Monday, August 15, 2011

Segmen : Saya Seorang Superman ! !

Okay,First Segmen dari si Aki.. Kepada yang suka merendah diri,menganggap diri kurang cemerlang, dan berfikiran negatif terhadap kemampuan diri sendiri,anda dipaksa menyertai segmen ini..

url gambar : http://2.bp.blogspot.com/-y80Oj26xGUY/Tkj4H6luCqI/AAAAAAAABBQ/KFy3PZECpwc/s1600/dsa.jpg


Tujuan segmen ini adalah :


  • Berkenalan sesama blogger
  • Mencari rakan yang sama jenis (abiliti)
  • Mengenalpasti kebolehan diri sendiri
  • Mengurangkan pemikiran negatif terhadap diri sendiri
  • Suka-suka

Terbuka kepada :
  • Blogger tidak mengira bangsa,umur dan jantina..

Syarat penyertaan :
  • Buat satu entri bertajuk 'Saya Seorang Superman'/ ' I am Superman'
  • Pasang Official Banner di atas tu,di mana-mana dalam ruangan entri anda
  • Buat entri anda sendiri dalam bahasa melayu atau bahasa english
  • tag kawan-kawan anda,terpulang kepada anda berapa anda ingin tag
  • dan tinggalkan url entri anda di ruangan komen

Untuk isi kandungan entri anda,contohnya ada di sini..

"saya,Aki Karut,merupakan seorang superman kerana :
  • Boleh makan banyak berbanding orang lain..
  • Tidur kurang berbanding orang lain..
  • Mengarut lebih dari orang lain..
  • Mempunyai hidung yang kembang dari orang lain.. 
  • Bersikap lebih positif dari orang lain..
  • Merasa diri Gangster dari orang lain.."

Kreativi anda dalam membuatkan entri anda menarik adalah di tangan anda.. Anda mungkin boleh menjelaskan bukti-bukti ke'SUPERMAN'an anda dengan gambar-gambar anda sendiri.. ^_^.v..

Ke'SUPERMAN'an anda itu diambil kira dari hujung kaki ke hujung rambut.. Jadi,segala abiliti super anda,diambil kira.. Jangan merendah diri,inilah peluang anda untuk menonjolkan diri anda.. ^_^.v..

Ini bukan pertandingan tetapi platform untuk kita saling berkenalan sesama blogger.. Jadi,hadiahnya adalah trafik sesama kita.. Adil kan?? ^_^.v.. 

si Aki ingin sekali berkenalan ke'SUPERMAN'an anda.. Jadi,apa lagi,join ramai-ramai!! ^_^.v..



Senarai peserta,sila klik di SINI!! dan terjah blog mereka dengan karutan anda!!



Aki : Masa untuk membangga diri.. Daripada asyik down saja kan?? ^_^.v..

by ©eXYanne Collection

Related Post



30 hacking script:

echaRierie said...

hahaha..si Aki pnya jwpn tue bha..kili ni..

apapun slmt bersegmen..
sa mls skrg ni..hahaha :)

misya mialen said...

ok, aku ikut nnti.matailah aku suka psl superman ni ki.tp, aku superwoman la konon;D

Azeanthy Paiman said...

waaa...segment...tp sy bab2 segment ni mmg kureng aki..hoho..

Amiirah-Cassan said...

http://merahduniamira.blogspot.com/2011/08/saya-seorang-superwoman.html

saya support ko punya segmen aki , antam seja saya buat asal ada , hhaha ~

Yvonne Iman Felicianus said...

nah..hantam seja lah..

http://nonnaiman.blogspot.com/2011/08/saya-seorang-superwoman.html

heheheh sy sukung kau mamai!!

beaty said...

bh kalau ada masa sia join

mr_mrs mikko said...

Naaah, si Aki suda asi tunjuk superheronyaaa!!

ki, kalau supermaaaaaak macam cerita nasha aziz tu buli juga ka?
kahkahkah

-Mr & Mrs Mikko-

echaRierie said...

