki sudah berkerjaya ni,tidak perlu perempuan ka dalam hidup dia??............

Oh,rupanya itu yang dia mo tanya... Jadi c Aki pun tida la mo ambil jalan pendek... C Aki biarkan la dulu itu soalan tergantung... Dan si Aki mula la bertanya soalan2 yang sedikit mengelirukan (adakah mengelirukan,yang mengujakan ba tu)

Aki : Oh,kenapa pula ko cakap macam tu??
Melody : Nda ba,sa sama kapel sa ni beza umur * tahun ba,kira besar la juga.. Jadi,dia ni berkerjaya.. Tapi kan,dia kadang2 macam nda peduli saya...
Pastu lagi,dia kadang2 kasi biar2 saya,dia bilang mo sa berusaha berdikari..
Dia macam tida romantik..
Tapi kadang2 time dia call saya,macam dia mau betul sama saya n tida mau kasi lepas saya...
(c Aki membaca sambil ketawa terbahak2)
Aki : Ok,ko sayang dia ka??
Melody : Sayang la ba,sayang sangat2..
Aki : Ok,trust me with this.. Jangan ko kasi lepas lagi dia tu.. Percayalah,memang dia la terbaik untuk ko.. Hehehe..
Melody : Mimang pun dia terbaik.. Tapi itulah,kadang2 saya keliru..
Aki :................................

Hm,slalu juga c Aki bertemu dengan kes2 begini.. (kamurang pernah gini ka??) Hm,jadi c Aki pun cakap la sama c Melody ni..

Aki : Mel.. Ko pikir semua lelaki ni macam yang ko tengok d TV tu ka?? Hehehe.. Kebanyakkan lelaki,yang betul2 mahu ko jadi bini dia,adalah lelaki yang membuatkan ko dewasa.. Biasanya dia akan biasakan dari kapel lagi.. Dia akan buatkan ko rasa ko menjadi dewasa.. ko tia kena peduli la,pa la bukan bermaksud dia tida sayang ko...Dia kerja,so dia mo ko membiasakan diri dengan kerja dia,bilamana dia rehat,baru dia boleh tumpukan sama ko pula.. And gitula sebenarnya kehidupan suami isteri..
Di mana masing2 melengkapi.. So,ko kena dewasa utk semua ini.. Belajar untuk menjadi dewasa... Then,ko akan tahu kenapa dia buat semua tu... Sebab,sayang seorang lelaki,mula hilang bila terlalu banyak kecurigaan terhadap dia..
Ko ingat tu ja.. Selagi ko rasa,dia adalah yang terbaik,jangan hilangkan perasaan itu.. Hehehe.. ah Mel.. ko paham??

Lalu c Melody pun mungkin membaca dengan penuh khusyuk.. (tau2 dia p makan ni.. hahaha... dia kasitau kemudiannya)

Melody : Hm,thanks ah Aki.. hm,nampaknya,memang sa betul2 masi muda lagi la ni.. Thanks.. Hehehe.. And yeah,sa tia akan kasi lepas dia.. No Worry..
 
Aki : Sama2 Mel.. harap2 sa mampu menjawab pertanyaan ko ah??

dan perbincangan mereka pun sampai di sana,sebab c Aki mo p jogging (main PSP sebenarnya)..



Aki : Lewat jam,c aki pun call sumandak kesayangan dia untuk memastikan dia rasa dia disayangi.. Hahaha...



by ©eXYanne Collection

Related Post



29 hacking script:

Yvonne Iman Felicianus said...

Aki siok cerita kau ni. Mesti cantik ni c melody kan.. cnatik nama dia.. Kah aku ambik dr cerita indon tu d astro ria. Anyway.. Saya suka cerita kau..pengajaran di hr tua kan aki...

Aki said...

cantik.. memang pun lawa.. ko nda tgk gambar c melody tu.. :-)..

Yvonne Iman Felicianus said...

macam saya pula cantiknya tu kn..hahahah (ayat minta penampar)

Aki said...

nda la Von.. ko lagi cantik sikit dari dia.. ^_^.v.. Dia cantik banyak.. hehehe..

~NieZa~ said...

sweetnya adik aki..crikan ku abg mcm ko aki..yg sweet...btul la 2 ko sakap 2...llaki bla fokus sma krja xsmstinya dia xsyg sma cweknya..^^,

Aki said...

Banyak ba tu yang sweet2 sana Kak Nieja,ngam untuk kak Nieja yang sweet lagi.. (sebenarnya sa tua dari c Nieja ni,hahaha).. Hm,lelaki ni style dia lain.. Tapi,ada juga yang romantik,n bila dia mula tida romantik,ah,sana bahaya.. ^_^.v..

