Thursday, June 16, 2011

Filem Baru : The Viral Factor

Tadi pagi,ketika c Aki tiba ke stesen KTM tempat dia kerja,c Aki heran,sebab ada spotlight2 segala, pastu banyak lagi orang,bukan macam selalu.. c Aki ingat c Aki jadi artis sudah,kena sambut macam tu.. (perasan la ko sana Aki)..

Tapi c Aki berlagak cool dan jalan terus.. Sampai la di Pintu Opis,ada saturang kawan yang naik tu KTM sama2.. Qaseh (bukan nama sebenar) satu opis lagi.. c Aki tanya la..

Aki : Eh,ape ke bende yang dok kat stesen tu??
Qaseh : Ade kumpulan Korea,Rain, tengah dok shooting kat situ..
Aki : Oh,ingatkan aku diorang nak ambil artis tadi..
Qaseh : Cett....

Lalu c Aki pun percaya sahaja la.. Then,ada lagi saturang kawan ni,dia duduk2 di meja dia,c Aki pun tanya..


Aki : Amoi,ko tida pigi tingu tu Rain di KTM??
Amoi : Rain?? Mana da,Nicholas Tse ba tu.. Durang ada shooting,dari semalam lagi tu..
Aki : Aah?? Nicholas Tse?? Sepa tu??
Amoi : Pelakon HongKong ba..

c Aki pun bingung,dan dia pun ON PC dan search Google.. Oh,ini pula Nicholas Tse.. Nda kenal nama ba..

Aki : Amoi,mari kita pigi tingu..
Amoi : Ba,mari..

Lalu c Aki sama c Amoi pigi tengok.. Sambil mencari2 spot yang baik.. c Aki dengan c Amoi pun lepak tengok.. Heheh.. Sambil memerhati tu,tiba2 ada ni 1rg Pakcik India yang pakai nametag tanya sama c Aki...

Pakcik : Ngko ekstra ke??
Aki : Eh,takde la..
Pakcik : Oh,ingatkan ekstra,diorang ni slalu ambil ekstra.. Tukang naik turun tren.. Ingatkan you ekstra tadi..
Amoi : Oh,ni cerita ape Pakcik?
Pakcik : The Viral Factor..

Oh,rupanya penggambaran The Viral Factor.. Dibintangi Jay Chou dan Nicholas Tse.. Arahan Oleh Dante Lam.. Hm,pakcik tu crita macam2 la.. Syok juga dengar.. Dia tunjuk set2 tu punya peralatan semua.. c Aki sama c Amoi tengok ja.. Dan yanh paling mengejutkan c Aki,diorang punya perbelanjaan sehari mencecah rm50k..(bagus lagi dia bagi c Aki tu duit) Gila la..

Tu pakcik sambung lagi,waktu diorang di Bukit Bintang kemarin dulu lagi best.. Banyak aksi tembak menembak.. c Aki tia sempat nampak pun Jay Chou sama Nicholas Tse dia..(pandai betul durang betapuk ni) c Aki nampak diorang punya Action Stunt Man ja training2 mau begaduh.. c Pakcik cakap kan,diorang yang nametag tu pun susah mau salam,apa lagi macam kami.. Hm,ok,mari kita tengok gambar2 di sebalik tabir yang c Aki search dari google..









 
Hm,tak sabar plak nak tengok.. Hahaha.. Mesti best.. ^_^.v.. Pastu,selain daripada tu movie yang c Aki bagi preview di atas,Pakcik tu sempat cakap yang diorang lepas ni nak sambung pula shooting untuk cerita HANTU DALAM BOTOL KICAP.. Hehehe.. dengar tajuk pun dah lawak..

Lepas tu,c Aki dan c Amoi pun begerak..


Aki  :  First time berusaha pegi menengok ARTIS... Hahaha.. ^_^.v..



by ©eXYanne Collection

Related Post



10 hacking script:

zureen said...

hahahah! nicelah aki!!!

Abell John said...

hahahaha...lucu bh aki!!!

Aki said...

Cikgu Jue : apa yang nice tu cikgu?? hahaha..

Aki said...

Abell : Hahaha.. lucu?? napa pula??

beaty said...

betul ka gia ni aki ko ada p tingu..wakakakk.. owh NT sama JC mau belakon ka pla kan..

dulu sa ada pengalaman nampak pelakon hongkong (c Chui kar lap ) berbubut2 d gaya street bawa parang lagi tu...takajut sa..sakali kan dorang shoting bh pula..sa cubuk2 ni dorang belakon kan siok juga la..hehehe

wakakakakakkakakakkaka.sa mau katawa ja baca ko punya post..siok bh c aki ni..

Aki said...

beaty,sa da p tingu,tapi dari jauh.. tia nampak durang.. tapi ada becerita2 la sama tu yang bertugas2 sana.. best juga la.. Hehehe.. JC sama NT lagi..

Hm,cantik2 badan tu stunt man durang oh.. c Aki jeles..

nowriz said...

adoi aki! nicholas tse ko inda kanal...

(kawan sy men tinting ba tu dulu..)

napa ko nda limpas2 sana... manatau temasuk di dalam pilim durang... femes jg..

p/s : wah.. rindu sy suasana malam di bukit bintang yg happening tu.. :p

Aki said...

c Aki tingu yang d Mid ja,dekat sama tempat kerja c Aki .. hahahah.. ^_^.v..

Hm,c Aki nda kenal tu nama ba.. kenal muka ja ni.. kesian.. ^_^.v..

qaseh johanna said...

harap2 ada la muka kamu masuk dlm itu cerita ya aki...

Aki said...

harap2 ar.. ade muka lalu pun takpe.. hahaha..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..