Aki, sy join jgk..hahaha..

http://www.echaaa.com/2011/08/saya-seorang-superwomen.html

Cahya Qasehnya said...

saya pun mau join bha.. :)

http://icahya.blogspot.com/2011/08/saya-seorang-superwoman.html

Dida LiciouS ♥ said...

akidal...sy main mata ja dulu laa....
akidal...sy mo desain, buli ka?..eh? lari tajuk sdh ka??...sori sori... ;)

Aemy Shamy said...

sy mau buat ayat betul2 dulu ni nnt lebih2 pula..hehe..boleh buat english ba kan Aki ^^ kejap aa, sy buat dlu ^^

Armstrong said...

Siok juga ni Aki... yang contoh kandungan tu, contoh je ka atau yang betul punya? Wahahaa.

Wa banyak sokong ko dalam segmen ni kan ;) Famous ba geng sia si Aki hehee.

virgo19 said...

geng, menjoinkn diri ni...hehe

http://afenvirgo19.blogspot.com/2011/08/i-am-superwoman.html

Aemy Shamy said...

done & done http://www.emynadira.com/2011/08/i-am-superwomen.html hehehehe.... ^^

lilies.john said...

saya yang sentiasa menyokong rakan-rakan blog.. chisss owh kan.. haha...
http://liliejohn.blogspot.com/2011/08/i-am-superwoman.html

azurin ramli said...

zurin join :)

http://belogjuryn.blogspot.com/2011/08/saya-seorang-superman.html

Cik Purple Pinkypuff said...

Aki.. saya pun join..:) http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/08/segmen-saya-seorang-superman.html

misya mialen said...

http://bungasepet.blogspot.com/2011/08/saya-seorang-superwoman.html

ko tabahlah baca entri aku yg pnjg tu ki;D

Michelle Sung said...

kihoiii punya lucu itu contoh kandungan haha...ba c aemy tag sa sudah..nanti sa buat k Aki :)

Aki, superman ba ko tu..sdgkan rmbut pun plbagai jenis woo hahaha dari rmbut mcm taiko cina, kribo, botak etc..etc.. =D

nowriz said...

aki! sy join ya.. lalalala

http://nowrizmars.blogspot.com/2011/08/segmen-saya-seorang-supergirl.html

Fie said...

nak join la...:D

Yen said...

bah aki suda! ko mimang c suparman..hahaaha!

http://oyenisme.blogspot.com/2011/08/saya-seorang-superman.html

Fie said...

Done :)

http://fiesummerloveme.blogspot.com/2011/08/superwoman-is-me.html

Pink Diva™ said...

Macam siuk ni..Akak join yah Aki..:P

http://gurlalush.blogspot.com/2011/08/am-i-super-woman.html

beaty said...

aki ramai yang join owh aki..heheh..congrats..sia suka ni..tp emm sa bukan s/women

Aki said...

ai beaty,kalau bukan kita yang menganggap diri kita super,siapa lagi?? Itulah tujuan segmen ni.. Hehe.. sakit perut ketawa baca diurang punya entry.. n yeah,bagi saya,kau salah satu superwoman yang saya kenal.. ^_^.v..

Nor Farah Ain Bte Helmi said...

http://farahtale.blogspot.com/2011/08/i-am-superwomen.html

nah adik aki..si kakak pun mau join mengarut pasal kesuperman diri ini..ngehehehehe

aKu_aG said...

Aki, sa join ah...boring ba...nda tw apa mo tulis...hehehe..

http://akuawangafif.blogspot.com/2011/08/saya-seorang-superman.html

Michelle Sung said...

Done! obulih nopo Aki! hehe

http://colorfulmichelle.blogspot.com/2011/08/superwoman-segment.html

Aqilah Musfirah A.R. said...

took part in this http://pinkillaxoxo.blogspot.com/2011/08/i-am-superwoman.html and followed you ^^

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..