Daygku Nurhayatii said...

alalala nsihat yg baik oww. ambil sbgai pedoman hdup. hahaha.

Daygku Nurhayatii said...
This comment has been removed by the author.
Aki said...

Pandai2 ja c Aki jadi penasihat kan Thumb?? Hahaha...

Oyen said...

rexs..mimang ko la dr. lovalova..haha.

Aki said...

waina bosku,ging karasku ba ni p mengomen.. hehe.. Hm,saya share pa yang ada di minda ja ba ni.. Hm,ko bagi sa idea pula tau.. nanti sa mo update baru lagi la.. ^_^.v..

lilies.john said...

sumtimes you haave to let your love show.. kenen.. haha.. suka yg paling last.. kol sumandak utk memastikan dia rasa disayangi... :) :)

Aki said...

Lilies : Hm,memang pun,itu sayang tu mesti mo tunjuk.. :-).. Hehehe.. Klau nda,rugi la becinta.. :-).. Tapi,kebanyakkan masa ba tu yang diexplain di sini.. ^_^.v..
(Bab2 terakhir tu,itu wajib tu.. hahah)

Daygku Nurhayatii said...

haha. ngam la bha tuu. xda suda c yen d sisi kmi ;(

beaty said...

wakakak siok baca owh aki..kraetif juga ko ni..

aik sa tidak perna jumpa kes mcm ni o

Aki said...

Dyg : Hehehe.. nda pa,tejumpa juga kamurang tu nanti.. ^_^.v..

Beaty : Ai,iya ba?? Hm,c Aki salah saturang lelaki macam di atas tu,jadi c Aki pun jawab la macam diri c Aki.. Ini ni,sa olah daripada cerita sebenar ba ni.. Sa share sini ja.. Banyak lagi masalah2 cinta kawan2 yang sa slalu tumpang nasihat ni,tapi belum ada masa lagi mo post sis.. ^_^.v..

nawal addina said...

haha , mmg karut laa kau !! melody laa sngt

Aki said...

dah nama pun Aki Karut.. memang mengarut je la keje.. hahaha..

Haryati Molly @ Tunung said...

Hahaha, kelucuan sa membaca entry mengarut ko ni.. Tapi sa rasa not all mengarut sbb it did happened in our daily life ba kan..
But, to me kaum lelaki especially husband2 sekalian kadang have to take notice of woman feelings.. Kalau kaum hawa saja yg mo understanding mmg x adil la.. Masing2 perlu saling menjaga hati.. That's what husband and wife for.. Ok, sa stop dulu before jadi pjg ni comment.. (^_^) V

Aki said...

Kak Tunung,hehe.. ni cerita betul yang diceritakan semula versi c Aki ja ba ni.. Hm,ya,betul,mesti mau sama2 berkerjasama,barulah nama dia hidup berpasangan.. ^_^.v..

ABU said...

aku setuju dgn pon ko di atas tu aku..boleh ko ni jadi doktor cinta..hahaha

Aki said...

waina,masih jauh lagi ni mo jadi Dr, Cinta Abu.. sharing2 bulih la.. Hahaha..

Fane Davis said...

ko pun tengo jugak cerita neh pulak...saya selalu jak ketingalan dia punyer episod..

Aki said...

cerita c Melody d TV tu sa tida tingu sudah.. buruk ending dia.. yang ini,cerita dari dunia sebenar,yang diolah semula ni.. hehehe...

Fane Davis said...

ahahah..nah,bagus ko kasi jadi muvie cerita ko yang di atas tadi tu..baru lah...

Aki said...

aiya,nda bulih.. hehe.. telampau pindik.. ini sesi FB chat ja ba ni.. ^_^.v..

nowriz said...

nah ni kali lah... duktur lop2 ba c aki... dulu masa sy muda2 dulu.. sy pun pernah mengalami apa yang si melody rasa... tapi jodoh kami nda panjang.. dia memang gila kerja!! sy setuju komen c tunung.. - tapi itu crita dulu2..... tapi yang sekarang ni pula ter-overtake care.. nah rasa kan ko Nor!! hahaha

Aki said...

Wah,tambah lagi satu kes.. Hehe.. Hm,betul,apa yang c Kak Tunung cakap tu mimang betul.. Hehehe.. Over take care tu yang bagus kak.. ^_^.v.
Dr Lop2?? hm,belum sampai tahap itu lagi la Kak.. ^_^.v..

sha my heart said...

ooo, begitu ya?

lepas ni tak boleh curiga lagi la.. haha~

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..