Thursday, September 15, 2011

Gilalah Landau

Landau Eugene Murphy Jr. adalah pemenang American Got Talent 2011... si Aki melihat video ini dalam blog sis Beaty...

Jenis suara classic,bass man voice adalah jenis kelas suara si Aki.. Sayang sekali,di Malaysia,jenis suara dan music ini tidak banyak menarik minat pendengar.. Hanya Allahyarham Tan Sri Dr. P.Ramlee sahaja yang mampu menggunakan jenis suara tersebut dan berjaya.. Itupun selepas perginya beliau dari dunia ini.

Di Indonesia misalnya,Broery Marantika dan D'Lloyd adalah mereka yang berjaya dengan suara ini. Manakala secara global,semestinya Frank Sinatra dan Rod Stewart di antara yang penuh dengan pesona.

si Aki cuba untuk meninggalkan jenis suara ini kerana kurangnya perhatian orang (ya lah,si Aki kan suka perhatian orang.. Hahaha).. Tapi,Landau... gilalah.. telah membangkitkan semula semangat si Aki untuk terus mengekalkan jenis suara ini.. Ok,nanti kita pegi Karaoke sama-sama ya??

Cek la video Encik Landau ni dan hayati..




Nah,itu baru audition.. Kalau Final??




Aki : Tiba-tiba penuh bangga.. Hehehe..

eXYanne Collection

Related Post



5 hacking script:

kay masingan said...

memang suara dia power..jangan lagi dipertikaikan..hehe

Aemy Shamy said...

love his voice!!! sy pun suka suara2 unik mcm ni..Frank Sinatra is everyone's all time fav singer! Scotty McCreery punya suara pun best ^^

lilies.john said...

sy mo minta ajar dia la mcm mana mo menyanyi.. hekhekhek...

tiara.dryden said...

sini belum open-minded btul lg kebanyakan org2 dia. masi stereotype2 lagi. huhu. tp nda pa aki, klu ko ikut ptandingan nyanyi2, nti kami support jg bah :D

btw, hebat sora dia!

Armstrong said...

Siok suara dia geng. "I did it, myyy waaaaayy." Hahaa.

Uits, ko suka nyanyian cam dia ka? Ba apa lagi, kasi upload la satu video untuk youtube. Hahaa.

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..