Saturday, September 3, 2011

Mask Muka si Aki yang MURAH..

Ok,semalam,si Aki menyuruh si Sumandak untuk buat facial treatment kepada si Aki.. Alasan si Sumandak,macam biasa lah, tidak tahu.. Jadi si Aki pun mengajar si Sumandak apa yang si Aki warisi dari Auntie si Aki dulu...

Hm,sebenarnya,Mask Muka ni simple,murah dan paling senang untuk dibuat. Fungsi Utama Mask Muka ini adalah untuk menegangkan kulit, membuang bintik-bintik hitam dan juga mungkin membuka sekali jerawat-jerawat yang comel di muka anda.

Mungkin ramai yang sudah tau tentang ini,tapi si Aki nak bagitau juga, sebab mesti ada yang tidak mengetahuinya. Ok.. Bahan-bahannya ialah.........



Putih Telur (jangan ada yang berwarna kuning ok!!)
bukan telur putih.. haha..

dan juga KAPAS MUKA!!





Ok.. Cara-caranya adalah..

Letakkan kapas di muka,sambil basahkan kapas itu dengan putih telur tadi.. Atur kedudukan kapas-kapas itu supaya bertindih satu sama lain dan akhirnya akan membentuk mask muka anda.

Biarkan sehingga kering,kalau sanggup bertahan dengan baunya,anda boleh tidur sekali dengan mask itu,tapi kurang digalakkan. Ini kerana,putih telur akan mengeringkan kulit muka,dan mungkin anda akan kehilangan sinar wajah comel anda pula.

Selepas kering,cuba buka mask itu,dan perhatikan segala kecomelan-kecomelan degil yang melekat di muka anda selama ini yang degil untuk dibersihkan. Amalkan ini 2 minggu sekali. Dan jangan lupa untuk memakai pelembab muka selepas mencuci muka setelah mask tadi dibuka.

Kepada lelaki di luar sana, kita pun boleh buat FACIAL mah... hahaha.. ^_^.v.. Ok,nah gambar selingan.. ho ho ho..

Percubaan Pertama si Sumandak.. 30% markah.. Hahaha..
Comel kan si Aki.. Ini lah rahsia wajah berseri2 tapi ganas.. Ho ho ho..

Aki : Muka kelihatan sedikit cerah.. Hahaha..

by ©eXYanne Collection

Related Post



14 hacking script:

Elih Japahar said...

Ahahaha! rupanya c Aki mengamalkan facial mask telur putih...bah, nanti mau try lah...

~KLaRaPaRiS~ said...

haha =D sy selalu buat ini ^^v tp me without kapas..
Bagus ini lelaki pandai menjaga penampilan diri.. hehe

misya mialen said...

aku pun pakai ni juga ki;D

beaty said...

lama suda sia nda pakai mcm ni sebab sa inda suka tu bau telur bh..tapi bagus ni tau kasi patat itu muka ni

Mixhedryanson said...

wakaka :P mantap.. tp bau telur? herm..

echaRierie said...

aiii siuk bwt gini kan ? sa selalu bwt di bahagian hidung sa..teruk ni blackhead..hahahaha..

Gunaqz said...

Hello Gaki, kau sudah bertukar jadi jelita lah ini kan? LOL

Sia malas mo bikin facial. Biar jak muka sia kusam. Supaya teda orang suka sama sia. ha ha ha

Yvonne Iman Felicianus said...

saya rindu buipren sia!err teda aitan..selamat berfacial ya Aki

kay masingan said...

oh baru saya tahu...nah mo kasi kurang ketawa lah ni...hehehehhe

kay masingan said...

dulu rajin buat mask ni tapi lama2 x sudah rajin...malas itu telur meleleh-leleh tu..heheh

Just said...

hahahahah.. rajin jg ko aki! sia pun nda pernah buat ni.. ;p

nunui Joe said...

Mcm mask rider sda ni aki. ahaha good! :D

Dida mumin♥ said...

Akidal...sy bujang2 dulu pun selalu sgt buat begini bah...tp sejak ada 2 staring sudah blm pernah buat lg..mcm mo buat balik pula ni tau nampak si akidal berfacial!

Armstrong said...

LOL lawa la... mesti muka ko halus dan berseri-seri suda ni kan ;D

And lagi lawa, ko yang mengajar sumandak mu pula. Hahaa bukan calang-calang o ko ni kan, geng hehee.

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..