Monday, July 18, 2011

Laser Tag di I-City

Ok,post sebelum ini (SINI) si Aki ada menceritakan serba sedikit tentang laser tag.. ^_^.v.. Haha..

Mari kita cerita sikit tentang Laser Tag.. Maksudnya,perjalanan sehari si Aki kelmarin la.. ^_^.v.. Hehe..

Ok,si Aki dengan kawan si Aki bertolak dari (dipendekkan cerita.. haha).. Kami sampai dan berkumpul lebih kurang 22 orang,di I-City.. Kebanyakkan adalah Bloggers,dan bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan dan cabaran.. Chewah..

Ok,apa itu Laser Tag??
 Yeah, Laser Tag adalah satu sukan yang masih baru di Malaysia. Jadi,cara permainannya masih agak kabur bagi sesetengah orang..

Laser Tag merupakan satu permainan berkumpulan,di mana anda perlu menembak pasukan lawan anda,sambil anda mengelak daripada ditembak.. Simple kan?? Haha..

Cara untuk menembak?
Ya,anda harus memegang senapang anda dengan cara yang betul,supaya anda boleh menembak.. Semuanya diberitahu semasa briefing..

Dan anda juga dilengkapkan dengan vest  yang mana merupakan sensor yang menjadi sasaran si penembak.. Terdapat 6 sensor di bahagian depan vest dan,ada 1 sensor di bahagian belakang..


Sistem Pemarkahan?
Anda boleh menembak mana2 sensor bahagian hadapan dan senapang pasukan lawan untuk 50 markah,dan untuk sensor bahagian belakang,anda akan mendapat 100 markah..

Kalau Ditembak,apa perlu dibuat?
Kejar balik penembak anda!! Haha.. Ok,sekiranya anda ditembak,lampu pada vest anda akan menyala,dan anda tidak mampu berbuat apa2 dalam masa empat saat (ditembak ataupun menembak). Jadi,carilah tempat untuk bersembunyi dan bersedia untuk menembak!! Hahaha..


Ok,itu saja.. Yang lainnya,anda kena cuba sendiri!! Baru tahu kan?? Haha.. Ok,sedikit daripada gambar2 yang ada di sana.. Kredit untuk isaactan.net bagi semua gambar!! ^_^.v..
ok,ini merupakan Vest+Senjata
sedikit keadaan di premis berkenaan
antara lukisan Glow in the dark dalam Arena
peserta khusyuk mendengar ceramah.. eh,penerangan
ruang dalam Arena
keadaan Arena ketika permainan bermula
Blogger who Made The Day!!! Tuu na si Aki pakai baju merah..


Aki : Ok,next game bila?? Haha..

by ©eXYanne Collection

Related Post



24 hacking script:

Fyqa said...

pehhh.

best gila !

echaRierie said...

waaa..siuk ! :D

ABU said...

eik baru tahu ada game mcm ni..

Nikel Khor said...

Best Game.. haha

Diary oF Mine said...

mcm best jak... hehee

saveqmm said...

kenapa ka aq rasa sangat mahu main ini game..syiokkknya,,,

Aemy Shamy said...

Uii best jg ni...sapa punya anjuran..? knp sy x kena invite? hehe..jk! :p
bez ohh....

DiDa said...

siok betul ka main ni aki???
tp tgk mcm siok jg kan?

Niena Pengembara Ilahi said...

akak xsuka main game sgt ^^

Niena Pengembara Ilahi said...

akak xsuka main game sgt ^^

Azeanthy Paiman said...

waaa..makin maju sdh sukan skrg kn aki..hebat..

mr_mrs mikko said...

siuknyaaa d tgk ki..
nada d kk ka ni??
mo juga aku timbak2!!

Aki said...

Fyqa : Memang best.. Hahaha..

Aki said...

echa : Ba,di midvalley pun ada.. ^_^.v.. Lagi murah..

Aki said...

abu : Abu,di I-city ada.. midvalley pun ada.. Haha..

Aki said...

Nikel : Yeah.. Of coz.. U r the one who at the top of our team rite?? hahahahaha..

Aki said...

Ufaa : Hahaha.. memang best pun..

Aki said...

Sabek : best sabek.. ko datang la,I-city ka,Midvalley ka.. ada tu.. pastikan bawa team..

Aki said...

Aemy : 0Yang blanja,Nuffnang Bloggers Community.. sama Milk a Deal.. ^_^.v.. Hehehe.. Best..

Aki said...

Kak Dida : Memang syok.. budak pun boleh main.. Hehehe..

Aki said...

Kak Niena : Ala,kakak kan menembak guna rifle betul punya.. Hehehe..

Aki said...

Kak Yan : Mimang pun.. syok oh.. Hehehe.. d I-city ada.. midvalley pun ada...

Aki said...

mr_mrs mikko : Memang syok.. belum ada oh di KK.. ^_^.v.. Nanti la c Aki buka ni bisnes di KK.. Hahaha..

ken said...

awesome stuff! :D

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..