Friday, June 10, 2011

Boleh Kau Bagi Saya Kau Punya .......

Maka bermimpilah c Aki
Hi kawan2... Hahaha.. waktu c Aki tidur2 semalam kan,ada bayangan datang ba..(cakap ja ba Mimpi Aki,bekias lagi ko sana buat urang bingung).. Ya,mimpi la ba.. c Aki mimpi,jumpa kawan2 lama.. (urang cakap,kalau kita mimpi kawan lama,ada la tu yang mo jalan sudah,ataupun sudah jalan.. Palis2).. Kami cerita2 la kunun..

Ya la,kalau sudah nama kawan2 skolah,mestilah cerita dia pun pasal time skolah kan.. Hahaha.. Syok pula teringat balik.. Ok stop,sampai sana ja mimpi c Aki yang c Aki ingat.. (apa lah ko ni Aki,bagus ko jangan cakap dari mula).. Hehehe..

Jadi,bangun2 ja c Aki,berabis mo ingat pasal tu mimpi ni.. Hehehe.. Tapi nda bulih ingat.. Trus c Aki sendiri mo ingat la zaman skolah dulu punya cerita..(hahaha.. rugi besar ka kamurang baca sampai sini??.. Don't worry,the real deal will come now).... Hahaha.....


Ok,benda yang paling c Aki ingat is,zaman2 skolah dulu,selalu share biodata kan?? Hahaha.. Mo mengurat ka,apa ka,mesti mo minta biodata kunun.. Sepa tia pernah share biodata,memang tidak remaja la.. Macam2 la yang ditulis dalam biodata tu.. Ok,mari kita tingu contoh biodata c Aki.... (Hahahaha)..................

..............................................................

Nama Penuh                  :         Aki bin Karut bin Tembirang
                                               (mesti nama full ni,kalau buli sampai nama datuk lagi)

Nama Panggilan             :         Aki Comel
                                               (yang ni besa nama glamer la kunun)

D.O.B/P.O.B                 :         29.Feb.19** / Atas Katil Hospital Kandang Kuda
                                               (paling la ba,umur pun malu2 lagi mo kasi tau,pastu,pandai sudah pakai D.O.B/P.O.B)


Orang y Disayangi          :         Keluarga dan Orang yang Menyayangi saya..
                                                (ni juga la yang lawak,hampir semua orang mesti skema,malu2 lagi mo kasitau)
Aiya,kalau setan dia
comel camni,tia mo
benci la..


Orang y Dibenci             :         Syaitan dan orang yang jahat
                                                (hahaha.. paling buduh punya statement.. suka jawab yang Umum2)


Makanan Kegemaran     :         Masakan Ibu
                                                (kes mo kasi nampak yang dia sayang ibubapa,gini la konon,padahal mama suruh makan,lari.. Hahaha)


Minuman Kegemaran     :         Air Sejuk dan Air yang Kurang Manis
                                               (aiseh,time tu pandai sudah kunun jaga kesihatan ni,padahal time rehat di Kantin,beli minuman Coca-Cola.. Hahaha)


Warna Kegemaran        :          Warna-Warni
                                              (aiya,tulung la,kalau warna warni tu,maksud dia semua warna la ba kan?? Padahal set dia semua Pink.. Ceh,warna warni kunun)


Setem Ba kunun... Haha..
Hobi      :    Berkenalan,Mengumpul Setem,Mengembara,Berkhemah
                 (jawapan yang skema,haha.. semua orang impress kalau waktu tu ada hobi yang hebat2 dan nampak bergaya.. ceh....)






Kenangan Manis           :           Melancong ke KK bersama Ayah
                                                (masa tu,p KK pun kira melancong oh,jangan ko.. Hahaha)


Kenangan Pahit            :            Terjatuh dari basikal dan diketawakan orang..
                                                 (maksud dia,mesti xda pernah terima yang pahit2 lagi ni kalau ini lah kenangan dia yang paling pahit.. Hahaha)


Prinsip Hidup               :            Hidup Biar Bermakna,Sesal Dahulu Pendapatan,Sesal Kemudia tidak Berguna... (aiya ging.. Skema juga ayat.. Ini mesti kes mo nampak dewasa sampai terlalu dewasa ni tu Ayat.. Hahaha.. hm,sebenarnya,c Aki punya prinsip hidup dulu is......... Jauh Perjalanan,Luas Pandangan,Banyaklah Penipuan..hahaha)


..............................................................


Nah,kamurang sudah baca tu?? Cuba kamurang ingat balik apa kamurang tulis zaman dulu.. Hahaha.. Yang masi muda tu,ah,ni la contoh2 kami punya cara berkenalan zaman2 skolah dulu.. Hahaha.. Time tu mana mampu pakai Handphone.. Semua pakai surat.. Hahaha..

Belum lagi kamurang tingu ni Page2 yang kenal tulis biodata ni.. Kalau yang perempuan,mesti mo letak tu glitter lagi.. Cis.. Hahaha.. (minta puji betul kan) Pastu kalau yang lelaki pula,mo menulis pakai pen yang wangi2..(ni lagilah minta puji.. ceh.. c Aki la tu)..


Pastu,kalau mo bagi gambar.. Ni lagi,1 gambar pasport,1 gambar 1 badan kunun.. Adess...


