Tuesday, June 14, 2011

Saya Putus Cinta


Aik,semalam ketika c Aki sedang mengedit gambar,tiba2 seorang rakan bertanya kepada c Aki.. (jam 12 sudah kali tu).. Hm,soalan panas ni.. si Aki pun mengenang kembali 7 tahun yang lalu.. (cuba kamu bayangkan apa yang kamu buat 7 tahun lalu.. Hahaha..)

Terus terbayang la c Aki time dia masi muda2.. Masi kurus.. Masi slim.. Teingat time zaman2 hindustan.. (menari2 kunun di padang sekolah,berjalan dari tiang ke tiang.. Aduh.. menggamit memori).. Ok Stop,khayalan semata².. c Aki mo cerita pasal putus Cinta ni.. ........


Sebelum ni,c Aki pernah cerita pasal putus cinta..ada SINI,cuba kamurang klik.. Tapi ini time c Aki cerita panjang.. Mari kita kasi Pendek.. Hehehe... Ok,sambung balik perbualan di atas,c Aki pun respon..

Aki  :  hm,sa terjun dari bangunan.. haha.. tapi satu tingkat ja lah.. haha..
Ashley  :  Ai,biar betul kau?? Teruknya..
Aki  :  Haha.. Iyalah.. Tapi tidak cedera lah.. Hehehe.. Abis rendah juga kan.. Hahaha
Ashley  :  Aiya,tidak bulih dicontohi oo kan.. Hahaha..
Aki  :  Memang pun.. Hm,ok,terangkan cerita ko macam mana..

Hm,lalu c Ashley (bukan nama sebenar) ni pun cerita la sama c Aki.. Bahawasanya seorang lelaki yang selalu bersama dengan dia,nampak macam betul2 sayang sama dia,tapi tidak mau declare diorang kapel ka tidak..(aik,apa kes pula??) Pastu,ni lelaki pula,melayan semua orang bagus.. And orang yang dia rapat ni lagi bagus.. Masalahnya,dia banyak kawan rapat.. dan lagi satu... c Aki sangat mengenali lelaki ini... (trus nyanyi lagu Lelaki Ini...).. Waduh..... Kes berat ni.. Kawan dan Kawan punya masalah..

Jadi,c Aki pun menenangkan c Ashley,dengan membuat sedikit onar.. (onar cmana?? aiya,yang kalau kita cerita2 tu,terus orang ketawa,itu lah Onar... eh.. bukan ka?? ....jadi apa???... oh.. LAWAK.. mana c Aki tau,Thanks bagitau ah?? ^_^.v..) Hehe.. Trus c Aki suruh la dia baca yang di ATAS tu...

Hm,susah juga pula putus cinta ni kan?? (mo tau,ini kategori putus cinta camana pula.. sebab belum declare juga kan??)

Lalu c Aki pun bagi dia satu kata putus

Aki  : "Ash,(aiseh,macam debu pula kalau translate kan?? Haha).. Hm,gini lah.. Macam yang saya sudah cakap di post saya yang ko baca tu,selagi kamurang belum declare,jan ko susahkan fikiran.. Ko relax,tenang ja.. Ko kan banyak kawan.. Family pun besar.. So,let them be Ur Boyfriend.. Maksud saya,biarkan diorang menjadi kekasih kau.. Menjadi orang yang menggembirakan kau.. Sebab dia satu ja.. Diorang ni,tidak akan pernah meninggalkan kau.. kecuali diorang mati la kan?? (yalah,kalau sudah mampus,camana lagi mo tolong kan?? Hahaha)....

So,let be positive.. Sebab pemikiran perempuan dengan lelaki besar beza dia.. So,jangan susah.. Anggap saja,1 pergi,10 mari.. Wah.. Selebihnya,semua dari kau.. Kau kena tenangkan hati,dan BERHENTI berfikir yang dia adalah milik kau.. Gitu ja.. Sebab,c Aki tingu,dia sama yang dia bilang GF dia pun,tidak juga berapa tu.. 

So,nanti c Aki sambung lagi cakap sama ko,c Aki kaji dulu ni kes ko dalam2..."


Terus c Aki pun stop sana.. Sebab c Aki tidak mo explain panjang2.. Takut orang bingung.. (hahaha.. padahal kan,c Aki yang bingung sudah ni..)... Then,tiba2,dia pun offline.. Hm,kita tengok ni malam la pula ah.. Mana tau dia muncul lagi.. Hehehe.. Jadi,nampaknya,kisah ini konfom akan bersambung.. Hehehe..





AKI : Sangat benci Putus Cinta,tidak kira diri sendiri atau Sahabat..

by ©eXYanne Collection

Related Post



11 hacking script:

echaRierie said...

alala..complicated pula tue kn ?
sbr ja la..
btw, sa pun tia suka pts cinta bha..sakit bha tue..haha

-=d.o.d.o.t=- said...

wahhh...bestnya baca pa yg ko tulis pasal putus cinta ni....banyak bg sa semangat ni...hahaha

kasi post lg byk2...sa suka baca post2 mcm ni...hehehehe....

Yvonne Iman Felicianus said...

sa paling tidak suka putus cinta iyalah sapa juga yang suka kan..ish!sakit!!

kay masingan said...

sia pernah putus cinta..itu ex-bf sia pandai butul cari masa yang sesuai kasi putus cinta..dia kasi putus cinta pada 31/12/2001, jam 12 tnghmalam...adedehhh..betul2 dia mau buka hidup yang baru o...

Aki said...

echa : Hm,very complicated actually.. nanti c Aki kupas lagi...

dodot : yeah.. silakan baca.. banyak ni post gini ni.. ko klik ja link Love and Putus Cinta..

Evon : ai,ko kan sudah ada orang yang sayang.. hehehe..

Kay : Wah,otai datang lawat sa.. Hm,sorry to hear that.. Tapi itu cerita lama ba kan Sis?? ^_^.v..

Azeanthy Paiman said...

waaa...c aki pakar sdh psl cinta!hehe...

sy pun pernah putus cinta slpas couple btahun2 lama tau...

but mcm yg c aki ckp,lets make it positive.hehe..

Aki said...

tida la ba pakar Kak Yan.. sharing is caring ba..

Hm,biasa lah tu,semua pun pernah..

dan yeah,be positive!! ^_^.v..

nawal addina said...

err . are u doc love ? hahaha ;)

Aki said...

nawal addina : LoL,I'm not Dr Love,I'm just an ordinary man who love to share everything in my mind and what I've been through to everyone.. especially in Love things.. ^_^.v..

beaty said...

waduh nyanyi la sikit aki...lelaki ini..

ah sama sa punya cerita cinta dulu kan..yang kwan sa tu kan x mau declare..dei kalau lelaki mcm ni kan dia rasa kan belum jumpa the right person bah. dia mau cari lagi kunun yang cantik tu..aiyaaa tu la masalah tu kan aki.

Aki said...

c Aki tia pandai nyanyi... lagu ini bulih la.. http://exyanne-collection.blogspot.com/2011/06/akhirnya-beginilah.html
Hahaha..

Hm,iya,pasal begini ni,c Aki paling tia suka punya kes,semalam kami sambung cerita lagi.. nanti c Aki ada masa,c Aki buka lagi satu2.. Hm...

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..