Tuesday, September 20, 2011

Lovey-Dovey Tuesday : Persaingan

Melody : Aki,masalah!!


Aki : Mel,bolehkah kau belanja si Aki makan dulu baru cakap pasal masalah..


Melody : Hehehe.. Boleh bah kalau kau..


Aki : Hm,apa masalah..??


Melody : Ada orang suka boyfriend saya..

Ya,koleksi kisah cinta yang si Aki paling banyak share di dalam blog ini rasanya 34% adalah kisah Melody.. Hm,kali ini pula, Melody berkongsi dengan si Aki tentang boyfriendnya yang diminati oleh orang lain.. Persaingan.. Adakah anda pernah mengalaminya??


Melody : Perempuan tu sangat cantik.. Saya jeles..


Aki : Cuba tengok..


Melody : Nah..

Revalina (bukan nama dan gambar sebenar)


















Aki : Wah,suruh dia add si Aki..


Melody : Cantik kan??


Aki : Hm,gambar ni photoshoped.. Lagipun boobs dia kecil,so pedulikan dia..

Melody diserang rasa kurang selesa berikutan gadis bernama Revalina (bukan nama sebenar) cuba untuk mengajak boyfriendnya keluar lepak secara terang-terangan di dalam facebook. Ini mengundang rasa cemburu dalam diri Melody.. Tambahan pula, Revalina digolongkan dalam kelas cantik oleh Melody.. Berikut sedikit dialog di antara Melody dan boyfriendnya,Galang..

Melody : Siapa perempuan cantik yang add abang tu.. Siap bawa jalan-jalan lagi.. Bukan main..


Galang : Cantik?? kau saja la yang rasa dia cantik..

Well,come on girls.. Memang betul hati lelaki itu mudah berubah, tapi,persaingan inilah yang mampu memperlihatkan kepada anda betapa dalamnya Cinta yang ada di dalam diri anda dan pasangan.. Memang harus kita menunjukkan rasa cemburu,tapi, biarlah berpada-pada..

Sekiranya pasangan anda tertarik kepada pesaing anda,walhal anda sudah mengenal dan bercinta dengannya  beberapa tahun dan dia baru mengenali pesaing anda itu 5 hari,tinggalkan pasangan anda itu,dan cari orang lain.. Kerana dia sama sekali tidak layak untuk anda..

Jika anda pasti anda sudah melakukan yang terbaik untuk pasangan,cuba untuk menjaga hubungan anda, dan sempurnakan setiap kelemahan dalam berpasangan bersama-sama,kemudian muncul satu pesaing dan pasangan anda terus berubah hati, itu bermakna, pasangan anda memang tidak layak untuk anda..

Aki : Melody, bila ada persaingan sihat dalam hubungan percintaan,itulah saatnya untuk kau sedar betapa pasangan kau mencintai kau.. Hehe..


Melody : Iya,dia suruh saya yakin dengan dia..

macam mana pula kalau barisan gadis macam ni?? Haha..

Keyakinan, itulah yang paling penting di dalam perhubungan yang mempunyai persaingan. Post Lovey-Dovey Tuesday sebelum ni pun ada mengatakan tentang persaingan kan?? So,girls out there.. Jangan takutkan persaingan jika anda sudah memberikan yang terbaik.. Kerana,inilah waktu untuk melihat sama ada  pasangan anda layak memiliki anda atau tidak..


Aki : Yang lelaki,sila jangan sia-siakan keyakinan pasangan anda.. ^_^.v..



Lagi koleksi Lovey-Dovey Tuesday :

Lovey-Dovey Tuesday : Ex-Girlfriend??          [HOT]
Lovey-Dovey Tuesday : Kepastian untuk Kekal
Lovey-Dovey Tuesday : Keyakinan

Lovey-Dovey Tuesday : Jangan beri dia harapan
Saya Bukan nak jadi Playboy,Cuma..
Sama? Berbeza? Mana satu best?      [CADANGAN PENULIS]
Takut untuk Jatuh Cinta?
Kawan yang terlalu setia??
Dia seorang playboy,maka...   [HOT]
Bagi Lelaki,Ianya Sensitif       [HOT]
Saya Putus Cinta [Part 2]
Saya Putus Cinta
Maaf,Saya belum bersedia
Dia tidak menyayangiku??        [CADANGAN PENULIS]


by ©eXYanne Collection

Related Post



13 hacking script:

germaine said...

cis. boobs lg tu.. haha.. ;p

beaty said...

betul tu aki..kalau mau test ko sayang ka inda..bh tunggu ko punya bf and gf kena suka orang lain..ko marah or jeles..kalau ada tu perasan bh mimang konfom sayang lah tu

♡ a-Me ♡ said...

Sa sokong tu Aki.. Sebab pernah alami bgini juga.. :P

♡ a-Me ♡ said...

Orang bilang kan.. Bercinta tu mana da yg indah2 sja.. Msti macam tu roda juga turun naik, dari sana kita boleh tau banyak lagi tentang pasangan kita terutama mengenai perasaan.. :)

Just said...

jeles ni bikin sakit ati jua.. jd takut mo jeles.. huhuhu..

Cinoi Lavigne said...

The best revenge to a girl who stole ur boyfren is keep her keep him.
A good man doesnt cheat

v said...

kalau ada jodoh tidak akan ke mana :)

Dida mumin♥ said...

ok ptg ni mo tanya bapa tu anak2, dia pandai jeles ka tidak..kalau dia ckp tidak ptg ni jg sy pg cari jamu kasi besar boobs! ....(apakah ini?) :D

Wency Jelson said...

lelaki penipu untuk perempuan penipu.. mimang ngam! kalu pun dia dpt pmpn bgus, tu pun blm tentu bahagia kalu keja cuma menipu..pheww!! susanya mcari pasangan..

DoRa Priscilla said...

haha.. sy nda buli oo kalau nampak bgtu.. trus silent treatment.. hahaha..

ABU said...

ala aki..yg paling penting jujur dn saling percaya..itu jak..

Beatrice Bianus said...

piwitxxxx!!!!!! haha..seksi giler..

tp kn aki, sakit bh tu cemburu2 tu.sy nda suka..kadang2 kan cemburu tu buat kita down.huhu..

tp, sy stuju yg cemburu tu tanda kita syg dia..n kita takut kehilangan dia..:)

OrangeFay said...

hahahaa...mcam sa dulu2 oww...(tpi itu dulu2 ah aki) kikiki...Iyaa, cemburu tu okay tpi msti berpada2 jga..

Klau skrg, sa nda cemburu suda,..sepa2 cuba mgurat bf sa, nah..face to face, chat to chat with me..>:) (Iyaa, mimang c Fay ni jahat skittt...) hahahahaha

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..