Gambar yang mo dibagi adalah gambar
yang paling dirasakan hensem.. Haha.
Gambar Ala2 Guru Besar























Hahaha... Inilah antara kenangan c Aki.. Kamurang pula?? Apa yang kamu ingat?? Share ba kalau berani.. Trus kasi tinggal backlink sini ah?? Sama2 kita share.. Hehehe.. Mengenang kembali zaman Muda Remaja.. Hahaha.......



Eh,jangan lupa,SINI ada TEKA TEKI belum habis kena jawab.. Jawab kamurang cepat..



Aki    :     Masih ada simpan buku biodata lama,semua perempuan tulis,ada 3 buku.. 2 di skolah sendiri,1 di skolah kazen2.. Sapu habis.. Tapi gambar semua hilang..






by ©eXYanne Collection

Related Post



23 hacking script:

Anne Nurain said...

hahaha...
sinyum2 aku baca ni Aki..
tkena plak sama aku..
nnt aku buat biodata ku plak ya?
nnt aku kasi tgok kau..
hehehehe....

Cho said...

1st...

-ahh, rexs, bkn aki manja ka dulu ko kana panggil?hehe

- "Jauh Perjalanan,Luas Pandangan,Banyaklah Penipuan" baling manang punya quote ni rexs, dari dulu lg ohh kn...

Aki said...

Nang : Sila2.. Jangan ko lupa kasi tinggal link ko sini komen ah?? Hehehe.. Kalau rajin,ko backlink la pigi ni post.. :-p..


Cho : Pasal itu la sa pakai Aki Comel Cho,kalau manja,telampau skema sudah.. Hahaha.. Tapi tu Quote mimang tia pandai berubah la tu.. Dari dulu sampai sekarang.. Hahaha..

ABU said...

biodata aku selalunya aku indak kongsi sama urang..malu aku hahahah

Aki said...

Bos Abu,bukan ko punya biodata ada di setiap buku gadis2 ka?? Hahaha...

Yvonne Iman Felicianus said...

Jadi mau bt biodata la ni kunu..sabar aku ah..
kejap..

Aki said...

ko punya tau la Ebon.. Hehe..

Yvonne Iman Felicianus said...

nah sudah..pg kau tgk

http://imandazzle.blogspot.com/2011/06/boleh-kau-bagi-saya-kau-punya-my.html

Fadzmie Mohamad said...

Hospital Kandang Kuda? Di mana tu bos? Haha.

Aki said...

Bos Fadz : Aiya,itu special edition punya hospital tu tau. hahaha..

Michelle Sung said...

hahahaa lucu2...baa nanti sa mau bt la mmndangkan ko sakap nda remaja klu nda kasi biodata haha..alaaa takut sa mau isi section wrna..coz sa mmg btul2 suka warnawarni ahaha camna la tu??

beaty said...

kenapa gia ko kasi ingat sa jaman remaja..ketara tua suda betul sa ni..ada bh sa tulis tu..kalau ada 20 kawan 2o buku juga sa conteng ..tapi x tau sapa lagi yang ada simpan..buduh neh sa tidak simpan kan..

hahah sa inda ble ingat apa sa tulis tu.

aik ada ko lupa taru. Artis kegemaran,

apa2 pun memang sa katawa2 baca ni ko punya post

Aki said...

Mic : ah,isi ja lah warna warni.. nanti sa pigi kasi ketawa ko.. Hahahha.. ^_^.v..

Aki said...

beaty : syok kan ingat balik?? heheh.. :-).. Masi muda lagi ba c Beaty.. ^_^.v.. Kanapa ko tia simpan??

Ba,kalau berani,ko buat apa yang ko ingat ba.. hahaha..

Artis kegemaran sa nda besa taru dulu.. hahaha..

Anne Nurain said...

aku suda siap..

nah, amik la biodata sy ni.. sudi2 la jd kwn sy ya?

hakhakhak...

http://anne-nurain.blogspot.com/2011/06/boleh-kau-bagi-saya-kau-punya-nang.html

Aki said...

ahahaha.. sot2 c Nang ni.. Lawak oh.. Syok.. Mo tgk lagi sepa berani bagi biodata dia.. :-p..

nGiau said...

buku biodata sya kna curi ni aki..huhu

Aki said...

Tapi mustahil ko nda ingat lagi apa yang ko tulis nGiau.. ko tulis ja balik.. hehehe..

Amiirah-Cassan said...

hakhakhak , teringat aku bagi2 biodata sama urang . kekeke

Aki said...

Miira.. minta biodata ko.. Hahahhaa...

Aemy Shamy said...

Ko ni buat sy takut ba Aki..betul ka tu maksud tu mimpi? Sbb sy balik2 ni mimpi jumpa kwn2 lama, kdg2 sy mimpi sy masuk skolah balik..hehe..

Azeanthy Paiman said...

selalu jg sy mimpi kawan2 lama sy aki...huh,apa mksud tu oo....huhu.

Aki said...

Aemy sama Kak Yan : Hmm,depend juga ba tu.. orang cakap mimpi tu kan mainan tidur.. Tapi,ada orang2 istimewa ni,dapat firasat melalui tidur.. kalau c Aki mimpi pasal kawan skolah lama,mesti ada something happen.. tida kira la baik atau buruk.. Jadi,rajin2 la kontek kawan lama.. ^_^.v..

c AKi pandai sakit perut kalau orang2 yang rapat sama dia ditimpa masalah.. hahaha..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..