Thursday, September 22, 2011

Kopi Sejuk. Klasik,Bermutu dan Kaw-Kaw punyaaa

kopi sejuk
kopi sejuk

Kopi Sajuk (slang sabahan) atau kopi sejuk yang terkenal di beberapa buah daerah di negeri sabah.

Gambar di sebelah adalah rupa kopi sejuk. Ia bukanlah minuman keras carlsberg tetapi kopi yang diisi ke dalam botol carlsberg atau guiness stout dan kemudiannya disimpan ke dalam peti sejuk untuk disejukkan.

Permintaan amat popular jika cuaca sangat panas, boleh menyejukkan badan disamping rasanya yang nyaman dan sedap diminum..

Jika anda melihat sahabat Muslim anda memegang botol minuman keras di restoran, jangan sangka dia meminum alkohol kerana ia adalah kopi sejuk... Terus MACAM DI KK.... Ho ho ho..

Antara daerah di Sabah yang popular menghidangkan kopi sejuk adalah seperti Bongawan, Papar dan Inanam.

Mari serbu dan minta KOPI SAJUKKKK.. tigaaa!!!






Source : http://www.cakap2u.info/2011/09/kopi-sejuk.html


Aki : Memang sedap ni.. si Aki pernah minum di Inanam.. 

by ©eXYanne Collection

Related Post



12 hacking script:

Umie Artoqiemie said...

kopi sejuk satu !!

Cik Diana said...

kopi sajuk satu! ngee. dah bOleh dOk sabah nie kalO lepas ckp mcm nie.. hik2

Chii said...

nda pernah rasa...d mana mo cari ni?

p/s: xda rasa beer ka? hehe..

beaty said...

chii: ada d Inanam tu ...tmpt sa selalu minum tu...sedap owh kalau panas2

aki-B, hahaha mcm ko tau2 ja ni sa tiinum ni kopi sejuk ni

Nana Eddy said...

xmo!! Xp

hehe. sa tak minum kopi~ Apatah lagi yang diisi dalam botol tu~ huhu

kay masingan said...

kupi sajuk 1..hahahhaha

DoRa Priscilla said...

femes kopi sajuk nenek sy kalau in my family.. haha.. kaw2 lg tu.. tp sayang, sy nda minum kopi.. haha

-=d.o.d.o.t=- said...

ada meh ni sana di inanam? pa nama kedai dia..nti sa cari..heheheheh

Aemy Shamy said...

macam di kk! haha my fav song! uinah sy belum pernah try lg ni...klu bikin sendiri di rumah asi ba kan? hehehe...mcm sedap ohh ^^

Diana Diane Teo said...

Gambar macam Cola sejuk. Saya tidak pernah kopi sejuk dalam botol di KK leh.. :P..

meaw said...

kopi sedap ke dak,meaw still tak suka!haha

germaine said...

Kopi ping baitu klau yg plg ngam.. hehe.. tp kmirang tda pula dlm botol tu tau.. (sy org papar.. ;p)
yg pntg kopi sajuk satu!!~ (style c aki.. ;p)

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..