Monday, June 20, 2011

Kebaikan Kahwin

Opps,kawan2.. hehehe.. Siou ah,lama c Aki tiada di dalam dunia kekarutan dia sendiri ni.. Hahahaha.. Apa khabar kawan2 karut sekalian?? Hm,sori kamurang ah,begini la c Aki ni kalau sibuk..

Ok,I was so busy yesterday.. (nda paya la ko cakap english2 sana aki.. aiyo).. Hm,ya c Aki sibuk kemarin.. Jadi,tiadalah sesuatu karutan yang berunsur info dapat dikarutkan selamam.. Wah..

Namun c Aki tetap mo share sesuatu hari ini.. ^_^.v.. Iaitu tentang kebaikan kahwin.. ^_^.v.. Yeahahaha..

Ok,bagi c Aki,kahwin ni best.. (biarpun c Aki belum lagi kahwin).. Ok,kenapa best?? Mari kita lihat kebaikan kahwin..

- Orang lain suka,dapat makan FREE...

- Dapat 'buat anak' secara halal..

- Dapat la kita hidup berkasih sayang dengan orang yang kita Cinta.. Ya,indah kan?? ^_^.v..

- Kalau yang lelaki,ada sudah yang jaga makan minum dia..

- Kalau perempuan,ada sudah bahu tempat dia mau menyandar dan manja2..

- dan yang paling best,pigi honeymoon di mana2 pun,teda sepa2 mau larang,sebab sudah kahwin

- Kalau yang Kristian pula,manusia diciptakan Hidup Berpasangan, maka, perkhawinan itu adalah satu keBERKATan hidup.. Best kan?? Lebih diberkati.. ^_^.v..

- Kalau rakan2 yang Muslim,si Aki dengar dan baca,Lagi Besar Pahala Sembahyang bagi seorang lelaki yang sudah khawin berbanding yang masih bujang kan?? Betul ka??


Jadi,apa kata anda yang bujang2 sekalian?? Bila mo khawin?? ^_^.v.. Hahaha..


Aki : Tidak sabar mahu menamatkan zaman bujangnya.. hahaha..

by ©eXYanne Collection

Related Post



13 hacking script:

nowriz said...

haha.. ya.. kawin memang indah.. wakaka... tapi mo kasi makan FREE sama urang tu yang sakit yau... :p

Aki said...

hahaha.. skali ja ba Kak.. ^_^.v..

fazrulnoor said...

hai si aki..hahahah..aki aki...ea la,..saya sudah kawen

Chii said...

Mauuu...hahaha..

kay masingan said...

kawin...
salah satu keputusan yg besar dlm hidup ni tau. so kena fikir betul2 la. kena buat persediaan mental dan fizikal. kewangan juga perlu kukuh..:)

Aki said...

Rul : ngko dah kahwin,diam2 la..

Chii : Sila2..hahaha

Kay : Betul,tapi,jangan susah.. ^_^.v.. Diri kita akan pasti,bila kita betul2 pasti.. ^_^.v..

misya mialen said...

best kawen ni aki.;D tp, dlm best ada jg x best sbb klu sdh kawen, keputusan melibatkan2 org.kena pilih org yg btul2 ngam.klu x ngam, abis berantakan pingan belanga di dapur.hahahhha

nawal addina said...

hahaha XD nikah cpt !! ;)

nunui Joe said...

bah ko aki bila lg mo kawen? haha

Aki said...

misya mialen : best ka kawin kak?? oh,ngam la sa punya post ni.. hahaha..

nawal : ni tengah nak cari sape nak nikah ar ni.. haha..

nunui : nda tau lagi ni Kak,ada dalam 5 tahun gitu la.. ^_^.v..

-=d.o.d.o.t=- said...

hehehehe...sangat setuju sm info2 dlm post ni!!! ahahahha

Fane Davis said...

Aduh...ko pikir siok sangat ka mau khawin tuh...Lepas kawin,dunia tuh tidak akan sama lagi...komitmen pun bertambah sudah.apa lagi kalau ada anak kan.hehhe...
Bah,cepat2lah ko kawin ah.hhehe

Aki said...

dodot : Hahaha.. kalau ko,mimang..


Fane : aha,yang itu keburukan dia.. Hahaha.. ^_^.v..'

Hm,lagi 5-7 tahun lagi baru c Aki mo kahwin ni..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..