Saturday, October 22, 2011

Furthering Study?



Yeah,when si Aki and 401 gang (Housemate) going to carefour yesterday,there's a booth outside Carefour giving out such a GOOD OFFER to further study here in Shah Alam..

From Diploma to Master,yeah,it's UUM offer after all..

Well as you know,si Aki's highest education level were STPM and si Aki gagal dengan jayanya!!.. Not that Fail actually,but it's kinda sux.. Don't ask si Aki what the result are because some of you might feel down.. Ha ha ha..


Yeah,the truth is,si Aki only manage to get CGPA 2.9.. Yeah,well,you know that 2.9 is a GOOD Result for people that go to EXAM and answer only a few question.. Yeah, and I don't really wanna tell you how si Aki make it.. Plus,it was ECONOMY course that si Aki salah pilih!! Ha ha ha..

Hm,back to the topic.. Furthering Study.. si Sumandak were keep asking when will the time be..

Sumandak : Gf tau Bf pandai.. So jangan sia-siakan masa tu.. Bagus pegi cepat..

Aki : Memanglah,tapi tiada duit.. Ha ha ha..

Sumandak : Yalah,tapi jangan buat bila sudah terlambat..

The question is......... Where,When,How?? Where whould be the best for si Aki to continue study?? When will the GOOD time be?? How to continue study if si Aki doesn't know the requirement??

Some of you know?? Ok,comment here and tell si Aki.. ^_^.v.. Thanks.. and FYI,si Aki will be thinking to further in Engineering Field.. So,please give your opinion here in COMMENT BOX!!

P/S : Anda semua mesti pegi SINI.. Menarik!! ^_^.v.. Dan jangan lupa share dengan si Aki apa yang anda dapat di sana OK??

Aki : Argh,I'm really lack of spirit in this!!

Related Post



19 hacking script:

Daniel Chiam said...

Haha Aki, to be honest i think we are in the same shoes, tho I went to college but I'm a dropout. I have that desire to want to study to and having my parents to come for my graduation and just like you, I also dont know where to start or how to start. At least you know what you want to study... I'm still clueless =(

ABU said...

ok jugak tu engineering.. bagus tu.. ambek la..

SoLy SoLicious said...

Aki boleh smbung PJJ.. Aki boleh keja smbil beljr hujung mnggu.. If u interesting la

Mixhedryanson said...

Rasanya PJJ juga la yg paling bgus.. ataupun ambik OUM..

nurdiha said...

sambung UTMKL, SPACE stdy hujung minggu.
I m ex utmkl, dan graduate utm laku ;)

Cuma kalau dip it took 5 years, rugi. Kalau degree xpelah.

Kalau STPM bukan science stream rasanya xboleh amik degree engineering instead need to further diploma in eng 1st then further degree.

aki, theres no such things as terlambat since nenek 68 tahun pun still belajar.

semoga rezeki kamu murah selepas ini ;)

Nani said...

Macam nda jauh oh kita punya pointer tu hahaha tp mgkn aku pandai sikitla sbb aku ambil exam tanpa masuk form six. Tuisyen hanya 4x dan study gila2 hanya 2 mgu sblm exam haha tapi aku punya inggeris memang rusak abislah. Membaca aku fhm tp kalau menulis! Yes no yes no ja aku tau.

Aku pun sdg tfikir psl sambung study ni. Aku plan ambil thn dpn di Open University course H.R tapi entahlah ni jadi ka apa.. Mula2 smgt, sekali aku bgtau bapa aku terus mcm pudar sikit sbb dia ckp "fkr masak2 jgn separuh jln". Alamak, study bkn main2 ya ini bkn UPSR sdgkan PMR pun x sanggup repeat inikan pula degree. Bah Aki, kasi yakinlah hati kau tu. Kau lelaki, biar mampu petik bulan dan bintang.

beaty said...

Aki, bagus tu kalau further study,...kalau ada peluang grab seja bh..but yeh banyak lagi yang mau kena fikir pas tu

DoRa Priscilla said...

Go for it Aki..my buddy also considering nie skg.. He ask me, sy ckp ok jak, will support you all the way.. jarang la dpt kluar hujung mggu suda.. haha..tp xpa..
same like him, I will support you all the way too Aki ^^

Va Va Voom said...

Selagi ada peluang dan kemahuan just go for it. PJJ pun ok juga tu..

Umie Artoqiemie said...

now aki.. its time to move :DD

chegu carol said...

Go for it Aki!

Rose Flower said...

Selagi ada kemampuan dan kemahuan go for it Aki!!

Blackswan said...

I believe in lifelong learning, so I'm fully in support for it. Go, go, Aki! Yeh!

Aemy Shamy said...

u can take PJJ i think, tp sy xtau mcm mana urusan dia tu..huhu..ko cari dlu la kos apa yg ko minat & d mana ko mau ambil..klu uitm for example, go to uitm la & tanya mcm mana mau apply..maybe they'll give u the forms or something, walk-in punya urusan lg complete kan. follow your heart, klu itu yg ko mau, go for it..don't wait. :)

aiEz said...

belajar aki klu ada peluang,jgn jd mcm aie nyesal jer sudah..=..=!

kay masingan said...

ada plan mau sambung master ..:)
Selagi ada keiinginan, bagun kita tunaikan keinginan tersebut.

nGiau said...

aki ko buli tu..mmg eco ssh kan. sya sudah drop tu subjek..anyway,sya ada tingu UPSi kemasukan dia plg rndah 2.00 for stpm..tpi,byk saingan bha kan. ;) always support you aki!

Melissa Gilbert said...

kalo mo bljr sambil kerja, ambikla pjj..oum quite nice jgk..kalo mo full time, isi ja UPU..mcm besa..goodluck!

Miki Aya said...

klu engineering...sy pun x tau la pa mcm. tp, bgs la klu mcm ko. ada smgt mo sambung study. kdg2, org len puas ati dgn keja kg ja. mna bleh kan?

ko brabis la google. klu sy x tau pa mcm mo bt, google la slalu jd jwpn sy. hehe :)

all the best aki!

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..