Friday, November 18, 2011

Saya rasa diri Saya baik

Hey semua.. Thanks God it's Friday!! It's a weekend alarm!!.. Hey hey hey.. What's your plan.. Ada pegi melancong? Cuti-cuti Malaysia??

And Yeah, untuk Blogger Comel, sila jangan lupa, Cute Blogger Gathering cuma tinggal 30 hari lagi.. Untuk AJK-AJK Sekalian, jangan lupa tugas anda.. Ho ho ho..

Saya rasa diri saya baik.. OK,siapa rasa diri dia sangat baik?? Terus terang si Aki katakan, damn, si Aki is a Bad guy among the Good Guy, yet Good guy among the Bad guy.. Faham maksud si Aki?? Maksudnya,si Aki ni bukanlah orang yang baik,cuma bukan orang yang jahat juga.. Krisis identiti.. But still, I'm not a fucking damn people who think myself as good enough..

Ok, anda seorang yang merasa diri baik bila :


Share Gambar Bogel orang lain dekat Facebook

Share Gambar Pasangan Gay paling comel seMalaysia

Share segala-gala perkara yang mengaibkan orang lain (Gambar yang menunjukkan identiti pelaku salah)

Dengan tujuan memberi peringatan kepada orang lain, kita mengkongsikan kemaluan aib orang.. Satu tujuan yang pada mulanya bertujuan baik, sehinggalah orang lain yang melihat gambar itu, memaki hamun, mancaci, menista.. eh,apa yang si Aki cakap ni?? Ok, diakui, sebelum ini, si Aki juga di antara mereka yang merasa diri baik.. Namun, apabila difikirkan semula.... Hmmm..

Ok,bayangkan situasi ini.. Anda dan kawan anda berjalan-jalan di shopping mall.. Kemudian anda bogelkan kawan anda itu, dan tunjukkan kepada orang ramai.. Siapa yang orang ramai akan marah?? Kawan yang anda bogelkan itu, ataupun anda yang menunjukkan kebogelan rakan anda??

Sedarlah, jika anda juga orang yang berbuat salah, jangan cuba salahkan orang lain.. Ingat, dia mungkin akan buat salah INI, tapi jangan lupa, anda juga mungkin buat salah ITU.. Memberi ingatan,cukuplah sekadar dengan perkataan.. Jangan cuba malukan orang lain.. Anda ingat anda cukup baik?? Damn you..

Kalau nak letak gambar tu,biarlah sekadar hiasan semata-mata.. Tidak perlulah menunjukkan imej si pelaku.. Anda rasa anda lagi baik dari orang tu?? Anda langsung tak pernah buat salah sepanjang hidup?? Ok,dipersilakan membuka aib orang lain.. Fuck off for those who feel yourself are good enough.. Damn.. Eh, I'm mocking.. err, who cares, I'm not that good though.. so I don't care


Untuk orang yang rasa diri tu buat perkara kurang baik tu.. Tak perlu nak insaf sangat.. Relax.. Kerana bukan anda seorang yang malu jika anda didapati melakukan perkara yang kurang baik.. Anda akan berkongsi dengan ahli keluarga anda, dengan rakan-rakan anda, dengan masyarakat, dengan bangsa, dengan agama dan dengan Tuhan anda.. so,relax.. Kan 'Berat sama dipikul, Ringan sama dijinjing'.. Ya lah,lagipun orang Malaysia kan suka mengaitkan sesuatu itu dengan bangsa, agama dan masyarakat.. So,jangan risau, anda akan berkongsi kemaluan anda dengan semua orang..

Amboi,dah macam khutbah Jumaat dah.. ^_^.v.. Ha ha ha..

Aki : Sangat boring dengan Laman Sosial yang penuh dengan orang yang rasa diri baik sangat

Related Post



33 hacking script:

Daniel Chiam said...

Hahaha let those without sin cast the first stone....

Terus sa unsubscribe orang2 yang share link di Facebook. Nda tahan sudah sa. Masuk FB macam masuk porn site pula skang =.="

Anyway, happy Friday Aki!!!

echaRierie said...

hahaha..eya btl jgk ckp c daniel..
mcm porn site ni fb skg..
beliur tgk..
wakakakaka..

Aki..kamu buat gathering sn KK ?
adedeh..nda dpt join..huhu

Va Va Voom said...

Sa pun malas ma layan benda2 macam tu ;-) anyway relax ko Aki...bah sa pun inda sabar suda jumpa kamurang di cute gathering nanti.

