Monday, October 17, 2011

Kekejaman Majikan Terhadap Pekerja, Dua Pekerja Ambil Tindakan


Dua org bos besar sedang lepak2 sambil minum kopi di Coffee Bean. Bos sorang ni berkata,

"Hey, awak nak tahu, saya punya driver punya laa bodoh. Kalau tak percaya, sekejap saya panggil dia".

Dia memanggil driver dia dan berkata,

"Gurangak... awak amik ini RM10, pergi kat showroom dan belikan saya Porche 911 Turbo".

Gurangak jawab,  "Yes sir! Orait!!" dan terus bergegas ke showroom kereta..

Bos yg satu lagi pulak berkata,


"Ohh.. tu ok lagi. Saya punya driver lagi bodoh. Sampalau!, meh sini kejap!!". Sampalau berlari ke bosnya. "Apahal tuan?".

Bosnya berkata, "Awak pegi balik rumah, check sama ada saya ada di rumah atau tidak".

Sampalau jawab, "Orait tuan!!", lalu bergegas balik ke rumah bosnya.

Bosnya berkata kpd bos satu lagi, "Tengok! Si Sampalau ni mmg bengap nak mampos. Dah tau saya kat sini, takkan laa dia tak boleh fikir yg saya ni ada di rumah ke tidak. Hahaha...".

Petang itu, bertemu laa dua org driver tadi. Si Gurangak berkata,

"Ko tau ka, gua punya bos aa... baaaaanyak bodoh laa. Dia kasi sama gua sepuluh ringgit suruh beli Porche. Dia tak tau ka ini hari, hari Ahad. Mana ada kedai buka?".

Si Sampalau balas balik, "Hehe.. bos aku laaagi bodoh. Ada ke dia suruh aku check dia ada kat rumah ke tak. Dia ada henset, call je laa rumah kalau nak tau sangat. Bengap betul"


Aki : Gurangak dan Sampalau bukan nama sebenar.. Kesian diorang.. ^_^.v..

Related Post



15 hacking script:

Aemy Shamy said...

btw, u'd want to watch this: http://www.emynadira.com/2011/10/world-is-hell.html

Yvonne Iman Felicianus said...

Hahahahahah paling bodo!4 4 bodoh..hahahahah lucu gila cerita kau aki..

lilies.john said...

majikan dia pun basug.. suda tau dia punya driver basug masi jg hire. haruska dorang bt bersatuan org2 sot? ha ha ha

Daniel Chiam said...

I have to agree with Lilies XD

Elih Japahar said...

Bhahaha...buduh punya olang! bos dan driver sama saja..

kay masingan said...

hahha..bos sama itu drive sama2 ada sakit mental tu..ahhahah

Dida mumin♥ said...

bos & driver pun sama-sama manyak mengong loo...

SoLy SoLicious said...

same2 ngok la..hahaha

beaty said...

bengong sama2 ni..he he he

ko ok suda ka aki?

Rose Flower said...

Hahahaha punya funny 4 4 pun sot!!

nowriz said...

hancuss! driver & bos sama palui durang..

saveqmm said...

Ahahahaha..aki nah ambik ni 10sen beli nasi ayam ya..ahaha...
Fikir ni zaman komunis ka..hakhakgak

Yen said...

haha!! ngam laitu! bos n kuli dua-dua pun sama bongok.

Just said...

Hahahahah.. bos n driver sama2 palui! wakakakakakak..

Niena Pengembara Ilahi said...

haha sesama sengal

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..