Wednesday, November 2, 2011

Program Perintis,Merintis dan Dirantis

Semenjak diperkenalkan pada akhir tahun 2009, Program PERINTIS (Pelukis Pelan bekerja dari rumah) telah membawa perubahan besar dari segi produktiviti kepada Kementerian Kerja Raya,khususnya Jabatan Kerja Raya tempat si Aki bekerja..

Encik R menerima ntah apa dari YAB Menteri KKR.. ^_^.v..


Ya,macam mana tak produktif kalau kena ada sekurang-kurangnya 3 keping drawing seminggu.. Ha ha ha.. Kalau si Aki di opis, 1 keping drawing seminggu pun susah nak ada.. Jangan beranggapan yang mereka bekerja dari rumah,dan mereka boleh relax ok..

Sebenarnya,bekerja dari rumah banyak manfaat kepada semua pihak.. Contohnya pekerja itu sendiri, boleh menumpukan perhatian kepada rumahtangga sebab tak perlu terkejar-kejar pergi ke ofis, jimat duit tambang,parking kereta dan makan, serta masa untuk bekerja lebih fleksibel kerana target untuk tugasan telah ditetapkan.




Bagi pihak kerajaan pula,mereka lebih beruntung kerana,tak perlu bayar OVERTIME kepada para pekerja-pekerja sekalipun mereka bekerja lebih masa setiap hari.. Tak perlu menanggung kos menyediakan ruangan kerja untuk beberapa orang..

Namun begitu,semenjak beberapa hari ini,bermula 1 November 2011, Peserta Program Perintis mula memenuhi ruangan pejabat.. Ya,40% daripada peserta program itu adalah daripada unit si Aki.. ha ha ha.. Selama ni,jumpa diorang seminggu sekali ja. Sekarang ni,boleh jumpa hari-hari..

Antara mereka yang kembali semula ke ofis.. Ha ha ha..
Rasa janggal,sebab,waktu si Aki masuk kerja dulu, diorang dah memang mula kerja di rumah.. SO,bila Tora Datang lagi mereka kembali semula bekerja di Ofis,memang agak janggal perasaan diriku ini.. Ha ha ha..

Para Peserta yang kini sudah kembali ke OFIS.. Ha ha ha..

Tapi,ada satu part yang best.. Lepas ni,takde lah orang yang akan cakap

'Wey,awalnya bangun.. Aku slalu bangun jam 9 pagi.. Itu paling awal'


Sekarang,dah kena bangun sama time la derr.. Ha ha ha.. Apapun,harapan si Aki semoga program PELUKIS PELAN BEKERJA DARI RUMAH ini dapat dilaksanakan supaya si Aki bolehlah menjadi salah satu daripada mereka yang bertuah itu.. Ya,terus terang,si Aki lebih suka buat kerja di rumah sebab INTERNET yang full privileges dan laju!! Ha ha ha.. But no worry,I'll use my sleep time to have my work DONE!! :-p

Aki : Ok,biarlah dilaksanakan sekitar awal 2012.. Ho ho ho..

sumber gambar : http://www.kkr.gov.my/ms/nodeslide/image_gallery/302

Related Post



16 hacking script:

qaseh johanna said...

kalau kamu yang kerja di rumah...sure banyak drawing yang tak menjadi..


n yang paling tak bes..tak happening la opis ni..

RinsyaRyc said...

rajinnye..

tapi keje kat rumah memang lebih best kod.. jimat minyak kete~

lilies.john said...

waw..sioknya... sy pun mo la bekerja di rumah.. *mimpi jak la..

Va Va Voom said...

Ada kebaikan dan keburukannya juga tu Aki...tapi kalo kena bagi pilihan sepa yg tdk mau kan hihihih

Anonymous said...

SYOK APE KEJE KAT UMAH...BEST...-QATADAH

beaty said...

aki sa ras kalu d rumh ko inda dapat buat kerja..he eh banyk godaan tu aki...blogging ja mengkali

Audrey said...

kalo la pkarjaan sa akn dtg bole dbuat dr rmh =='

nGiau said...

wah..klu sya keja d rmh tida siap2 ni..haha

Aemy Shamy said...

keja di rumah pok bangun lambat la kan aki, jd bos kepada diri sendiri...syok woh! haha. ya semoga tercapai la your wish, tp kena komited jg tu... :)

kay masingan said...

ada kelebihan dan kekurangannya tu..
kalau saya, kerja sekolah saya siapkan di sekolah, di rumah saya blogging ja. haha

Miki Aya said...

cool wei. kalau keja d rumah ni, bgs jg. tp, nti mcm tlampau sunyi pla. esp klu masih single mingle lg. haha

Dida mumin♥ said...

akidal...
kenapa kena kasi stop sdh kerja dari rumah tu?

Aki said...

qaseh : Ko belum tengok aku keje kat umah wei.. Ha ha ha.. happening tak happening.. qatadah kan dah ade.. :-p

Aki said...

Rinsya : Memang sangat jimat.. Berbaloi2

lilies : Takkan ko mo bawa balik rumah tu mayat?? :-p

Flo : Memang ada keburukan dia,tapi dalam condition si Aki skrg,memang terbaik la tu option..

Qatad : ko sibuk je..

Aki said...

Beaty : Oh,sa paling campen melawan godaan.. Lagipun,saya berminat dengan kerja sa kan.. Hah a ha..

Ngiau : Tengok kerja apa juga ba tu..

Aemy : Itu la tu.. Bulih bangun lambat.. yang penting kerja siap bah..

Kay : He he he.. kalau cikgu,cmana mo mengajar dari rumah ah?? :-p

Aki said...

Miki Aya : ada juga tu internet.. Game lagi,so nda juga sunyi tu.. ^_^.v..

Sis Dida : Kan itu masi dalam percubaan.. He he he..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..