Wednesday, August 17, 2011

Asal-Usul Zon si AKI Karut

Ok,hi semua!! Petang ni si Aki nak bercerita sikit.. (buat post baru saja kerja si Aki)

blog kecil biasa-biasa si Aki ni baru memasuki arena berBLOGging semenjak Jun 2011,padahal,kalau dilihat tempoh perkhidmatan blog ini adalah dari September 2010.. Hehe.. Mari kita tengok satu-satu...




September 2010

Pelancaran ©eXYanne Collection.. Sebelum si Aki menggunakan nama kiut si Aki ni,mungkin ada beberapa blogger yang masih ingat dengan nama pena si Aki sebelum ini sebagai eXYanne.. Ya,blogger-blogger seperti sis BeatyKak Eyanzmiss Cinoi.. Diorang di antara orang yang kenal si Aki dengan nama eXYanne.. Itulah sebab kenapa URL si Aki adalah http://exyanne-collection.blogspot.com/

Jenis post yang si Aki share pada masa itu adalah gambar kehidupan si Aki di KL.. Boleh lawat kalau berani..

http://exyanne-collection.blogspot.com/2010/09/our-great-kembara-merdeka-trip.html
http://exyanne-collection.blogspot.com/2010/09/teluk-kemangport-dickson-trip.html
http://exyanne-collection.blogspot.com/2010/10/jamuan-raya-jkr-part-1.html
http://exyanne-collection.blogspot.com/2010/10/jamuan-raya-jkr-part-2.html
http://exyanne-collection.blogspot.com/2010/10/jamuan-raya-jkr-part-3.html

dan banyak lagi..











Mac 2011

si Aki yang masih belum mengerti kehidupan berblogging melancarkan lagi 1 fotoblog iaitu Our Phonetography. Rasanya,beberapa pembaca setia Zon si AKI Karut juga mengenali si Aki daripada Our Phonetography..

"We Love Photography,We Don't yet Have a DSLR,so,We Go For Phonetography"








Our Phonetography adalah pasukan 4 orang Aki dan Kawan-Kawan yang sangat berminat dengan fotografi tetapi tidak memiliki DSLR.. Our Phonetography merupakan himpunan gambar-gambar yang ditangkap menggunakan Handphone sahaja.. ^_^.v.. Hehe.. Kalau berani,lawat la..

http://ourphonetography.blogspot.com/


Jun 2011

Zon si AKI Karut dilancarkan!!. Template Blog,Background,dan Segala macam bentuk hakmilik ©eXYanne Collection ditukar 100% kepada template baru seperti yang anda lihat sekarang..

nama AKI diperolehi oleh si Aki ketika bekerja dengan KFC pada tahun 2006 (pagi sekolah,petang kerja).. Ini kerana si Aki memanggil salah seorang Manager si Aki pada masa itu dengan gelaran Odu (nenek).. Jadi Manager si Aki ini pun menggelar si Aki, AKI (datuk)..

Jadi,si AKI memang selesa dengan panggilan itu.. Hahaha.. Maka,lahirlah Zon si AKI Karut di dalam dunia blogging,sehingga memperolehi rakan-rakan yang hebat macam anda semua!! ^_^.v.. Nanti si Aki buat entri khas untuk rakan-rakan yang beraksi cukup lama dengan si AKi ya?? ^_^.v..

header paling lama

header kedua (berjinak-jinak dengan PNG)

Zonsi AKI Karut!!! Yeah...

Header yang paling mendapat 'sambutan'

Bertahan agak lama,namun pembaca suruh tukar,kurang comel..

Header terkini,5 orang kembar sama Comel,sama Gangster..

TERIMA KASIH SEMUA!!


Aki : Zon si AKI Karut kini berusia 2 bulan setengah.. ^_^.v..

by ©eXYanne Collection

Related Post



16 hacking script:

Just said...

c Just semakin mengenali c Aki! Oooo dr sana pula dpt nama Aki tu... Ba, keep on berkarut2 kio.. :)

nowriz said...

aki,

sy suka tinguk gambar2 ko di sepang & di teluk kemang.. cantik2.. post pun menarik ni..

crita ko dapat nama tu.. teringat kawan 1 dorm sy dulu.. ada juga yang kami gelar 'aki' and 'odu'.. gelaran tu kekal sampai konvo ni.. hihi

anyway.. teruskan.. selamat berblogging! semoga selalu menjadi blogger berjaya & terhangat! ;)

echaRierie said...

sm jua kita Aki bwt blog 2010..tp sa bln 3/4 2011 ka baru aktif blogging..time bwt GA..hahaha..
woahh..cantik2 pic owh..

Aki said...

oooh begitu rupanya asal-usul si Aki versi lelaki ni. bru tahu. hehe

Azeanthy Paiman said...

huh,rupanya lama sudah kita bkenalan d blogosphere kn aki..hehe..


anyway sy sntsa mgikuti pkembangan blog c aki sjak sy aktif dlm blogger..to be honest, sy start bblog sejak 2006,tp log lma tu sdh sy replace dgn yg ni...n bru2 ni sja baru sy start aktif bblog wlupn blog Who am i ni wujud tahun lepas lg..hee..


anyway nice to be friend with u aki..=)

misya mialen said...

maka, baru lah terjwb persoalan aku, kenapa nama aki tu aki.hihi..jauh dr nama betul;D

ehe.aku start blogging thn 2007 dlm blog yg satu lagi.tp, thn ni aku sdh kasi private blog tu utk aku saja.hihi.aku buka pula blog ini.alasan:mo buka buku baru.sbb dlm blog lama tu byk cerita sedih psl cinta yg bikin sakit ati.^_^

Elih Japahar said...

kalau bhasa rungus ni, Aki maksud dia "Datuk"...haha! mmg penuh dgn penceritaan c Aki ni..kenal sudah blog ni dan c Aki

Aki said...

Just : Konpom ni mengarut ari2.. hahaha..

kak Nor : Hm,semat kan,banyak kawan si Aki yang ambil tu shot.. Hehe.. si Aki ada juga la sikit2..

echa : wah.. itu lebih kurang macam tu ourphonetography tu.. Hehehe

aki pompuan : gitu la nampaknya.. Hehehe..

kak Yan : Itulah.. dari zaman c Aki sibuk menggambar lagi kan??

kak Misya : Hehehe.. ^_^.v..

Elih : Sama ja la tu dalam dusun..

kay masingan said...

Mantap o Aki...Paling manang...ba teruskan berkarut kio..:)

beaty said...

c aki memmang best..easy going kan..heheh..sia suka bh aki..jangan ko risau...sa tetap visit ko hari2 ni keep it up..yeah yeah..

wah sia antara yang awal2 kenal ko kan aki..

Aki said...

Kay : Wajib.. Hehehe.. ^_^.v..

Beaty : Yeah,itu lah.. sebab ko minat betul kunun tu gambar2 si Aki kan.. Padahal ko lagi campen.. ^_^.v..

chegu carol said...

terus sa teringat anak buah yg nama manja dia pun aki :)

nunui Joe said...

Kalau pandai edit pic, pakai phone ja pun lawa sudah tu aki. hehehe Ya datuk sy kami panggil aki. ;D

Pink Diva™ said...

Waaaa!! .you looked soo Pink my dear Aki..hehehe:)

Yvonne Iman Felicianus said...

Kau juga la aki!Saya sapot kau selalu :)

v said...

hahaha cumil. si aki pun tkr2 header rupanya!

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..