Tuesday, August 16, 2011

Petua Untuk Awet Muda dan Berseri-Seri

Hm,kalau kak Misya selalu share pasal tips-tips kecantikan,si Aki pun ada ba.. ^_^.v..

si Aki mengenali sepasang suami isteri.. Yang lelaki berumur 80 tahun dan isterinya pula berumur 65 tahun,tetapi kedua-duanya mempunyai paras seolah-olah baru 50 tahun.. Ya,mereka kelihatan sangat muda dan berseri-seri.. Si Aki pun bertanya kepada mereka apakah rahsia yang mereka gunakan,untuk terus kelihatan muda dan berseri-seri.

Mereka pun berkongsi rahsia mereka.. Dan si Aki mendapat idea untuk membuat tutorial ini..

Untuk kelihatan Muda dan Berseri-seri terdapat beberapa senaman muka yang harus dilakukan.. Ikut langkah-langkah ini..




1. Ambil Cermin mudah alih anda,asalkan anda boleh nampak keseluruhan muka anda..


2. Tenung wajah anda dalam-dalam..


3. Kerutkan kening anda sekerut yang mungkin..


4. Besarkan lubang hidung anda..


5. Dan buka mulut anda luas-luas sambil merapatkan gigi anda..




Pastikan rupa anda seperti ini..



Ok,adakah anda kelihatan lebih muda sekarang?? Hm,tak,sebenarnya anda sedang ketawa terbahak-bahak melihat muka anda bukan?? Ya,si Aki ketawa,sebab si Aki sedang melihat anda berusaha mencuba (membayangkan beberapa orang sedang mencuba tips ini)..

Rahsia sebenar awet muda bagi kedua-dua pasangan ini tadi adalah kerana,mereka tidak pernah lupa untuk ketawa.. Dan yang lebih manisnya lagi,mereka sentiasa ketawa bersama-sama.. Terbukti bahawa ketawa menyebabkan otot di muka kita lebih tegang.. Ini akan menyebabkan kedutan di muka kurang kelihatan dan poof,anda akan kelihatan lebih muda tanpa sebarang pembedahan atau mekap susuk..

Terbukti juga bahawa,jika anda ketawa dengan kuat sebanyak 100 kali adalah sama dengan anda membuat 1 set senaman ekstrem!!.. Maka,jangan ketawa kuat banyak sangat kerana anda mungkin akan menghidapi Anorexia.. Hahaha.. ^_^.v..

Anda juga boleh mengamalkan SENYUM SEMENTARA kerana ianya juga membantu anda menegangkan kulit muka.. 

Dan yang pasti,untuk lebih menegangkan muka,anda harus bertemu mereka yang hebat di SINI

Selamat Mencuba!!




Aki : Hm,ok,nampaknya perlu ketawa kuat-kuat sebanyak 200 kali sehari mulai sekarang.. HAHAHA.. ok 1 kali..


by ©eXYanne Collection

Related Post



11 hacking script:

misya mialen said...

hahahaha..aku pun ketawa jg ki baca ni entri.aku sm suami pun sllu ketawa.konon utk awet muda la tu.ada jg tu ki senaman yg kena amal utk pastikan muka kita sllu nmpk muda.cuba ko tgk tepi mata ko yg luar tu, klu x ada wrinkle, naaa, mmg mudah la tu konon.hahahha

Azeanthy Paiman said...

haha...aki2...punya cute gmbar laki tu.hahhaa....

eya,sbnarnya,ketawa lah rahsia sbnar muka awet muka..baby face gtu bah..hee...

anyway thanks for the info aki..he..

v said...

hahaha! aki, ko telah membuat saya muda hari ini! terima kasih dan tahniah diucapkan hahahaha!

Haryati Molly @ Tunung said...

hahahahaha... Funny but it's true kan aki..Laugh is the best medicine ba..

echaRierie said...

astaga Aki..hahahahahaha..
bha ketawa byk2 kita r..semua awet muda kunun..

Aemy Shamy said...

hahahaha! aki, klu ko buat post mcm ni setiap hari, msti smua org awet muda..hahaha!! gila, sikit lg sy kerutkan kening sda td, bila bca no 4 trus sy stop..hahahahaha!

nowriz said...

adei aki.. muka ni orang betul2 lucu.. tapi betul ba tu.. ketawa bikin awet muda.. macam sy.. hahahah.. baru2 ni sy kena tahan trafic.. dia minta lesen.. dia tinguk lesen pastu dia tinguk muka sy.. dia bilang, ni lesen kakak ko ka? hahahaha

beaty said...

hahahhaha..sa terai la aki mcm ni mana tau buli awet muda..tp tu gambar kan memang ada umph ih,heheheheheheh

Just said...

hahahahha... itu gmbr paling manang.. hahahhahaha...

kay masingan said...

hahaha...turus semua jadi paling muda dan berseri-seri lah..heheh

ken said...

laughing is the best medicine? :P
tapi that face susah buat la! haha..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..