Thursday, September 1, 2011

Lelaki oh Lelaki

Mari kita lihat fakta-fakta menarik mengenai lelaki yang kita mungkin tidak tahu.. Ho ho ho.. ^_^.v..


Boxer Underwear

Kini boxer sudah menjadi persalinan yang wajib bagi kebanyakkan lelaki. Sebanyak 78% lelaki mengakui pemilihan boxer dikaitkan dengan keselesaan jika hendak dibandingkan dengan memakai seluar dalam.

Aki : Memang selesa pakai boxer..Haha

Kidal

Selain diketahui bahawa lelaki kidal lebih kreatif di dalam hal yang berkaitan dengan seni dan pengiraan matematik, lelaki kidal juga dikaitkan lebih terdedah kepada risiko pertukaran jantina

Aki : Oh tidak,si Aki seorang kidal !!

Skinny Jeans

Tahukah anda? Pemakaian seluar denim jenis skinny atau seluar yang terlalu ketat akan menganggu kesihatan johnny selain membantutkan tumbesaran,ia juga akan menganggu fungsi johnny.

Aki : Hm,jeans ketat bakal dibuang selepas ini, untuk kesihatan encik Johnny.
 



Lelaki Menangis?

28% lelaki menangis apabila berhadapan dengan masalah keluarga yang dirasakan sukar untuk diselesaikan.

Aki : Eh,man boleh menangis also what.. Ho ho ho..

Shopping? No... No....

Kebanyakkan lelaki tidak suka membeli belah. Ini adalah di antara sebab utama mengapa pakaian lelaki biasanya ditempatkan di tingkat pertama pusat beli belah.

Aki : Eh,tingkat 28 pun akan si Aki datang.. Untuk tengok saja lah.. Haha..

Lelaki dan Sokongan

Lelaki tidak mendapat banyak sokongan di antara satu sama lain. Mereka lebih gemar meluahkan perasaan kepada pasangan. Satu kajian yang disiarkan dalam Journal of Health and Social Behaviour, lelaki mempunyai perasaan harga diri yang tinggi apabila berada di dalam suatu perhubungan. Berbanding wanita,lelaki akan mengalami tekanan dari segi emosi dan fizikal yang lebih teruk selepas perpisahan. Ini adalah kerana mereka biasanya tidak mempunyai kawan-kawan rapat yang boleh membantu mengungkapkan perasaan seperti wanita.

Aki : And yeah,rasanya begitu la tu..

Hormon Lelaki

Hormon sememangnya memainkan peranan penting di dalam diri setiap lelaki. Sama seperti kaum perempuan,perubahan hormon yang berlaku di dalam diri lelaki juga mampu mengubah pemikiran dan mempengaruhi kesihatan. Misalnya, andai paras testosteron lelaki meningkat, ia sekaligus boleh menyumbang kepada pembentukan kanser prostat atau kanser johnny.

Aki : Amboi,macam mana mau cek paras hormon dalam diri ni?? ha ha ha..

by ©eXYanne Collection

Related Post



9 hacking script:

Elih Japahar said...

Wahh! memang sy tidak suka membeli belah Aki..apatah lagi, pegang beg GF tu...hurmm, nasib baik bakal bini kalau tidak..tak sanggup angkat beg galas tu mcm B***k jak..haha!

Gunaqz said...

Berapa kali sudah ko nangis tahun ni Aki? keh keh keh

Merryn said...

I luv the SpongeBob boxers!

echaRierie said...

hahaha..Aki sm bapa sa..kidal ~ bf b4 ni pn kidal jgk..hahaha..tiba2 ni..

mau tgk c Aki menangis

Aki said...

Elih : Hahaha.. bulih ba kalau skali skala.. kalau ari2,sa surrender.. :-p

Gunaqz : Hm,tahun ni belum.. Hahaha..

Merryn : Me too!! I got one..

Echa : Hahaha,tia mau tunjuk.. buruk..

v said...

Hahaha itu spongebob kiut :D gini pula fakta dia...interesting.

v said...

Hahaha itu spongebob kiut :D gini pula fakta dia...interesting.

lilies.john said...

tapi saya rasa lelaki yg ikut perempuan dia shopping n kana paksa pigang handbeg pink comel betul!!
kalau ikut mama dia pastu kna paksa pegang bakul sayur lg kiut!!! hahaahaha.. jarang sy nampak bah.. ngeeeeee

virgo19 said...

aki, aku stuju part x suka shopping tu..bf ku sgp ni p duduk d rest n go lma2 dr ikt aku round mall..huhu....

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..