Monday, September 5, 2011

Vision 2020

Semalam (Ahad, 04 September 2011), si Aki dan si Sumandak pegi membuat sesuatu.. ^_^.v.. Ya,tengok tajuk post,mungkin anda langsung tak terbayang apa maksud si Aki kan??

Aki : Sumandak,mari kita ......................................

Sumandak : Ok,marilah.

Ok,sebenarnya,bukan pasal masa depan,atau perancangan tahun 2020 atau apa pun.. sebenarnya, ini semua pasal......


Ya,kedai membuat kaca mata. si Sumandak punya mata punya degree kerabunan sudah meningkat dan dia perlulah meng'hapgred' spek beliau. Jadi,si Aki dan si Sumandak pun pegi sana.. Vision 2020 terletak di :


Shah Alam, No: 43, Jalan Pinang B 18/B, Seksyen 18, 40200 Shah Alam, Selangor.
Tel: 03-55425252
Business Hours: Monday – Saturday : 11.00am – 8.30pm
Sunday/ Public Holiday : 11.00am – 3.00pm


dan terdapat 2 lagi kedai mereka iaitu di :

Banting, No: 50, Jalan Emas 7, Bandar Sungai Emas, 42700 Banting, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
Tel: 03-3181 2398
Business Hours: Monday – Saturday : 11.00am – 9:00pm
Sunday/ Public Holiday : 11.00am – 9:00pm


Tg. Sepat, No: 29, Jalan Tenggiri, Taman Mutiara, 42800 Tanjung Sepat, Selangor.
Tel: 03-31975398
Business Hours: Monday – Saturday : 10.30am – 7.00pm
Sunday/ Public Holiday : 10.30am – 2.00pm

Apa yang menarik tentang kedai ini adalah,cara layanan mereka yang super- Good Customer Services.. Dengan ke'friendly'an mereka,sangat mudah untuk berurusan. Oleh kerana mereka adalah penjual,mereka juga ingin memastikan barangan mereka dijual, namun cara mereka mempromosi barangan mereka sangat menarik sehingga akhirnya si Sumandak mengiyakan sahaja untuk semua yang dia bagi,kecuali satu jenis lens yang boleh menukarkan warnanya kepada hitam secara automatik apabila terdedah dengan cuaca panas dan terang!!..

Tawaran HARGA pula agak menarik kerana status si Sumandak yang student membolehkan si Sumandak mendapat harga daripada rm330 kepada hanya rm238.. Murah kan?? Dengan lens menghalang cahaya UV,selalunya harga kaca mata memang mencecah Rm300 dan ke atas.

Cara promoter kedai itu dalam menguji mata si Sumandak juga memang baik. Dia melihat degree asal kacamata si Sumandak iaitu R/150-L/050 manakala bacaan terbaru pula adalah R/300-L/150.. Peningkatan yang agak besar bukan?? Dia menguji mata si Sumandak di dalam bilik ujian sebelum betul-betul memastikan degree kacamata baru yang sesuai untuk si Sumandak.

Gambar kacamata si Sumandak?? Hm,maybe nanti malam,or besok ja lah.. ^_^.v.. Lupa ambil.. Hahaha.. Klu : Purple Full Frame.. Hehehe..

Apa?? si Aki punya mata pula?? Hm,ada juga si Aki cek.. R/0.5 - L / 0.25

Hahahaha..

Website : http://2020optom.com.my/main/ 



Aki : Selalu buat-buat macam rabun.. :-p

by ©eXYanne Collection

Related Post



12 hacking script:

~KLaRaPaRiS~ said...

Dlu sy p check tu org ckp sy nda rabun, tp napa ar kalau sy guk whiteboard d kelas sllu kabur2.. hmmm... Walaupun sy duduk bukan plg belakang

nowriz said...

vision 2020.. harus membayar khidmat iklan ko aki.. kemungkinan 110% pembaca blog ko akan terpengaruh cara ko bikin iklan.. ;)

sy tidak rabun tapi si chentahati rabun... pernah tertipu dengan kedai jual spek.. dorang iklan harga spec sekian2 punya harga.. bila tanya plus kanta ka ni harga.. iya dia bilang..

bila spek uda siap.. mo bayar harga lain la pula.. kunun guna kanta special.. sikit sy mo karate tu penjual.. nasibaik kena tahan.. huh!

Elih Japahar said...

Pernah cek jugak tapi inda rabun...mcm c klaparis juga lah..pecah2 bila tengok jauh tapi itu bukan rabun kan..

lilies.john said...

sy pun mimang rabun,, duluuuuu sy check sy r/300 l/300..
sampai skrg klu beli contact lens masih guna 300/300..
skrg x brani cek sbb takut bertambah tpksa tukar spek... spek mahal bah!!! rm 250 lebih..
si lilie kedekut duit.. siou la kadai spek... ha ha

beaty said...

lau sia L 100 R 175..sa rasa mau tinggi suda but nanti la p cek lagi..wah besar peningkatan owh mata c sumndak..he he

wah kaler purple lagi tu...sia suka

beaty said...

dora : sa ras ko punya mata mau start suda tu..he he jaga kama mata ko dora..he he..sa punya mcm tu la kes dia tu mula2 ni..deiii..silau tu mula2 trus pandai jadi rabun tu

chegu carol said...

wah bagus juga kan kalau masi student, dpt kurang sikit tu harga...

misya mialen said...

aki, ku org tu tau ko promote kedai dia,msti dia suka.;D

Azeanthy Paiman said...

waa...d shah alam pun ad aka pula.bah,nnti sy pg snaa aki..hee...

sory lama x update n blogwalking, busy berhari ryaa bah...anyway hope c aki baik2 sja sana aa.hehe..

kay masingan said...

details juga ko cerita kan aki...betul2 ko ni observer punya orang o..betul kan..?

echaRierie said...

sa tau tue..mcm spek abg 2nd sa..
klw kena matahari nampak hitam..hihi

uina, mata kanan awek ko meningkat habis..hoho..
tp sy lg tinggila..(tembirang ni) haha..

Aki, ndapyhla rabun..nda siuk..

Fadzmie Mohamad said...

Aiya, sekarang ni tengah kumpul-kumpul duit mau upgrade tu spek. Mau pasang lens yang boleh tukar kaler jadi hitam kalau panas/silau tu. Susah mau driving kalau silau tapi nda dapat pakai spek hitam. T.T

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..