Friday, August 19, 2011

Kau ingat SENANG??

Hari tu,si Aki jalan-jalan,
si Aki nampak Gaman atas kelapa,
senang hati bila si Aki jumpa Gaman,
tetap saja,si Aki dapat minum bahar...

eh,ini lirik lagu John Samud dalam lagu Haro Tahi ti Bahar tii (Dalam bahar ni ada tahi).. Hm,lagu bahasa Dusun la katakan..  (salah satu suku kaum di Sabah)

lari tajuk jap.. Ok,ini cerita sebenar..

Hm,actually,ini pengalaman kawan si Aki sebenarnya.. Dia merupakan seorang pemberita.. Bila si Aki cakap....


"Wahhh.. best nya dapat jadi reporter kan??"

Dia cakap.........

"Kau ingat senang??"

Aik,best apa jadi artis kan?? Duk depan kamera,cakap-cakap.. semua orang mesti tengok,biarpun kau langsung tak cantik atau hensem.. Yang penting,keluar TV.. Best kan??

Pastu dia cakap lagi..............

"Bukan apa... cuma kadang-kadang tu.. Tengah kita sibuk kontrol ayu..............."
|

|

|

|

tiba-tiba

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|




Aki : Jangan ingat kerja orang tu senang je.. Mesti ada susahnya.. ^_^.v..

by ©eXYanne Collection

Related Post



26 hacking script:

kay masingan said...

dui gia..kesian juga reporter tu...adedehhh...mesti dia paning2 tu lepas kena bola kepala dia kan...adedehhhhhh

Kian Fai said...

CRITICAL HIT ni hahaha (last picture)

Being reporter is not best tak best, is lucky or not lucky hahaha

nGiau said...

hahahah..paling manang gia tu aki..deiii punya sakit..

misya mialen said...

hahahaa..sandi betul.nasib leher dia x patah.hahaha;D

ki, ko dpt ka buka blog aku ki?cuba ko try ki.aku sdh update td, tapi, blog aku dlm blog ko ni masih lagi tajuk semalam tu.haduiii.kena virus konon blog aku.

v said...

hahaha astaga aiyoh...

Amiirah-Cassan said...

aki , aku buat sound efek : TOINGGGG hahahaha , ko pikir cincai !!! hahaha

Beatrice Bianus said...

astaga sandi..tp tiapa, pengalaman juga tu..hahhahaa

echaRierie said...

astaga...haha..kesian..haha

Elih Japahar said...

Inilah malang tidak berbau nama dia...kalau bahar tu ada bau sikit hahaha!

Yvonne Iman Felicianus said...

Aduh punya sadap tu..auchhhh

Merryn said...

oh adui!! Sakit kepala aku!

Caroline Ng May Ling said...

uh oh! nothing is easy i would say. ;)

Aemy Shamy said...

ouch!!! gawd, punya sakit tu...kesian ohh....tu la, len kali klu mau report news pun jgn la dekat padang..aduiii...dia x amnesia ka lps tu..? haha :p

Azeanthy Paiman said...

oic,sandi tu!!!mesti pening lalat sdh tu reporter tu aki..alalaa...cian ni..

lilies.john said...

adui.. hahaa.. kesian ni

Nurul Iman Rosman said...

woahh!

memang sakit giler. haha!

✿ Mitchell ✿ said...

LOL!!!! Bull's eye! xD

Dida mumin♥ said...

uhuks! kesian delo...:(

saveqmm said...

wakakaka..mataila si perempuan tu...

Fadzmie Mohamad said...

Jangan permudahkan kerja orang. Semua kerja ada susah senang dia, kan ging?

Mengkali sumbing terus mulut tu reporter, terhantuk di mic kan. Haha.

beaty said...

alalalalalallalalalalalalala punya sakit tu aki...doi gia...kesian dia ni..beetul punya ka ni aki??

Dev Clarehova said...

adoiiii astaga.....punya kasian... ;( huhuhuhu

Yen said...

lambat lagi ni respon partner dia tu..haha!

Siti Arfah said...

Hehe. Aduh sakit kepala. hik3. Btw xde kerja yg senang lam dunia ni. :)

StellaClaire-Richard said...

Omg hahaha.. Ni baru la..

Seaweed & Pumpkin said...

astaga kasian juga ni...kean bola.Teringat zaman skull...ayu2 jalan melimpas tanak wagu main bola tiba2 perut terkena bola....sandih bah trus hilang ayu2...ha ha

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..