Friday, September 16, 2011

Dapur si Aki

si Aki paling suka dengan perkataan  'Zaman Sekarang,apa yang lelaki boleh buat,perempuan pun boleh buat'. Ya,tepat sekali,wanita atau gadis zaman sekarang boleh melakukan apa yang dulu,hanya lelaki mampu lakukan. Satu-satunya hal yang lelaki biasa lakukan namun perempuan takkan lakukan adalah,membuka baju di khalayak ramai.. Hahahaha.. :-p..


Berlainan dengan si Aki,si Aki lebih suka cakap 'Apa yang dulunya,hanya perempuan tahu buat,si Aki sudah dan sedang menguasainya satu-persatu'. Ya!! Hari tu si Aki telah mengejutkan ramai pembaca bila si Aki membuat Manicure dan Pedicure untuk si Sumandak.. Thanks Chegu Carol untuk info-info yang selalu dikongsi..

 Hasilnya boleh dilihat di sini.. http://exyanne-collection.blogspot.com/2011/09/manicure.html

OK,berbalik kepada tajuk di atas,ya,ruang dalam rumah yang si Aki paling gemari ialah DAPUR!!.. Mungkin anda sudah biasa mendengar lelaki memasak. Jadi,ini bukan hal baru lagi..

Mari kita lihat sedikit gambar dari dapur si Aki...


Menu 1 : Kacang Buncis + Nugget


Menu 2 : Ayam Masak Kicap, Xiao Bai Cai masak bawang putih


Menu 3 : Pucuk Ubi campur Ikan Bilis, Sup Ayam Cendawan


OK,jadi,apa pendapat anda jika lelaki memasak?? Pernah ada seorang kawan berkata, 'Eh,kalau lelaki memasak,tak cool lah'.. Ya.. Memang betul,lelaki yang memasak,memang tak cool,tapi they're HOT Guys!! Yeah..



p/s - Apa yang anda lakukan di hari jadi anda,lebih-lebih lagi jika ianya cuti?? si Aki hanya blogging dan mengira,siapa yang perasan di dalam post si Aki Pagi Tadi bahawa si Aki juga turut meraikan hari jadi.. Hahahaha..

Aki : Hm,menu hari ni,Maggi.. Lupa beli barangan untuk dimasak.. Hahaha..

by ©eXYanne Collection

Related Post



12 hacking script:

Idea2Talk C: said...

Ko mimang ngam la aki..hahah...bagus ko share ma kaum lelaki tu resepi ko..sebab mgkin ramai yg nda tau tapi tarai untuk memasak di luar sana..hahha...gud job!

~KLaRaPaRiS~ said...

wah mesti buddy sy terliur tengok tu lada ko buat Aki... hahaha

OOO Aki, baru sy perasan ada muka Aki pula sna list of artist bday kan.. sy fkr Aki pmain bola mana jak.. haha..lol..
BTW Happy Birthday Aki! Semoga success selaluya.. God bless you always!

kay masingan said...

banyak juga makanan..habis ka tu makan?

-=d.o.d.o.t=- said...

saya mau tu lauk pucuk ubi...mintaaaa...hehe

misya mialen said...

tahniah aki.hahhaa.pndai ni ko msk;D i like;D

Beatrice Bianus said...

nyummmm ngam2 sy tngh lapar ni aki..

Wency Jelson said...

sa suka lelaki pndi masak..mcm darlin sa..sa slu suru dia masak..mskn plg sedap dia adalah ayam goreng berempah..sedap wo..best dpt lelaki pndi masak..hihi

Nana Eddy said...

oho~~ ni lah dia yang housemate ko makan tu ya?? ada yang keracunan tak? hahaha~ bagus la ko. jangan sekarang ja rajin masak, nnti bila suda kawin, tak jejak masuk dapur langsung lagi dah (macam my dad huhu~~)

Etong said...

teda juga cirit birit kah lpas mkn ni? hahaha men2 ja bhaa. memang, banyak lelaki lg pndai memasak bebanding prempuan! :)

Fadzmie Mohamad said...

Famous chefs around the world ramai lelaki kan? Hehehe. Sy ja yang masih lg dlm proses belajar ni. Hahaha.

Btw, Happy Birthday, ging! ^^

lilies.john said...

next time sy jumpa ko, ajar sy masak arr.. ha ha

chegu carol said...

Kudos Aki...bagus ni utk masa depan :) ...buli ganti2 sama wifey mau masak di kitchen. My husband loves cooking too. So kalau mau masak2 yg sedap2, memang dia lah yg chef of the day tu.

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..