Monday, July 4, 2011

Kerja yang Anda Tahu Buat??

AKI!! Apa kerja kau??

Hm,soalan ini pernah ditanyakan beberapa rakan2 c Aki,tidak kiralah,rakan blogger ka,rakan seperjuangan time zaman muda2 dulu ka.. (c Aki belum tua sangat ah).. dan,c Aki hanya tau jawab... KERJA SENDIRI.. Hahahaha..

Ok,napa pula kerja sendiri?? Mari kita tengok kenapa..


Pelukis Pelan - Ok,ini nama jawatan c Aki secara rasminya (apakah,durang tau la sudah.. ) Hm,orang putih cakap, Draughtsmen.. Ntah la.. c Aki pun nda tau.. secara rasminya,memang ini kerja c Aki yang no 1.. Sebab ini lah kerja yang akan bagi c Aki setiap sen untuk setiap bulan.. (biarpun nda pernah cukup.. hahaha)


Ha.. itu kerja c Aki..

Pastu,diorang tanya lagi,kenapa ko tau macam2?? Tanya ini,ko tau,tanya itu,ko tau.. (well,bukan semua perkara ah.. )..  Hm,itu mungkin boleh dikategorikan sebagai Hobi.. Hahaha.. Lets menge'CEK' Hobi c Aki pula..


Melukis - Ok,melukis ni ada banyak part ah.. Tidak kiralah dari melukis garisan,yang membentuk rumah (itu lah kerja pelukis pelan.. haha).. ataupun garisan yang membentuk pemandangan... kecuali melukis POTRET (yang memang c Aki nda pandai dari dulu.. Hm...) Jadi,memang ini salah satu hobi c Aki,yang juga mendatangkan sedikit wang tambahan kepada c Aki.. ^_^.v.. Thanks GOD for the REZEKI!!

Men-Design - Hm,yang ini,tidaklah hebat sangat,tapi,saja untuk buang2 boring,lebih kepada belajar benda2 baru sebenarnya.. Hm,selain daripada design header blog kawan2,c Aki juga design Banner,ataupun Backdrop.. Banner n Backdrop dia ni lebih kepada yang Self Hand Touch punya la.. kalau mo yang flash2 segala tu,tiada la..

Fotografi - Ha,ini pula kira minat yang agak baru lagi.. Sebenarnya,terpengaruh dari kawan2 yang memang suka menggambar (bukan digambar).. Mula2 tu,sekadar jadi model yang tidak ternama ja,tapi,bila sudah merasa pegang DSLR tu,timbul pula minat.. Hehehe.. Lagipun,best kalau ada gambar2 yang cantik kan?? ^_^.v..

Editing Gambar - Berbekalkan Adobe Photoshop yang didownload dan diCrackkan secara percuma,c Aki mula belajar editing ni selepas terCEBUR dalam dunia fotografi.. ya,memang gambar2 yang cantik adalah yang original.. Tapi,ada certain2 gambar,yang mempunyai kecantikan dia yang tersendiri,cuma belum terserlah.. Maka,di sana la editing sangat2 diperlukan..

Muzik - Hm,sebenarnya,bukan menyanyi.. Tapi c Aki memang suka muzik.. (biarpun suara sumbang ke Laut,tetap yakin waktu KARAOKE.. haha).. Tapi,c Aki sebenarnya lebih meminati instrumen muzik.. Tidaklah sehebat mana,cuma,tau the most basic things pasal instrumen music... Ok,c Aki tau main GITAR!! Sikit2lah... and sedang belajar main Violin,Piano,Saxophone,Harmonica,Flute dan Drum.. Hm,c Aki langsung tidak pakar dalam main alat2 muzik ni,tapi,kalau setakat Do Re Mi dia,basic2 note dia,and main lagu Twinkle2 Little Star,bolehla.. ^_^.v..

Main Game - Ahaha.. Ini merupakan di antara bakat2 c Aki.. sangat cepat menguasai game,tapi tidak pernah pakar.. Hm.. macam2.. Ok,Console Game macam PS3,Wii,XboX 360.. Semua best.. tambah lagi kalau HD,wahhh.. And yeah,termasuklah game PC skali.. (c Aki pernah tidak tidur 72 jam,gara2 main game.. Haha) Hm,terima kasih kepada Bos Oyen yang mengingatkan c Aki.. ^_^.v..

Hm,rasanya ada banyak lagi.. tapi nda ingat semua.. Cuba kamu kasi ingat c Aki.. Pastu,nanti c Aki boleh update lagi.. :-p... (saja c Aki mo uji,kamurang tau ka tida hobi c Aki..) Haha..






Aki : Tau terlalu banyak perkara juga boleh menyebabkan 24/7 tidak cukup untuk diri sendiri.. Haha..



by ©eXYanne Collection

Related Post



18 hacking script:

Gunaqz said...

Hi Aki! Bah, ngam timing kita pigi karaoke aa. pas tu pigi tangkap gambar. sama pula hobi kita nih. He he..

echaRierie said...

bha..edit sdh tue..
karaoke pula..hahaha :D

Aki said...

Gunaqz : Bah,ngam la tu.. hehehe.. ^_^.v.. Akun jak ni..

Aki said...

echa : Hm,nda pandai karaoke ba.. (cuba ko klik tu Karaoke sana atas.. Hahaha.. :-p)

Yen said...

ko lupa men game ka aki??

kay masingan said...

oh sia pun mula minat photograper..plan mo beli dslr ni.mo tingu2 apa yang sesuai ngan budget ni...

Amiirah-Cassan said...

heyy , saya kenal suda abang saya c aki , dgn lebih dekat , kekeke

Aki said...

kay : Bah,ngam tu.. ^_^.v.. Hehehe.. mari kita borong DSLR.. ^_^.v.. kawan c AKi baru ja habis rm18k utk kamera dia.. ^_^.v..

Aki said...

KAK Miira : Do you mean,U know myself 2% oredi?? ^_^.v..

Aki said...

Yen : iya ba pula.. main game.. ^_^.v..

nowriz said...

jawapan klasik... keja sendiri... seperti orang nya... :)

p/s : ya.. sy slalu dalam dilema klu kena tanya.. apa kerja ko.. kalau sy cakap nama company sy.. ramai yang nda tau.. jadi sy cakap.. sy keja jual lori... hahaha... terus orang tidak berminat mo tanya...

Aki said...

yeah.. c Kak Nor juga la.. :-D.. Hm,tapi,kalau ko bilang jual lori,sama c Aki,macam2 la ko kena tanya.. haha..

Aemy Shamy said...

Aki, ko ni mmg sorg yg kretif ohh kan, creative person mcm ko mmg sng la dpt tmpt d dunia pekerjaan..i hope you'll success in career ^^

mi$$ oZja said...

uiseyy..pelukis pelan..cita2 sy yg dulu2 tem muda..tp x tercapai..adesss

Aki said...

Aemy : hehe.. nda la sangat.. besa2 ja.. ^_^.v..

Aki said...

Ozja : Hm,gini la ni.. wah,cita2 ko ah.. syok tu.. napa tia tercapai kunun??

mi$$ oZja said...

sy tersesat p electronic engineering baa..hahha

Aki said...

Haha.. ptut pun.. nda pa ba Ozja.. lbh krg jga tu..

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..