Tuesday, June 21, 2011

Saya Putus Cinta [Part 2]

Yo Karutianz.. ^_^.v.. Hahaha.. (nampaknya,kamurang pun jadi Karut la ni kalau slalu pigi melawat c Aki,tapi,mengarut sini ja ah..) Hm,apa khabar anda sekalian?? Wah.. Baguslah kalau baik..

Hm,korang ingat lagi dengan entry SAYA PUTUS CINTA yang dikarutkan oleh si Aki satu ketika dahulu?? Hm,ya,semalam,c Aki dicari lagi oleh c Ashley (bukan nama sebenar) ni.. (kesian c Aki sama c Ashley ni tau) Kiranya c Ashley ni nak share lagi apa yang terbuku dalam hati dia..

Siapa yang belum baca entry SAYA PUTUS CINTA ini,lebih baik baca dulu.. Sebab,and tak mungkin akan paham apa yang ditulis di sini nanti.. Hahaha.. (kalau tida mo baca pun,kenapa la?? haha)


Ash : Aki,mari kita sambung cerita kau yang di blog tu..
Aki : Ai,ko pun baca blog c Aki??
Ash : Mimang la ba.. Ko pikir.. Siapa suruh ko rajin post tu link dia di Facebook kau.. Haha..
Aki : Hm,ba ya la.....


Lalu c Ashley pun menceritakan kepada c Aki perihal si Lelaki yang diceritakan dulu yang bernama Zac (bukan nama sebenar juga) Hm,Zac ni,seorang lelaki yang diidamkan wanita.. Chewah.. (ai aki,ko ingat ni cerita High School Musical??) 

Justeru itu,maka,ramai la gadis2 idaman yang sudi mendampingkan diri dengan beliau.. Dan,sama seperti hukum perniagaan (c Aki pernah belajar bisnes management ba,jan kamurang) Tawaran dan Permintaan, c Zac ni mempunyai banyak pilihan hati,yang menyebabkan beliau sukar memilih.. Dan beliau menawarkan diri,untuk menjaga hati mereka semua.. Ya,termasuklah cik Ashley kita ni tadi.. Hm,rumit juga..

Jadi,para gadis yang dijaga hati mereka ini tadi,menyangkakan,yang mereka mempunyai harapan untuk dipilih sebagai teman hidup c Zac ni.. Al-maklumla,sepanjang pengetahuan c Aki dalam perhubungan cinta-menyintai ni (cewah,ayat c Aki tu ba,melampau.. bagus kalau PRO).. Seorang perempuan,yang diberi harapan,selalunya akan JATUH CINTA dengan si Pemberi Harapan tersebut..

Maka,terjadi lah cerita c Ash tadi.....

Ash : Hm,hari tu,dia cakap sama saya,dia masi lagi sedang membuat pilihan.. Kiranya,sekarang ni,dia ada 3 orang untuk dipilih la.. Dan dia cakap,bila dia sudah membuat pilihan nanti,maka,dia akan UMUMKAN kepada seluruh DUNIA..
Aki : Wah,statement yang sungguh bergaya.. Jadi,persoalan dia,kau masi menaruh harapan ka ni??
Ash : Hm,saya tawar hati sudah ni Aki..
Aki : Ash,saya sudah pernah cakap dengan kau,segala pilihan tertakluk di tangan kau..
Ash : Hm,itulah,tapi,semakin saya cuba melupakan dia,semakin saya ingat dia.. Ntahlah,camana ni..

Lalu,pada tengah malam itu,c Aki memberi sedikit kata2 perangsang pada dia..

Aki : Ash,melupakan tu mungkin bukan satu jalan yang baik.. Tidak mungkin kita akan dapat melupakan orang yang kita CINTAI sepenuh hati kita.. c Aki pun masi cinta lagi ba sama ex dia,biarpun ex dia tu sudah ada anak sedangkan dia belum berkahwin,tapi,c Aki masi juga cinta dia....
.......
Tapi,perasaan Cinta itu,tiada lagi istilah sayang,maksudnya,CINTA c Aki terhadap tu ex dia,tinggal kenangan la.. Kenagan bercinta.. Yang penting,c Aki sayang dan CINTA terhadap Sumandak yang dia ada sekarang..
.......
Jadi,melupakan mungkin bukan jalan terbaik.. Tapi,MENJARAKKAN DIRI,mungkin akan membantu.. Sebab,jarak juga memainkan peranan penting terhadap perhubungan.. Selain itu,sibukkanlah diri anda dengan Kesibukkan DUNIA dan juga kesibukan ROHANIAH.. pasti,ruang untuk si dia,akan berkurangan........