Rose Flower said...

tu orang ndak sedar baitu aki bila dia tunjuk tu urang ada 3 jari lagi menuding ke arah diri sendiri....no one perfect bah semua urang ada dosa masing2 so don't judge!! the only one can judge is 'GOD' bukan juga tu hakim hehehehehe...bah selamat berhari 5 Aki...

beaty said...

aki that y sa inda suka laman sosial sua..sa suka ping entry saja lah..

erm sa pun malas tingu tu yang mcam2 karenah tu..bikin pening..malas la mau jadi terlampau sosial nii..

bh mari kita pigi blogger gathering!!!

Yen said...

ass-solutely true! haha!

nowriz said...

iya.. sy pun penat tinguk org perasan baik d fb..

pastu sy pun penat mo jadi baik ni..

sumtime jadi jahat.. adventure jua o..

hahaha...

ya.. gathering kita.. yuk!3x

mana itu ajk makan2.. hahaha

bah.. kasi warm up balik tu page gathering.. hahaha

Diana Diane Teo said...

Baru-baru nie Si D pun nampak kawan saya share gambar seorang remaja perempuan yang berumur lebih kurang 15 tahun ke bawah berbogel di fb. Betul-betul bogel sampai nampak nenen. :P Terkejut gila saya nampak.

What happen's to the social network nowadays? Not a social network anymore but a porn network?? OMG!!

Aki said...

DC, yeah,sa mo share juga tu ayat bible tu.. Tapi, tia pa, ada juga contoh lain yang lebih senang.. Sa mo sampaikan mesej ni dengan orang tertentu sebenarnya.. ^_^.v..

Echa : Iya,buat di KK.. he he he.. Nda pa,nanti si Omen urus KL punya.. :-p.. Hm,tu lah.. yang sa malas tu,beliur2, trus mendownload yang bukan2.. ha ha ha..

Flo : Jom, berjumpa kita ramai2..

Rose : Tulah.. Tia paya sibuk mo salahkan orang kalau diri sendiri belum bagus sangat kan?? Judge no one but yourself.. senang..

Beaty : Yeah,itulah guna FB.. Tempat ping entry.. :-p..

Yen : Yeah.. Abs- solutey fuckin damn biatch truest to the max!! :-p

nowriz : Tulah.. sibuk mo jadi baik.. perasan baik.. tantu2 lagi kita jadi jahat terus kan?? senang..

Dee : Itulah.. So boring oh.. suka betul mau tunjuk2 orang punya barang.. They think they're good enough already.. That's y it's sux.. :-p

SoLy SoLicious said...

jadik lah diri sendiri... xpayah nak berlagak alim sedangkan hati busuk cam kerang... *kerang busuk pun makan sedap..heee

Rtp Farra Arisha said...

menyempurnakan diri telebih dahulu adalah lebih penting, bukan?! :) hehehe. let's make ourselves perfect!!

Dida mumin♥ said...

Akidal...
saya pun memang orang baik bah!

StellaClaire-Richard said...

Mmg biasa la tu ramai org anggap diri drg baik. Saya pun anggap diri saya baik. Honestly, sya tdk tipu. But depends mcm mana cara anda berbuat baik itu. Mcm aki terangkan pasal org share gmbr2 yg mengaibkan org d FB, adakah itu berbuat baik namanya? Itu sebenarnya mengaibkan diri sendiri...

Hmm..tepuk dada, tnya selera..

Aki said...

Kak Soly : Exactly.. Ho ho ho..

Farra : ye,tepat skali.. ^_^.v..

Dida : Yeah.. I know u understad.. :-p..

Stella : He he he.. You got it right.. Nasib ko paham maksud si Aki.. bukan apa,annoying bah, tengok orang kutuk2 maki tu gambar2 tia senonoh di FB, macam durang lah yang paling baik,tia pernah buat salah apa semua.. he he he.. ^_^.v..

meisnani said...

hey Aki, si comel datang mengomen neyh... ahahhaha laughing mcm org gile!!

nape Aki mcm emo2 sangat neyh?? bersabar k... =)

Aki, nak taw nape sume ney jadi? sumenye ade kaitan ngan syurga dan neraka... <<<mendalam woooo


Aki : no more angels on friday hah? ahaaha

Aki said...

