Thursday, February 24, 2011

Kepada RAKAN Blogger (Haha)

Hi Blogger,

Hari ni c Aki mo share sikit,and c Aki baru ja siap buat research dia ni lepas buat 2 jam.. eh,salah.. 1 jam 15 minit..

Hm,ok,1st of all,rasa amat berbangga kembang kempis kerana projek d Ofis bereh seketika.. hehe.. So,tunggu dan lihat ja la..
Hm,finish pasal ofis.. Malas sa mo cerita banyak2.. Yang sa mo kasitau,blood pressure sa naik pasal kerja.. Hehehe..

Ok,hm,ini kawan saya ada tanya ari tu,APA SAIZ UNTUK HEADER or BACKGROUND yang paling cun.. ok,ini daripada apa yang kamurang nampak d page ini..

Ok,so,selepas saya cuba ini itu,saya pun dapat the best mixture la..
untuk HEADER : 1000 x 350 pixel.. memang cun.. then,pastikan saiz gambar tidak melebihi 300kb...

then untuk BACKGROUND pula.. saiz dia lagi simple.. : 1600 x 1800 pixel.. and pastikan saiz gambar juga tidak lebih daripada 300kb..

So,sini saya ada tawaran menarik,siapa ada idea untuk header,tapi tidak tahu cara untuk buat (edit gambar ataupun sizing),boleh la minta TOLONG saya,dengan berjumpa terus ke patisyen saya.. ataupun,request secara halus melalui e-mail ke :-
rexs_c_v@yahoo.com
rexs.yanne@gmail.com..

Hehe,kalau korang rasa terhutang budi dengan pertolongan saya itu,senang saja,ada makanan,abis cerita.. ^_^.v.. No cash money terlibat dalam urusniaga ini ye.. ^_^.. And yeah ok,mungkin tida lama lagi,saya akan melancarkan CONTEST pertama saya.. masi merisik2 apa hadiah yang patut diberi.. Biar simple,asal berbaloi.. ^_^.v.. Haha..

 Ok.. Hm,gunalah info yang kmurang dapat di atas itu untuk menghias blog kamurang sendiri.. ^_^.v.. Hehe..

SELAMAT MENCUBUK eh, MENCUBA!! Yeahahaha..


by ©eXYanne Collection

Related Post



6 hacking script:

suzie shazana said...

bila kah kontes ini akan bermula...
bg hadiah gempaq sket yer..hu..hu..

Cho | Gambar Lawak said...

ni kali la...apa hadiah dia? kereta kancil ka? hehe...

exyanne said...

Suzie : Hm,tunggu,sabar dan lihat je ye?? hahaha..

Cho : Hadiah dia menaiki kereta kancil ^_^.v.. Hehehe..

Cho | Gambar Lawak said...

wah, sy suka tu hadiah..lama sudah nda naik kereta kancil. Biasa sy naik sampan saja... : P

~PuRpLe BlosSom~ said...

ahah..!! thankz rexs..!!! :P muah3x.. agagaggaa

exyanne said...

Cho : Sa pula besa naik kuda ja.. Haha

Dila : Not a sweat.. no worry.. :-p..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..