Friday, August 19, 2011

Semua pun nak jadi Blogger..

Hai ahli-ahli karut!! Yeah ha.. Pagi ni si Aki mula dengan promosi blog.. Ok,yang ini bukanlah kawan si Aki,kenal pun tidak sebenarnya.. Apa yang si Aki tau,diorang ni ada yang jiran si Aki,ada Bos si Aki dan ada juga yang musuh si Aki..

Hahaha.. Diorang ni kawan-kawan opis si Aki sebenarnya.. Diorang la yang menjebakkan si Aki dalam dunia blogging ni.. ^_^.v.. Kalau rajin,lawat-lawat la diorang.. Jangan liwat.. Tak baik.. Bulan puasa ni.. (macam la si Aki puasa)..

Eh,sebelum tu,please jangan buruk sangka ok,walaupun kitorang ni pegawai yang bekerja,kitorang blogging masa lapang sahaja.. Waktu ada kerja,kerja la.. Jangan curi tulang.. Tapi kalau kerja pun tiada,kenalah update blog.. Wakaka.. Ok,klik nama diorang ni kalau ingin terjah OK??

Ok,kita mulakan dengan Bos dulu lah.. ^_^.v..





Incik BenFaze

Seorang Jawa (yang tak mengaku JAWA).. Haha.. Ok,dia seorang melayu,berasal dari Selangor.. Kerja sebagai Jurutera punya pembantu.. Ok,bab-bab kerja dia memang terbaik.. Tanya la apa pun soalan pasal kerja,mesti dia tau jawab punya.. Blog dia pula adalah jenis Personal Blog.. Share tentang kehidupan dia sehari-hari.. Kehidupan dia bersama anak isteri tersayang..

Jika anda mengesan blog beliau menghina sesiapa,terutama rakan-rakan opis,itu maksudnya,beliau sedang stress.. Hahaha.. Perkataan yang sering dia gunakan ketika stress adalah "saya hairan kenapa orang panggil kau Rexs lolow" (kurang ajar punya Ben)..




Puan Qaseh

Seorang blogger tegar dunia masakan.. Asyik-asyik masak je kerja dia.. Part paling best,kalau dia tidak habis makan di rumah,mesti dia tapau pegi kerja.. Boleh si Aki makan free.. ^_^.v.. Hm,asal Perak (mungkin la).. Dan seorang yang baik hati.. Lu mau,lu minta sama dia.. Kalau ada,mesti ok punya..

Ya,seorang blogger yang menceritakan kehidupannya dengan Encik Boo Boo (suami).. Dan dia ni boleh masuk kategori Isteri Terbaik la.. ^_^.v.. Wa salute sama lu..





Farah Rehe

Ok,beliau merupakan blogger tertua di ofis.. Bukan tua dari segi umur,tapi tua dari segi pengalaman blogging.. Dengar-dengar,dia mula blogging dari zaman Batu lagi.. Orang masih buru dinosaur dengan lembing batu,dia dah ada blog batu.. ^_^.v.. Dia ni orang yang suka share suka hati dia ja..

Paling penting,dia juga selalu buat review pasal kawan-kawan.. Prestasi beliau dalam dunia blog,tidak boleh dipertikaikan lagi.. Hahaha...





Suzie Shazana

Ok,seorang blogger Pahang.. dan si Aki memanggil dia BUNCIT!!.. Hehe.. sebab dia tengah preggy sekarang,tunggu beberapa minggu lagi,keluarlah Baby Boy dia.. ^_^.v.. Seorang yang sangat lurus,dan rajin.. Memang rajin la dia ni kerja.. Bab-bab blog pula,dia sekejap ada,sekejap takde.. Hehehe..

Paling best pasal Suzie ni,dia tidak tahu bila untuk berkata tidak pada orang.. Bila orang suruh ini,dia OK,suruh itu,dia OK.. pasal kerja la.. So,kiranya si kecil yang buat kerja orang besar.. Wa cakap lu.. ^_^.v..






Incik Joe Dupang

Blog ni,lebih baik jangan terjah.. Hahaha.. sekali-sekala,dia ni selalu mengarut juga.. OK,seorang blogger Melaka separuh Sabah (bini dia orang Sabah).. Seorang yang mahir dengan dialek SPT,yalah,dia merupakan seorang pencinta SPT yang Tegar.. Dia ni pakar segala macam perkara.. Bila kau cakap kau tau A,dia pun mau tau A.. Bila kau cakap kau tau Z,dia pun tau juga..

Seorang yang D90nya selalu jadi mangsa si Aki.. ^_^.v.. Dia ni baik orangnya,tapi kalau mau berkawan dengan dia,kena pandai berkomunikasi.. Perkataan mencarut dan mengarut adalah biasa,jadi itulah sebabnya si Aki boleh masak dengan perangai dia..




Oyenization!!

Ok,ini kebanyakkan kamu pun kenal kan.. Hahaha.. Ya,dia kawan si Aki.. Save the best for the Last.. Dia ni jenis yang berdegil asyik mau post entri info saja.. Tapi si Aki sudah mempengaruhi dia untuk post entri personal,asalkan boleh memberi manfaat untuk orang lain..

Semangat dia berblogging,apa lagi bila banyak kawan mula memasuki arena beliau,semakin hari semakin meningkat.. dan,ya,dia Blogger TAWAU!!! Hahaha.. ^_^.v.. (tapi tidak kenal sama si Andy Howt.. apa la)..




Ok,siapa rajin terjah,terjah la.. Kalau tak nak,lagi bagus.. Hahaha.. ^_^.v.. Apa-apapun,Majulah Blogging untuk Negara!! ^_^.v..




Aki : Fenomena Blogging yang semakin berleluasa!!

by ©eXYanne Collection

Related Post



8 hacking script:

beaty said...

ada blogger juga d office kamu kan..ui ramai tu ...bh nanti sa pun mau terjahjuga..

fazrulnoor said...

sa nda pernah kutuk kawan2..sa blogger dr sabah. tinguk dr cakap pun suda tau sa org sabah>>

miss raihan said...

~hoho! dari zaman batu lagi mmg tipulah..
tp tahniah!tepuk tgn utk diri sendiri kerana berjaya mencetuskan fenomena blogging utk kwn2 opis spi ada yg dpt ranking agak tinggi jugakkan rex =P

Aemy Shamy said...

ohhh curi tulang time keja aa...hehehee...x ba :p
laa c oyen ni kawan ko pula..hehe..ya, suru dia post something personal, psl lovey dovey ka..mcm x aki ni..hahaha :p
bah, sy mau p attack blog dorg ni..yehaa! :p

nowriz said...

wahhh.. menarik!! syiokk ni.. 1 office berblog..

mo jalan2 tengok belog mereka.. :)

kay masingan said...

most of them don't have shoutbox o kan aki. So Oyen ja sa kenal..yang lain memang 1st time lawat ni...

Dida mumin♥ said...

Bestnya ramai pula bloggers d ofis ko kan?...tpt saya kami dua org ja..suka pun kami dua ja, siok pun kami dua ja...kalau ramai kan best!

Dev Clarehova said...

di ofis sa cuma ada 2 blogger sbb yg lain2 nda minat. lagi bagus la.... hahahha...tp, bos sa slalu cakap...sudah2 la tu blogging..nnt lupa kerja... <--- kenapatan blogging di opis ;p

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..