Dan,cerita itu berakhir lagi pada malam itu dengan c Aki tertidur di depan Girlfriend kedua beliau (laptop la.. jangan kamurang berfikiran yang bukan2 sana).. Hm,so,apa pendapat kamu dengan post kali ini?? Apa keputusan yang patut c Ash ambil?? Bantu c Aki sikit...






Aki   :   Cinta itu Satu yang Indah,tapi bukan untuk semua orang Kan?? Hm... Namun begitu,CINTA Jarak Jauh yang c Aki hadapi,bukanlah penghalang untuk hubungan terus berkembang.. ^_^.v..


by ©eXYanne Collection

Related Post



28 hacking script:

Amiirah-Cassan said...

adeh, pikir kan cerita dia suda ni . haha rupanya cuma teaser weweweewe

Korang BACA ni, DOTA vs Awek

Aki said...

Hehehehe.. cerita lama c Aki,hanya akan jadi selingan ja ni.. ^_^.v..

Amiirah-Cassan said...

hahaha laa, kenapa nda buat sambungan ??

Aki said...

hm,relax la.. hahah.. ^_^.v.. Tingu dulu camana.. Tapi,memang kisah c Aki,tida akan jadi post utama sini la.. selingan2 bulih la.. ^_^.v.. Kisah orang lain bulih la.. ko nda mo share sesuatu?? :-p

Amiirah-Cassan said...

hahaha kisah cinta aku ? adeh, paling emo tuh nanti. manada yang sweet2 . haha suma disaster, namun tetap bule buat aku senyum. CEWAH! . haha

Aki said...

macam yang c Aki cakap,CINTA ITU INDAH,tapi bukan untuk semua orang.. ^_^.v.. Share untuk pengajaran atau panduan orang lain ba.. Hehehe.. Info..

Amiirah-Cassan said...

ouh . hahah byk cerita ni. yang mana ko mau ? haha

1. c bf ego

2. c gf nda menghargai

3. c gf buring, c bf mengasi main (sama2 nda suka ni, tapi couple with benefit. haha)

4. c bf sayang tapi nda suka c gf

tapi nda tau laa macam mana mo buat cerita pendek, sebab suma panjang . bule buat novel . haha

Aki said...

c AKi mo dengar semua.. :-p..

Azeanthy Paiman said...

Harap2 tidak lah kita putus cinta aki.huhu..

Aki said...

betul Kak Yan.. ^_^.v.. heheh.. Harap2 jodoh dipanjangkan Tuhan.. ^_^.v..

Amiirah-Cassan said...

semua? beh, satu pun sudah panjang ni aki . hahaha

Yvonne Iman Felicianus said...

pening pula saya..

Aki said...

Miira : bulih atur pelan2 ba.. ^_^.v..

Ebon,napa ko pening?? ada rasa mo muntah2 ka?? mo mkan asam2??

Yen said...

wahh..ni kali la..dewa cinta suda mula bersuara..hehe.

Aki said...

telampau la kalau sampai dewa cinta bosku.. nda layak c Aki ni..

Amiirah-Cassan said...

HAHA YA KA ? HIHI

Aki said...

yeah.. untuk c Mira,apa pun bulih.. ^_^.v..

nawal addina said...

dewa cinta ? hahaha

Aki said...

takde la nawal.. haha..

Amiirah-Cassan said...

wakaka, tapi cerita ko ni ada lucu2 lagi, aku punya teda . huhuhu

Aki said...

don't worry,pengolahan cerita tu,biar c Aki yang uruskan.. ^_^.v..

Amiirah-Cassan said...

hahaha kita cerita d sana fb laa . haha aku kasi cerita , ko olah , haha

Aki said...

memang pun FB tempat cerita.. but not ini malam ya?? c Aki ada urusan.. hehehe.. Boleh kan?/ ^_^.v..

ABU said...

wah si doktor cinta..kemain lagi hahaha

Aki said...

Amboi2 c Abu.. Hahaha..

misya mialen said...

pndai btul sdh c aki berkata-kata tawwww;;D i like..;D, utk melupakan tu susah jg kecuali ada keinginan yang maharaja punya.klu mcm sy, sy akan ingat benda sakit hati yg dia bt dulu, then, dpt la kono tu sy lupa pelaN-PELAN;D

Aki said...

Hehehe.. kalau c Aki,better jangan lupakan.. syok juga ba tu.. ^_^.v.. Tapi,menghilangkan perasaan itu ja.. ^_^.v.. Hm,kata2 untuk sharing,bulih la Kak..

dukaruk said...

bingung ku bingung..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..