Friday, September 23, 2011

Cara Menghilangkan Rasa Mengantuk Dalam Kelas

Semalam I kol U,U tak anser.. baca di blog Aemy yang dia ada cara yang comel untuk buang boring dalam kelas.. Mau tengok comel ka tidak??


See,I told U?? Comel kan?? ini cara untuk menghilangkan mengantuk dalam kelas.. Melukis!!.. Sayangnya,si Aki punya buku rojak masa zaman sekolah dulu sudah terhapus ditelan zaman..

Tapi teringat waktu pegi kursus berbulan-bulan di Pahang hari tu,si Aki ada masa untuk menghilang mengantuk dengan melukis kembali.. Of coz la tidak selawa lukisan Aemy,tapi memang hilang boring tu.. Nah,tengok la... Mungkin ada yang sudah tengok kan??..





 Yeah I know.. lukisan si Aki memang tia lawa.. Tapi,percayalah,sebenarnya,cara untuk menghilangkan mengantuk di dalam kelas ialah,duduk dengan rakan berlawanan jantina.. Hahaha.. :-p.. Especially bila anda duduk di sebelah orang yang anda rasa anda patut kontrol hensem/ayu.. Konfom tak tidur..

Selamat Mencuba!!


 Aki : Ok,mari kita amalkan setiap hari!! Yang cikgu tu,faham2 la murid yang sedang membesar ni ya.. Hahaha..

by ©eXYanne Collection

Related Post



26 hacking script:

Gunaqz said...

Wowww...Akii!!

Terpaku saya melihat lukisan ko. Hilang terus mengantuk saya oo!
Ala, tapi kau memang pelukis sejati bah kan? Kerja di office pun memang melukis. Tatap lah campin! Hehehehe

Lain tajuk:
Sorry, rambut ko terbakar sikit oleh si Sunflo. Dia gurau2 jak tu.

Nota lain:
Aki Borneo - sintikii Aki!
Sia terus teringat dulu masa saya kerja di KL, kawan2 panggil saya 'Baby Borneo'. Sebabnya, dulu-dulu ada air botol jenama Baby Borneo (ingat kah?). Packaging dia bida; botol kentot dan gemuk. Malangnya muka dan badan saya menepati ciri-ciri air botol itu. ngam2 saya orang borneo, sedap jak durang kasi nick name saya BABY BORNEO. Kimbet betul kawan2 saya, sampai sekarang panggil saya begitu.

Err.. kau tiada ciri 'air botol' bah kan Aki? kalau ada, sia kira mo kasi waris itu nick name sama kau. hahahah

nowriz said...

mintapuji ni si aki..

maka, cantiknya lukisan ko tu...

eeeeeee,....

ko lukis panyu.. betul2 jadi rupa panyu..

kalau sy lukis panyu... nah!jadi kuala panyu saja kali.. lol

:p

beaty said...

eee si aki ni kan kasi tayang2 lukisan cantik ..sa mengaku ni sia inda pandai melukis ni..ermmmm..sedih sa ni...tapi aki sa suka lukisan ko...cantik bh...

bh nanti ko lukis sa punya muka..buli ka?

beaty said...

eee si aki ni kan kasi tayang2 lukisan cantik ..sa mengaku ni sia inda pandai melukis ni..ermmmm..sedih sa ni...tapi aki sa suka lukisan ko...cantik bh...

bh nanti ko lukis sa punya muka..buli ka?

Yvonne Iman Felicianus said...

x lawa kau bilang.astaga punya cantik lukisan kau AKI.cantikk gilaaaa

Nana Eddy said...

cari gaduh ke? kalau tu tak cantik, tak taula kalo lukisan sa panggil apa~ hahaha~

Nana Eddy said...

cari gaduh ke? kalau tu tak cantik, tak taula kalo lukisan sa panggil apa~ hahaha~

noornazuha said...

errrr.....

Va Va Voom said...

wahhhh no wonderlah pandai hilang boring sebab mesti ko berabis concentrate melukis ne kan..hahaha.anyway santikkk tu lukisan ko.;-)

♡ a-Me ♡ said...

Ainahh Aki, klu lukisan ko bgitu ko bilang xda cantik.. pa lah lagi lukisan sa.. brangkali orang xda nmpk 2 lukisan lagi kli.. kli contengan sja..

Elih Japahar said...

Ayatuk!kreatif juga kau ni Aki...kalau sy mau kasi hilang mengantuk, sa minum montoku satu galas haha!

Just said...

ok pun lukisan ko ni Aki!! yayy.. bikin jeles oo.. kalau sia kan, mau lukis urg tulang2 tu pun nda jadi.. huhuh..

-=d.o.d.o.t=- said...

hahhahaha...sia setuju tu yg dalam kelas kna duk sebelah org yg ensem (bagi kaum perempuan la..hehe) sbb mesti x mgntuk knn..mau control au...nti tertidur..inda silap2 buat peta atas meja..hahaha

*cikgu2 mesti phm psl tu..jgn risau..lepas ni kalau ada pelajar yg tidur..tukar ja tmpt duduk di sebelah pompuan yg lawa..hahaha

@Gunaqz::si aki teda ciri2 "baby borneo"..si aki tinggi sma tough bah..kann akii...hahaha

lilies.john said...

mcm sama jak cara kita semua ni kasi hilang mengantuk di kelas ni... tp lukisan x sama.. sbb sy punya hodoh! ha ha

lilies.john said...

mo bt post mcm jg la.. ha ha

nGiau said...

hahahahah tips yg tebaik punya la! :D

kay masingan said...

wah cantiknya lukisan ko Aki..ba pa lagi, ko kasi pamer sana central market ..nanti sia p jalan2 sana minggu depan. Mana tau saya mo beli..hahah

zie_ira said...

wow ,cantik nye lukisan, , huhu ,tu bukan buleyh buat hilang mengantuk je tu ,,leyh buat pameran skali ,,cantik2,,:D

Azeanthy Paiman said...

waa..pndai nya c aki mlukis...cntik bah!!

n tahnks for the sharing aa aki.amat sesuai la untuk sy ni entry.haha.

Beatrice Bianus said...

ouch!duduk di sebelah org yg kita perlu kontrol ayu..haha

Jericho said...

Betul tu tiknik duduk sebelah perempuan atau lelaki idaman tu.. yang memang bongo pun jadi pandai terus tu.. yang guntalou jadi berani terus.. haha

Aemy Shamy said...

hahhaha alamak!! kuyak oh sy! haha :p
uinah ko bilang lukisan ko x lawa? sy tersindir oh :p hahahaha. x ba.. :p
cantik ohh lukisan ko! i thought ko champin guna photoshop ja, tp rupanya mmg betul2 talented la..cantik!! ^^

hmmm klu sy dduk sma bf pun tetap jg mengantuk..xda effect ni :p

DoRa Priscilla said...

Aki! selamat berhujung mggu! tapuji Aki pandai melukis.. huhu..teringat sy klu sy mnta abg sy lukis sy kan, ko tau da lukis apa? da lukis monyet! >.<

Dida mumin♥ said...

santek bah gia lukisan si akidal...;)

nunui Joe said...

Waw cantik oh aki lukisan mu. Kalau saya tu herm tulis orang lidi bolehlah. Haha. Saya tiada bakat dalam melukis ni. Tapi serius lawa aki!

dyanareds said...

muahaha..inilah sy suka nie.sy pun buat begini jg aki.melukis.nanti sy post sy punya lukisan.kenangan baitu semasa boring.hasil kerja semasa boring memang kretif & inovatif.wakakaka

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..