Wednesday, September 14, 2011

Bertuah Tapi Malang

Adakah anda seorang yang bertuah?? 
Mungkin anda salah seorang yang bertuah sekiranya kena nombor ekor, ataupun blog/web anda memenangi pertandingan yang pemenangnya dipilih secara rawak, ataupun anda memenangi cabutan tiket bertuah.

Apa pun situasi yang menguntungkan anda, pasti anda menganggap diri anda bertuah.

Ok,si Aki ada satu cerita tentang Bertuah,tapi Malang...

Pagi ini, Cawangan Kejuruteraan Awam, Struktur dan Jambatan (CKASJ) iaitu cawangan pejabat tempat si Aki bekerja mengadakan Jamuan Raya Aidilfitri 2011.. 

gambar jamuan tahun lalu

gambar jamuan tahun lalu

gambar jamuan tahun lalu

gambar jamuan tahun lalu

gambar jamuan tahun lalu

Jadi,of coz la perkara yang menjadi perhatian si Aki adalah MAKAN!!.. Kami beramai-ramai berbaris di setiap booth makanan,mengambil makanan untuk dimakan.. Yalah,takkan mau tengok je kan?? 

Adapun,Cawangan si Aki ini terletak di tingat 12-17 Centrepoint North of Midvalley. si Aki duduk di tingkat 13. Dan Jamuan Cawangan diadakan di tingkat 15. Selesai si Aki dan kawan-kawan mengambil makanan, kami pun turun ke tingat 13.. Yelah,senang sikit nak makan kalau duduk makan secara selesa kan.

Adapun,pengerusi majlis adalah rakan setingkat si Aki. Dialah yang mempengerusikan majlis sepanjang pagi tadi. Jadi,kenapa isu Bertuah tapi Malang ini timbul??

Sebabnya, Nama si Aki memenangi cabutan tiket bertuah!!!! Bertuah kan si Aki?? tapi MALANGNYA,oleh sebab jarak dari tingkat 13 ke tingkat 15 agak jauh,maka hadiah si Aki pun BURN,dan dipindahkan ke rakan cawangan yang lain.. Malang kan??

Padahal,encik Pengerusi Majlis sudah cuba melengah-lengahkan masa untuk si Aki. Kisah bertuah tapi malang ini baru sahaja berlaku sebelum post ini ditaip. Dan ianya berlaku,kerana si Aki tak percaya kata-kata Incik Wafaa, rakan sepejabat si Aki, yang mengatakan si Aki menang cabutan bertuah.

Moralnya,sila percaya rakan anda,kecuali mereka yang bernama JOE.. Hahahaha..


Aki : First time dapat menang cabutan bertuah,and First time Malang hadiah BURN.. Hahaha..

by ©eXYanne Collection

Related Post



16 hacking script:

meaw said...

MAKAN la best !hehe

Eye Lens 4 U said...
This comment has been removed by the author.
♡ a-Me ♡ said...

Xda pa bah tu AKI. Sekali bertuah, nnt pndai bertuah2 lagi tu di lain hari.. Hihihi.. :p

Yen said...

haha!better luck next time aki.

tiara.dryden said...

ah, ada main burn2 ka pula? ishh..patut kena buang tu rules bgitu. hahaha. nda pa, lain kali p lg ikut makan2. mn tau dpt :D

Just said...

alalalala aki.. napa ko nda pecaya ckp kawan ko tu.. naa kan sdh burn.. tp bebalik sama rezeki jg baitu kan.. hrp2 menang lain kali.. lain kali jgn pula ko kasi burn lagi tu hadiah.. ;p

Fadzmie Mohamad said...

Astaga, jadi ramai kawan saya nama Joe ni tida buli percaya la ni kan? Haha. Tapi macam betul juga oh. Hahaha.

nowriz said...

hihi... anduk ba.. cian ko.. bukan malang ba tu.. bukan rezeki mu..

rezeki makan sudah dapat kan..

syukur la nak.. ada lg jamuan makan2 free di ofc.. sy ni hari2 jamuan di restoran bebayar.. lol

Dida mumin♥ said...

Arghhhh!!!!!!!!!!!!!!
why the because?!!!

Nani said...

sudah bertuah sbb dpt makan di tmpt yg selesa. lain kali jgn mkn dgn selesa lagi, sedang2 selesa bulilah...

beaty said...

apa hadiah dia tu aki?alalal sayang owh pati jangan risau ada lagi ko dapat tu nanti ah aki..he he

yang peting perut kanyang bah

ABU said...

makan sedap2 yaiii!! nak...

Aemy Shamy said...

alalala....tu la ko lambat naik..hehe..xpa ba tu, at least ko pernah dpt cabutan bertuah..sy langsung x pernah kena oh..x bertuah la sy ni kan :p ehehhe...

kay masingan said...

eh mcm tidak adil lah pula tu...lain kali buat makan-makan di padang lah..kalo da cabutan bertuah, nampak dari jauh angkat tangan si pemenang tiket bertuah..

Armstrong said...

Apa la hadiah yang SEPATUTNYA ko dapat geng?

Aki said...

armstrong : Hamper ging.. sayang betul oh.. bulih supply makanan sampai ujung bulan.. hahaha..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..