Tuesday, July 5, 2011

Series Review : No Ordinary Family

Hi Semua.. Hehe.. c Aki terlalu banyak idea beberapa hari ni,tapi nampaknya,sesetengah mereka perlu dihold dulu.. ^_^.v.. (nampak sangat lebih kurang ja kan Aki?? haha)


Hm,ok,c Aki hari tu,telah marathon series.. Dari Game of Throne 1-10 (masih running) sama No Ordinary Family 1-20.. btw,Best.. Maksud c Aki,best tu TV Series.. Sebab,c Aki mampu kasi habis semua satu hari.. ^_^.v..

OK,jadi,c Aki mo review sikit pasal NO ORDINARY FAMILY.. Sepa mo dengar?? Baca ja la ah.. nda paya dengar.. ^_^.v..


No Ordinary Family adalah kisah sebuah Keluarga Biasa,yang menjadi Keluarga Luarbiasa,selepas kejadian kemalangan yang melibatkan mereka sekeluarga terjadi di Hutan Brazil.. Sejurus selepas balik dari Percutian yang bertukar kepada kemalangan kapal terbang mereka itu,mereka menyedari yang diri mereka bukan lagi Keluarga Biasa..


Dibintangi Michael Chiklis sebagai James "Jim" Powell (Shield), sebagai ketua keluarga dan bekerja sebagai Pelukis di balai polis,beliau dianugerahkan kuasa Tenaga Badan yang kuat,di samping hampir kebal sepenuhnya serta mampu melompat dalam jarak yang agak jauh.. (syok juga kan.. jadi katak..haha)






Dibantu Julie Benz sebagai Stephanie Powell,isteri kepada Jim,seorang saintis di Global Tech (apakah bini punya kerja lagi mantap dari laki.. Hehehe..) dianugerahkan kelajuan super,di mana beliau mampu berlari pada jarak 10 batu dalam masa bawah 5 saat,keupayaan memulih yang agak singkat kerana kadar metabolismanya yang agak tinggi..



Dan Kay Panabaker sebagai Daphne Nicole Powell,anak sulung pasangan Powell,dan mempunyai kuasa telepati,mampu membaca pikiran orang.. ^_^.v.. Ni salah satu kuasa yang best.. (haha.. kalau c Aki,c Aki mau ni kuasa).. Dia juga mampu membaca memori seseorang melalui sentuhan.. DAN,yang paling penting,dia mampu membuat TELEPATHY PUSH,di mana,dia mampu menukar pemikiran seseoran itu..



Anak bongsu keluarga Powell, Jimmy Bennett sebagai James "JJ" Powell, Jr. dianugerahkan Kebijaksanaan Melampau.. (oh,yang ni pun c Aki suka.. Hehe) Dia mampu melakukan Pembacaan Cepat,dan dapat memanipulasikan data yang dipelajarinya dengan pantas.. Namun,semua data itu hanya dapat bertahan selama 6 jam..

Dan beberapa pelakon tambahan yang agak hebat seperti Autumn Reeser sebagai Katie Andrews (oh,she's HOT) dan juga Romany Malco sebagai George St. Cloud yang masing2 merupakan pembantu kepada pasangan Powell.. 

Jalan cerita yang agak menarik,membuatkan c Aki berharap,akan ada lagi sambungan di Season ke2 selepas ini.. Heheh.. (c Aki mo tgk c Daphne membesar lagi.. wahhhh.. gete) Hm,prinsip cerita yang sama seperti Series HEROES dan LOST,dan seakan2 Pixar's : The Incredible.. So,memang agak menarik la.. Tambahan pula,penulis kepada cerita CHUCK dan SMALLVILLE turut sama di dalam kumpulan penulis bagi ceita ini..

Apa2 pun,siapa mau tengok,kalau yang dekat sama c Aki tu,bolehla c Aki bagi.. yang penting bawa pendrive 8GB.. Hehehe.. Yang jauh,erm,hantar la pendrive kamurang sama c Aki ah?? Haha..

Ok,itu jak..



Aki : Terasa mau jadi No Ordinary Person.. (bunyi cam orang cacat pula..)


by ©eXYanne Collection

Related Post



20 hacking script:

echaRierie said...

kedapatan Gete si Aki..
hahaha..
wow ! mcm siuk owh..haha..

Aki said...

echa,memang best ni.. Hehe.. Syok c Aki tgk.. non-stop..

Gunaqz said...

Thanks Aki. Siri ini perlu di download segera untuk mengisi masa sementara menunggu Chuck season baru keluar.

Ini keluar tajuk sikit ... tapi kan Aki, macam belum ada lagi yg dapat tanding ke-best-an siri Prison Break oo. Sampai sekarang saya tengok berulang2 sampai hafal skrip. he he.

Aki said...

Gunaqz : oh,kalau ini mo kasi banding ma tu Prison Break,memang prison break lagi mantap la.. Heheh.. ^_^.v..

ayanuts said...

wwwoooo...mcm best je cerita dia..nak g cari laa dkt mana2 ni..aki jauh sgt,,cam ner mau antar pndrve :)

Aki said...

ayanuts : Hahaha.. awat lak jauhnye.. dok KL gak pun.. ^_^.v..

nunui Joe said...

KAKAK nunui datang sini. hahahahahaha.

Aki said...

Kak Nunui : Iya.terima kasih kerana sudi berkunjung Kak Nunui.. :-p

nunui Joe said...

Haha. Ya ba adik aki :D

alif haris said...

ape yg jadi luarbiasanya ?? ahaa

ni yg kene tgk muvi ni ^^

nowriz said...

uda tinguk ni di tv3... siuk juga... crita dia ala2 kartun the incredible.. cuma kuasa luar biasanya berlainan la.. :)

Aki said...

alif : Ni series,bkan muvie.. btw,memang best..

Aki said...

kak Nor : Iya kan?? hehehe.. best juga ceritanya.. di layan ni..

:DiDa: said...

siok kn ni crita...^^

Aemy Shamy said...

Oh ini...suda sy tgk d tv3..ni na review sy dulu http://www.emynadira.com/2010/12/i-aint-no-ordinary.html heeeee...
best oh kan, mcm gabungan crita The Incredibles + Lost + Heroes..hehe..

Aki said...

Kak Dida : Ya,memang syok.. hehehe..

Aki said...

Aemy.. yah,tu la.. ksian juga ni cerita ni.. underated kan..

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

http://andrik-mcvean.blogspot.com/

beaty said...

anyway sa suka begia tu NO ordinari family..siok juga ni..ada power2

Aki said...

beaty : Hehehe.. tu la. paling best, tu c Daphne punya power ni.. mcam2 dia boleh buat..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..