Nani : Tu ar pasal.. Bukan emo.. saje je buang boring, bagi Khutbah Jumaat jap.. :-p.. Ha ha ha.. ^_^.v.. and yeah, Hi Cutey!! ^_^.v..

meisnani said...

once again u call me cutiey... owhhh God please give me a strength to face this guy... ahahhaa

Meitzeu said...

Aiks~ Its kind of bad by using social media doing those wtf action! As in photos! Its like a porn book lately. :( I was just talking about it this morning.

ABU said...

mak saya pesan jgn kawan orang jahat hahahah

Aemy Shamy said...

hi5!! sy menanti2 org post benda ni, sy pun mau post tp...haizzz malas ba, org bukan mau faham tu..sy fed up suda oh sama fb ni, buka2 ja trus kluar gambar boobs, pakai tudung lg tu! gawd! i dont know la whether that's virus or what, tp virus tu xkan tersebar klu org x klik..why cant they understand? so ketara la dorg p klik kan...mcm2 ni..leaked video la, guys kissing la...eeee kin geli ohh..terpaksa sy unsubscribe org2 yg share2 benda2 mcm tu...huhu..

btw, i cant wait for the gathering! excited!!!!! ^^

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Jangan hipokrit sudah lah bah kan Aki..malangnya inda dapat join gathering :(

Miki Aya said...

hahaha.... iya bah..... risau jg tgk gmbr2 dlm fb skg....... sy x mo la upload2 gmbr manusia..... sy mo men lukis2 ja........ :)

dyanared said...

sometime ja sy pwrasan tu brg.mgkn sy enda tgk sgt fb.mls sdh

Niena Pengembara Ilahi said...

bagus.. bagus aki ni ye post entry camnie :D

Charmaine Pua Li Ping said...

Hahaha I very faham... I'm also same like u... Bad girl among the Good Girl, yet Good girl among the Bad girl hahaha

misya mialen said...

aki, aku suka entri ni ki.;D jelas dan sangat jelas. blh kasi orang berfikir supaya x obses betul dgn perkara2 yang mengaibkan orang. kau tau ki, aku takut benda2 macam ni. mudah2an kita selalu kena kasi jauh .huhuhu.

DoRa Priscilla said...

ya banyak tu sy nmnpk jg.. tp dorg ckp kena hack and virus, nda p share pun macam kita yg share n kita nda bleh nmpk.. nda tau la.. harap nda la nama sy share benda2 bgtu..huhu

Cherrie.Mia said...

Aki thanks for sharing. Yalabah saya mengakulah saya buknnya baik sgt pun. Kadang2x pandai marah2x kadang2x pandai sound org tapi bila orang sudah kurang ajar dan mengaibkan kita takkan mahu diam kan Aki he..he..he..

Oh nasib saya sudah beralih kepada G+.

No komen org yg suka share2 tu. Bagus juga share pengetahuan but sometime saya tengok it's too much tapi yg hantar komen tu pun salah juga. Kalau mau komen,komen sajalah tidak payah mahu caci2x kan.

nGiau said...

aki,sya sokong ko..diurang p maki2 mcm tida pena bt dosa kn. so palui. haha

aiEz said...

yeah aki,isu bdk gay yg kat fb tu memang niat nak menasihatikan,tapi tgk jugak komen2 dorg..majoriti lg menghina...bukan nak sebelahkan sapa2,tp tegurlah secara berhebah rite?

-orang jahil mengambil gambar sendiri yang mendedahkan aurat/melakukan maksiat dan meletakkan di laman sosial.
-orang yang separa jahil menggunakan gambar orang yang mendedahkan aurat/pelaku maksiat itu kemudian poskan ke laman sosial dan meletakkan kata2 nasihat dan menunjukkan kesalahan yang dibuat (aib) kepada orang ramai.
-orang alim pula memberikan nasihat tanpa menggunakan gambar yang mengaibkan si pelaku maksiat malah menggunakan gambar yang baik2

*fikirkan kata2 mereka yg lebih tua dr kita..

Azeanthy Paiman said...

u're true aki!and,eh,d mna kmu gathering tu??

onie said...

benda gitu banyak kat fb sebab tu hari-hari muka aku bertenggek di twttr,haha

Armstrong said...

Adui... I saw one pic of that stuff in FB. Kawan sia punya notification ni terus sia pun ternampak... arrrgggh. Terus spoil o mood buat kerja.

Uits Mr Aki, sia paham tu maksud ko yang good and bad guy. Maksudnya, ko orang jahat yang paling bagus la. Wakakaa.

Can't wait to meet ya, dude. Happy Sunday.

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..