Tuesday, June 14, 2011

Belajar Fotografi

Wakakaka.. Punya la skema tu ayat.. Hm,ok,sebelum ni c Aki asyik mengarut dengan kata2.. yeah ha.. (bah,nama pun Kaki Karut,mestilah mengarut ja kerja kan??).. Jadi,c Aki pun mo share sesuatu hari ni.. Hehehe... Mau tgk?? (cakap ya cepat... jan ko macam2..)

Hm,semalam,c Aki menghantar sahabatnya pergi KLIA,dia mau jalan2,pigi Sarawak.. ^_^.v.. Hehehe.. Jadi,ketika c Aki pergi bergurau senda,terdetik rasanya niat c Aki untuk mengambil gambar akibat daripada Kejuruteraan yang memukau mata.. Wah.. (c Aki allergic sikit tingu bangunan cantik,lebih berbaloi berbanding tengok amoi lawa pakai skirt pendek.. Hehehehe.. Tipu ja c Aki ni)

Hm,memang sangat mengke'teruja'an struktur bangunan KLIA!! Ya.. Sangat.. Salute semua yang terlibat dalam pembikinan.. Wah.. Dan si Aki pun memutuskan untuk mencuba mengambil gambar.. (bagus kalau lawa.. hm...)..

Ok,c Aki sangat berminat dengan fotografi.. Dan ini adalah Proses Pembelajaran yang dijalani c Aki.. Tambahan pula Cuaca Tidak Begitu Menarik Hati.. (cuaca macam mana lagi ko mau Aki.. aiya).. Dan keadaan kamera Nokia 5300 1.3mp yang terlalu banyak kelemahannya.. Maka c Aki pun mencuba..........


Hasilnya setelah diphotoshop adalah.. (ceyyy,siapa pun boleh kalau photoshop..)

sila klik gambar untuk melihat lebih menjiwai
sila klik gambar untuk melihat lebih menjiwai
sila klik gambar untuk melihat lebih menjiwai
sila klik gambar untuk melihat lebih menjiwai
sila klik gambar untuk melihat lebih menjiwai
sila klik gambar untuk melihat lebih menjiwai



Ok,nampak tu WATERMARK besar2.. hehehe.. saja ja letak,sebab yang ini c Aki telampau penat susun.. (padahal ko tarik2 ja sana Aki,tembirang betul kau..) 

Jadi,apa komen anda?? And oh yeah,kalau mau tengok dan copy shot original sebelum disusun di Photoshop,pigi la di Our Phonetography!!  <-- Klik sini,CEPAT!! haha.. Hehehe.. Sana ada banyak gambar.. Tulung la komen2 skali.. Maki pun tia apa.. Beri saya tunjuk ajar.. ^_^.v..


Aki  :  Saya Budak Baru Belajar,Kalau Salah,Jangan pula Tampar.. ^_^.v.. 


by ©eXYanne Collection

Related Post



14 hacking script:

Mixhedryanson said...

Bah aki.. ajar dlu sy..

Azeanthy Paiman said...

naa...bagus tu aki...satu minat yg menjana pendapatan..ehhe...

BTW,sya sudah put on the header on my blog. and see my entry as soon as possible. its all about you!!!=)

DiDa Licious said...

Aki...buli thn jg ko ni aa....thumbs up!

Aki said...

Mix,aiseh.. mana la sa pandai Mix,sdg belajar juga ni.. tia layak lagi belajar.. share2 bulihla.. Lagipun,pakai handphone ja ba ni..

Kak Yan : Hehehe,ok,Im on my way.. and yeah,c Aki sdg berusaha belajar fotografi ni..

Kak Dida : Hm,Tq Kak Dida.. ^_^.v.. sentiki...

beaty said...

nah sa tau rahsiah ko ni..sa minat awan sama sunset tapi ko minat tingu structure nah samalah kan..heheh

anyway bagus juga ko latak tu WM. itu ko punya gambar...

and what shud I say. Nanti ada yang jadi photog yang hebat ni nanti iaitu c aki. Bh nanti tunjuk ajar ahhh sifu

Aki said...

I ni biase2 je Beaty.. wah.. Hm,yeah,ko mention,sa baru perasan.. Kita punya style sama ja,jenis View punya gambar.. And yeah,sa mimang gilakan struktur.. Hahaha.. ^_^.v.. Thanks Sis..

Azeanthy Paiman said...

bah..berusaha la aa aki..i always supporting you!=)

Aki said...

Berusaha tahap gaban sudah sa ni Kak Yan.. Hehehe..

nunui Joe said...

boleh tahan oo kamera c kawan.
cantik apa pic :D

Aki said...

Kak Nunui,apa yang bulih tahan.. Handphone ja ba tu.. Nokia 5300.. 1.3 megapixel ja.. tu la teruk tu gambar tu.. Haha..

nunui Joe said...

haha.. ok la tu. sy pnya hp cap ayam xda kamera. bikin umban anjing pn boleh mati anjing oo. haha

Izwan dE Omen said...

perghhhh ajar sia hahaha...ajar sia......nda pndai lah snap gmbr

Aki said...

nunui.. ai,sa pun ada ba tu gitu punya hp.. jan ko.. hehehe...

ah c Omen,temberang lagi.. padahal ko lagi cun snap gambar.. Kamera pun kamera mahal..

ABU said...

wah nice..:D

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..