Thursday, June 16, 2011

Bukan Senang Jadi Wanita

Hello Kawan2.. c Aki bangun pagi dengan idea yang banyak hari ni,tapi,mau buka topik lain sikit dulu ni ari.. Hehehe.. Ok,sepa lelaki sini?? (c Aki tau,banyak perempuan ja yang baca ni,hahaha..).. Hm,ok,kepada yang lelaki tu,hari ni,memang post khas untuk kita.. Hehehe.. maksud saya,sedikit nasihat untuk lelaki dari seorang lelaki...(yang perempuan pun boleh baca ah,memandangkan ini post untuk kamurang.. hahaha..)

Ok,sebelum sa mulakan apa2,siapa yang belum tengok c Aki punya WORDLESS WEDNESDAY kemarin,silalah klik SINI.. ^_^.v.. Ini berkaitan untuk entry hari ini.. (macam2 ja kalau c Aki yo..)

Hm,ok,nampak tu tajuk di atas kan?? Pasal apa c Aki cakap,ok,lepas kamurang tengok tu gambar tadi,rasanya mesti kamurang tahu siapa tu kan?? (soalan bonus la ko sana Aki.. macam2.. Haha) 


Ya,tekaan anda tepat sekali.. ^_^.v.. Hahahaha.. c Aki la itu.. Percayakah anda?? Er,muka di gambar lain oh,tapi kalau depan2,terus terang c Aki cakap,banyak orang jeles tengok c Aki jadi perempuan.... Mari kita tengok balik tu gambar...........


Hahaha... Ok,bukan itu yang c Aki mo cakap,berbalik kepada tajuk...(kenapa bah kau punya entry ni panjang ja dia punya intro Aki,ko tingu durang meluat sudah..).. Er,sori ah,c Aki mimang gini ni..

Hm,Ok,kenapa c Aki cakap susah jadi perempuan??

Mari kita tengok satu2.....

1. BERMEKAP - Untuk kejadian ini,c Aki bermekap dan dimekap lebih kurang 15 minit.. 15 minit Ok!! c Aki rasa macam 3 jam sudah.. penat.. sangat penat bermekap.. Ok,mungkin ada lelaki yang akan cakap,kenapa juga dia mo bermekap,bukan saya kisah pun dia pakai mekap atau tidak... TIPU!!!.(ya,memang kau menipu..hahaha) jangan kau mau temberang sana...
c Aki pun lelaki juga,jangan cakap kalau lelaki tidak terpengaruh dengan penampilan luaran.. Itu la yang pertama menggugat hati seorang lelaki tau.. Bukan hati.. Jangan mo bohong2 lagi.. Hahaha.. Betul kan?? (cakap iya,kalau tida,c Aki pukul kamurang.. :-p)




2. PAKAIAN - Ya lah,lelaki ja pun,sudah sesak kan,baru mau padan pakai necktie sama baju,belum lagi kasut segala.. Padahal kita lelaki sudah sikit sangat mau dipakai.. Cuba bayangkan,Sumandak kamu,kalau mau keluar pigi dating,biarpun dia pakai Tshirt and Jeans ja,kamurang tau ka berapa lama dia mau pilih tu?? (ceh,macam ko tau berapa lama Aki) Kalau dress lagi,kamurang tau ka berapa panas durang pakai tu?? c Aki pakai untuk 1 jam ja,sudah c Aki surrender..

Ok,kenapa pula dia mau pilih2 lagi?? Sebab kamurang kuat komplen,sikit2 mau komplen,napa pakai sembarangan?? napa tida pakai warna ini,itu?? macam2,kamu mau dia nampak menarik untuk orang bila dia di sebelah kamurang.. Come on la Bro,dia punya cantik tu,ko mo share juga sama orang lain?? Berpadanan la bila simple and kemas ja.. (kau macam2 la sana Aki,kau tu pigi jumpa sumandak pakai singlet sama seluar puntung,selipar jipun,pandai kau cakap urang).. Tapi skali skala,bulih juga la kan?? Hahaha..


3. MAKAN DENGAN SOPAN - Oi,kepada urang yang macam c Aki sama Sumandak dia,jenis yang makan,mesti makan puas2,makan dengan sopan adalah satu kesengsaraan,kamurang tahu ka?? (kau mimang ba Aki,gudoot (gelojoh) ) Sebab kenapa?? Tidak kenyang la.. Sangat2.. Sebab makan mo kontrol,sikit2 tu makanan masuk dalam mulut.. Tidak mau kena bibir,sebab takut lipstik rosak,belum lagi ambil kira wap2 makanan..

Jadi,yang kamurang tegur kalau dia makan kurang sopan tu kenapa?? Lainlah kalau dia gelojoh tida ingat orang lain,mungkin bolehla tegur,tapi,kalau dia makan cara biasa,tida bulih meh?? Mau juga sopan2,terus kamurang tengok dia macam mo makan dia ja..(ko ingat ko kuat?? ko nda tau tu GF ko tu ada Black Belt Silambam??)




Ok,itu baru 3,ada banyak lagi pergorbanan si Girlfriend kita ni,tapi baru ini ja yang c Aki dapat selami waktu menyamar jadi gadis tu hari.. Ah... Kalau kamurang mau rasa,pigi la try,ikut ratu pondan,kasitau c Aki apa kamurang rasa.. Hahaha..

