Thursday, September 15, 2011

Bagaimanakah Rupa si Aki jika Menjadi Kartun??

Perasan dengan perubahan header si Aki?? Ho ho ho..

Ya,si Aki telah mengkartunkan diri si Aki sendiri. Dan ya,header tu,macam biasa,memang si Aki yang buat.

comel kan??
Mesti ramai yang masih ingat si Aki dengan rambut Afronya.. Hehehe.. :-p.. Jadi,si Aki meminta dirinya diKartunkan versi Afro.. Dan rakan yang hebat dalam membuat Kartun seumpama ini adalah........

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Brother Ernest 

Ya,Bro Ernest merupakan rakan si blogging si Aki yang dikenali dengan Komik Super Lawak,Lucah (kadang2) dan Sangat Menarik kerana yang pastinya, ianya berkaitan dengan kehidupan seharian Kita!! Tentang kehidupan kita di MALAYSIA!!

Dalam post si Aki Anda berbangsa Apa??, Comic Strip yang si Aki preview di sana adalah milik the Bro's juga.. ^_^.v.. Menarik kan??

Antara komik strip dari Bro,don't like that la Bro!!
 *jangan lupa klik untuk pembesaran tiba-tiba..

http://dontlikethatbro.blogspot.com/2011/08/bazaar-ramadhan.html
http://dontlikethatbro.blogspot.com/2011/08/know-your-bros-better-what-we-love.html
http://dontlikethatbro.blogspot.com/2011/05/you-have-to-belieb.html
http://dontlikethatbro.blogspot.com/2011/09/special-bros-meet-bolehland.html
http://dontlikethatbro.blogspot.com/2011/09/special-bros-meet-miau.html

Menarik kan?? Sangat Cantik,Menarik dan memang Va Va Voom.. Hehehehehe.. (curi si Flo punya trademark)..

Dan,Bro Ernest membuatnya dengan super sekejap kerana ini adalah request si Aki untuk Hadiah Hari Jadi yang bakal menjadi tidak lama lagi.. Bersamaan dengan hari dan bulan blog exyanne-collection.blogspot.com ini dilahirkan..

Silalah melawat Bro Ernest dan anda pasti akan meletakkan Blog Bro Ernest di dalam Blogroll anda.. Hehehe.. Percayalah (nyanyi lagu Percayalah Sayang)..

Bro Ernest menyiarkan komik strip yang baru setiap hari Isnin dan Khamis setiap minggu,jadi Esok adalah hari yang dinanti-nantikan si Aki..


 Dan,kartun si Aki yang telah disempurnakan oleh Bro Ernest adalah...

comel kan??

A Big Great THANKS to Bro Ernest for getting si Aki Cartoonized!!.. He had make another My great Blogger Friends get Cartoonized too.. they were Ken Wooi and Nana Eddy..

Thanks for makin this Super-Smart Damn Faces Great AKI to get CARTOONIZED!!

-So, Bro Ernest,when will we meet Face to Face?? I'm workin here in KL at Midvalley.. Ho ho ho.. Hint me when U drop Here.. Ho ho ho.. I mean at Office Hour..


 Aki : Hajat Tercapai ^_^.v..!!

by ©eXYanne Collection

Related Post



23 hacking script:

tiara.dryden said...

si aki ni. mau jg kunu ada kilat2 di spek dia tu. np bukan di gigi ko aki? hahahaha

kay masingan said...

dui na..alleycats ka ni aki..spek tu bah..kilat o....hehehe

Elih Japahar said...

Lawa lah Aki..mcm tu David Arumugam pulak hahaha :D

Zul Fattah said...

ada lg ke stail macam ni.. huhu?

Aki said...

Zul Fattah : Kalau dah memang rambut original kerinting,kene buat macam ni,baru stylo.. ho ho ho..

~KLaRaPaRiS~ said...

Aki you look so cool! =D hahaha.. lebi cool lg kalau Aki versi kartun oo..

Nana Eddy said...

Haha sesuai sgt kartun tu dgn ko Aki!! You're the best, Ernest!! haha

Aemy Shamy said...

heeeee mmg comel header ko, geng...yg membuatkan kecomelan tu ialah kartun c aki tu la..hehehe..suka sy tgk ohh.. ^^
waaa pandai oh kwn ko kn..sy pun mcm mau..boleh ka tu aa? haha :p

Aki said...

Aemy : Hehehe.. itu ko mo tanya sama tuan punya badan,berapa dia caj ko.. Pigi lah tengok di blog dia.. Memang hilarious tu sana..

Nurul Iman Rosman said...

HAHA! comel comel. dah mcm alleycats lah dia. time kaseeehhhh!

Dida mumin♥ said...

ini kali lah si Akidal!...
yg kain ikat d pinggang tu bah mcm peserta silambam ja..hahaha

Nani said...

bagus2... bagus.. tp kenapa gmbr profil pun pakai kartun?

beaty said...

cool tu rambut masi apro..buli ka sia minta tu ahh?

Alfian J. said...

Lawa pula. Buli ka minta buat tu ar. keh3.

Aki said...

Beaty & Alfian : Hehehe.. itu ko mo tanya sama tuan punya badan,berapa dia caj ko.. Pigi lah tengok di blog dia.. Memang hilarious tu sana..

Just said...

c aki berambut afro la! ;p

Ernest Ng said...

Whoa! this is awesome bro! haha thanks so much for such a beautiful review! BEST GILER!

Aki said...

Bro Ernest!! Thanks again for your time on this!!

Merryn said...

oooo... cartoon Aki is so comelified!!!

nowriz said...

comel itu afroaki.. :)

ken said...

BEST!

Pink Diva™ said...

ngee..ingatkan adik yg buat..huhuhu..

nak kenal2 dlu lah dgn bro ernest tue,kot buli gak dia buatkan pic akak jadi cartonized macam ni..hahaha!!!

Armstrong said...

Suda sia add dia dalam blog list sia hehee. And cool o muka cartoon ko yang rambut afro tu. Posing pun mantap.

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..