Friday, January 21, 2011

10 Sebab Saya Merinduinya

Hehe,lama nda post apa2..
Sibuk sangat.. Banyak betul drawing mo siapkan.. Baru siap drawing Ofis yang berjumlah 43 keping.. Pastu still ada lagi yang bakal menyusul sebanyak 15-20 keping camtu..
Pastu ada lagi projek luar,satu set drawing ada dalam 6-9 keping.. Smua arkitek drawing and Struktur..
Pastu,di Church,buat design untuk baju AY lagi..
Dapat lagi jawatan yang melibatkan dunia online..
Bulih tahan.. Sibuk juga oh.. Hehehe..

Then,dalam kesibukkan saya tu,ada juga kawan saya yang mo sharing.. So,seperti biasa,lepas sharing,saya mesti share dengan smua orang lagi.. ^_^.v..

Best juga sharing mensharing ni kan.. Kadang2,pendapat kita sama,tapi,cara kita express,berbeza.. So,sharing,boleh bawa kita ke arah penyelesaian terbaik.. Rasanya la..
Hm,dalam post PUTUS CINTA saya ari tu.. ada saya cerita pasal ni kawan,yang diorang kapel mo 3 tahun da..

Then suddenly.. Diorang break gitu ja..

And 1 thing yang saya nda puas hati sangat2 (ceh,nda puas hati lagi tu.. ) The Girl still miss her Ex-Boyfriend!!
Bukan tia puas hati pasal apa,tapi tu lelaki kesian ba,kesian kerana melepaskan seseorang yang betul2 worthy to be Loved.. Tapi,wah,ada juga pula orang macam saya tu ah.. Dia (the Girl ok) so setia sampai dia betul2 sukar menerima yang dorang sudah break..
And 1 thing about tu post jatuh Cinta,this is where I should tarik balik kata saya tentang perasaan EGO semata2 tu.. JUST IN THIS CASE ok!!

So,kami cerita2 la.. Then,dia cakap,I MISS HIM DAMN MUCH.. Akibat timbulnya perkataan damn d sana.. Maka,saya pasti la yang She Really Miss Her Ex-Boyfriend more than ANYTHING..
Then,saya pun membuka langkah supaya dia ingat kenangan manis sepanjang diorang kapel..
And soalan pertama saya is?? Give me 10 reason y YOU miss HIM...
THen,her answer is... :-

1.Tiada lagi  yang selalu cakap Good Nite n Love U...
2.Dimana ja saya pigi kalau d bandar,ada ja kenangan
3.there is no 1 yg mau care saya da
4.i just saw HIS pic wit HIS new gf
5.time2 saya stress study untuk test begini, dia slalu comfort saya..
6.he is always there to sing 4 me(heheheheh)
7.i still LOVE HIM
8.i cant forget HIM
9.He is everything
10.i want HIM nooooowwwwww
(hahahahahahahahaha)

So,that's her answer to me.. Whoa.. and above all this 10 reason,I really don't understand the number 9 part..
Yalah.. He is everything.. saya nda tau pa mo cakap bila kita labelkan pasangan kita as everything.. But tia mo banyak komen la pasal ni ah..

Ok,ini c Aki mo berbicara..
Hahahahhaahah (Habis la kalau c Aki yang bicara)
^_^.v..
Hm,ok,daripada 10 sebab yang saya dapat dari atas.. Kenangan manis dia adalah,apa yang dia dapat dari her Ex-BF.. And semuanya memang manis.. Singing (mcam c Aki), Comforting (mcam c Aki juga) Caring (pun cam c Aki), Pemberi Ucapan Gud Nite,Love U.. Mmmuaahhhh paling setia.. (ah,yang ni pun konpom c Aki)
Hahaha.. Smua la c Aki ba.. ^_^.v..
Hm,sebagai seorang ex gf/bf... Pastinya ini la yang paling dirindui kalau sudah kembali solo.. ini la yang membuatkan kita sering merindu.. dan ini lah juga yang sering membuat kita sedih.. yalah,sebab mo ingat smua kenangan manis yang belum tentu dapat balik kan..

So,penutup kata.. Bab2 merindui ni,c Aki tida sedahsyat ni kawan la.. She's so full with this.. And to her EX.. You are crazy enough,and RUGI tahap Naga because you let go such a great LOVER.. maka,anda semua,pikir2 kan lah keputusan yang anda buat sebelum break orang... PASTIKAN SEBAB2 UNTUK BREAK TU,CUKUP KUKUH DAN UNTUK KEBAIKAN BERSAMA..
JANGAN PENTINGKAN DIRI SENDIRI DALAM HUBUNGAN..
Selamat Bercinta.. ^_^.v..

:P/S : Kerana begitu besar kasih Tuhan akan dunia ini,sehingga ia sanggup mengaruniakan anaknya yang tunggal,supaya barangsiapa yang percaya kepadaNYA tidak binasa melainkan beroleh hidup yang KEKAL.. Yoh 3:16..

See-God also tidak pernah mementingkan dirinya,sehingga dia memberikan keselamatan kepada kita umat manusia yang seringkali LUPA akan DIA.. Maka,fikir2kanla.. ^_^.v..



by ©eXYanne Collection

Related Post



7 hacking script:

bell said...

rex~ terus terang sy ckp... lps sy putus cnta sma c upoh kn... teda kesemua 10 reason tu... y? sy tda syg dia ka?

exyanne said...

Qdut,that's y saya cakap,ini kes kawan saya ja ni.. Hehehe.. saya pun tiada gini dulu.. Hahaha.. Pernah sehari dua la.. tapi trus ilang ari ke 3..

bell said...

hahaha.... ok la tu... drpd sy.. 1 ari pn teda ni... kejam ka apa ni? haha

exyanne said...

err,itu bukan kejam.. itu straight to the foward.. hehehe...

Cho @ EpicHaha said...

knapa sy tiba2 teringat seseorang lepas baca post ko ni rexs...? ohh tidak..!!

exyanne said...

ntah.. ni tu satu 'kawan' punya request ba ni.. ^_^.v.. jan ko peduli sangat.. Hahaha..

madelin said...

ba ka..sa g lgsg xda fikir apa2..hehehe

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..