Monday, August 22, 2011

Jarum dan Benang

Misi : Jarum dan Benang
Misi Mula dan Tamat : 22082011 Jam 0830 pagi hingga 1138 pagi
Statu Misi : Berjaya

Sepiku melangkah sendiri,
Mencari langkah diri,
Namun tetap kugagahi,
Mencari erti nurani..


Jarum dan benang,
kau akan slalu kukenang,
Dikala seluarku berlubang,
Dengan selambanya,dirimu datang..

Ok,ini syair untuk kawan si AKi, Rexs,yang mengalami masalah pagi tadi.. Waktu si Aki datang ofis,dia mundar mandir sambil baju dah tuck out..

Aki : Oi,yang kau dok mundar mandir macam orang tunggu Along datang kutip hutang naper??


Rexs : Aku ade masalah la wei..


Aki : Apa lagi masalah kau ni?? Kurang penampar??

Rexs : Aku kurang mengarut..


Aki : Sah,memang nak kena penampar la kau ni.. Ape masalah wei,cepatlah,aku nak buat kerja (blogging sebenarnya)..


Rexs : Aku rabak wey..

keadaan seluar Rexs (bukan gambar sebenar)

Oh,rupa-rupanya,seluar si Rexs ni koyak.. apa da.. Malu-malu pula dia nak bagitau kan?? Lepas tu,si Aki pun berpusing-pusing menjalankan misi mencari pakar jarum dan benang.. Namun,mereka semua pergi ceramah agama yang diadakan di tingkat lain.. Di tempat si Jarum dan Benang pun tiada..

Namun,misi berakhhir pada jam 1138 pagi apabila pakar Jarum dan Benang kembali.. si Rexs kini boleh jalan seperti biasa,dan si Aki juga happy kerana dapat membantu si Rexs...

Sekian terima kasih.

Yang Benar,   <- (eh,ape dah macam surat rasmi)




Aki : Malang sungguh si Rexs ni,pagi-pagi dah koyak seluar.. =.='

by ©eXYanne Collection

Related Post



9 hacking script:

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

haha..cmnelah boleh koyak tetbe nih..haih..

Nasib perasan koyak, kalau tak memang menanggung malu la..:D

Fadzmie Mohamad said...

"... dan si Aki juga happy kerana dapat membantu si Aku ..."

Mana satu ko ni ging? Si Aki ka si Rexs? Bukan dua-dua nama ko ka? Ka monolog dalaman ni? Haha.

fazrulnoor said...

ui, nyaris kau malu..naseb baik kau cekap

Elih Japahar said...

Ya ampun! haha tiru indon cakap pulak ni...knapa ko inda pandai menjahit? mari sini sa jahit...susah2 mau cari pakar benang dan jarumm..

dihadiha said...

Syair ke sajak tu Rex? Haha
Aki = Rex
Rex=
a) rex jugak
b) ingatkan abg fazrul td. Hahahaha

♡ a-Me ♡ said...

Nasib baik ko perasan awal oh kan Aki.. Hihi.. Kiranya ko bermonolog sndri ka ni?

nowriz said...

ekekekekk... adeii kuyak si aki!

tanda2 obess tu aki.. (nda ba.. men2 ja.. ;p)

nasib cepat sedar.. kalau nda.. kenampakan serual daram.. ;p

kay masingan said...

hahahah...kuyakkkkkk...!!!!!!

beaty said...

akiii..kuyakkkkkkk..alalalal.. kanapa ko inda cek dulu sebelum jalan..wahahahah kalau ko inda perasaan kan alalal nanti ada nampak tu salana katak tau

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..