Makanya,bila kita menegur Sumandak tu,berhati2 la ya Kawan Lelaki.. Biarlah kita menegur tu,di tempat yang berpatutan.. Sama2 paham la ba,Sama2 Juga mau Hidup sama2 kan.. (berapa banyak kau punya sama2 ni Aki??)


OK, Selamat Bercinta Semuanya..


 P/s - Siapa2 rasa mo share ini untuk tatapan Boyfriend Anda,dipersilakan.. Kalau rajin,backlink la pigi sini ah,kalau tidak,tia paya pun menyusahkan diri sendiri.. Hahaha..



Aki  :  Dengan segera mengSMS si Sumandak supaya baca ini post dan tolong TERHARU.. (kategori paksa juga ka ni?? Hahaha)

by ©eXYanne Collection

Related Post



22 hacking script:

Michelle Sung said...

waaah lawalah Aki! sentiki dulu...hihihi adeiii tapi punyaaalah suruh2 'tolong Terharu' lagi tu sama c Odu ahaha

Aki said...

Hahaha.. cumil kan tu gaya?? :-p.. Hahaha.. Teknik ja tu..

Chii said...

mm..susah jg la jd ppuan. tp best..hehe..

Aki said...

ya betul.. tanpa kamurang perempuan,siapa la c Aki ni kan?? eh,salah.. siapalah lelAKI kan?? ^_^.v..

Azeanthy Paiman said...

uii...sapa bilang jd gurl senang aki..susah oo...anyway,i am glad to be a gurl..hehe...

Aki said...

Ai,ko tia baca ka ni Kak Yan?? Hahaha.. Mimang pun sa tulis bukan senang kan?? :-p.. Anyway,glad to know there's always a girl for us,men.. ^_^.v..

qaseh johanna said...

aki....improve u pny bahasa bah..hehe!

Aki said...

Kak Qaseh,dah improve da ni.. tapi camni juge jadinye.. Hahaha..

Pink Diva said...

sia suka post nie..ko juga lah paling mannang Aki..hehehe:)

Hmm actually bukan jak jadi pompuan yg susah..being a man pun payah gak tau..kira dua2 la vha susah..:)

Aki said...

hahaha.. tq Kak Pink Diva.. Hm,memang la,kalau kita sudah lahir gitu,senang la.. tapi maksud c Aki,biarla sama2 bertolak ansur paham-memahami ba.. baru syok.. ^_^.v.. Hehehe..

Aemy Shamy said...

Ko ka tu Aki? Betul ba..?? Waaa so lovely oh! Haha. Tapi bukan semua pempuan kena buat benda2 yg ko list down tu..mcm sy, sy x suka mekap, dressing pun paling2 jeans+Tshirt, makan pun mcm besa..penat ba kontrol2..haha..anyway, tahniah la ko berjaya jd wanita sekejap..hehe..

Aki said...

Ya Aemy.. c Aki laitu.. Hahaha.. Lovely apa.. muka kin panas ni.. :-p.. Hm,itulah,memang perempuan lebih selesa gitu,tapi,kadang2 ni boyfriend ba,menyuruh ini itu,bagus kalau senang.. kan?? hehehe...

beaty said...

aki sa terharu ko punya post..mcm kp pun menghargai betul wanita ni. betul ni aki.

iya bh kan perempuan bermikap seba mau kasi tau dia yang dia pun cantik juga,,perempuan yang banyak baju d cupboard sebagai tanda yang pun mau jaga penampilan..sebab lelaki kuat komplen pasal penampilan..kadang2 kan lelaki malu tu kalau dorang puna GF tidak kemas dan cantik.

thank aki for this post..n d dunia ni kalau perempuan n lelaki suda bersama harus give and take bah . gf aaprecuate BF, n bf appreciate gf terima seadanya

Aki said...

Ya,tepat skali.. Give And Take.. Harus terima pasangan seadanya.. Nasihat tu bulih,tapi kalau susah mau tukar,jangan dipaksa la.. ^_^.v.. Senang kan?? Hehehe...l

beaty said...

banyak salah ejaan sa ni..deiii ni kom sa sot bh lambat mau keluar dia punya huruf2 kalau di taip

Aki said...

jangan ko susah beaty,sa paling mudah memahami orang salah taip ni.. hahaha..

nowriz said...

yaiy!! c aki rupa nya tu amoi2 kemarin..

adadahh.. sikit lagi kemarin sy mo komen2.. dalam ati sy cakap "speechless".. tapi tida tetaip di komen box ko..

sebab sy takut tu amoi terasa ba...

btw, tersentuh hati nurani sy bila lelaki post entri begini...

means, masi wujud la lelaki berjiwa "seth tan" di malaysia ni..

p/s : atukoi!! seth ka aki?? :p

Aki said...

hahaha.. c Aki la ba tu.. ^_^.v..
nda pandai terasa tu kalau c Aki..

Seth?? nda mau dia,jiwang betul.. c Aki penyayang ja ni,jiwang tida la.. hahaha.. gurangak mana buli jiwang.. ^_^.v..

misya mialen said...

i like tu gaya tau aki.;D hahahaha..tu pesen rambut pun jeles.;D ketawa2 ba sy tgk tu gmbr;D

Aki said...

sedangkan c Aki pun guling2 tingu ni gambar.. hahaha.. tapi,lepas ni tia mau lagi la.. penat.. sangat2..

zureen said...

<<--- tida suka makan ayu2.. ahhaha!

Aki said...

Cikgu Jue!! Hahaha.. Ko memang terbaik..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..