Thursday, October 20, 2011

Karya Patung Manusia yang hebat

Semalam,apabila si Aki menyiarkan post INI di blog,sangat ramai komen yang tidak percaya bahawa itu adalah lukisan.. Dah tajuk pun comel, 'Anda Pasti Tak Percaya yang Ini adalah Lukisan' mestilah ramai yang tidak percaya kan??

Ok,di sini,ingin si Aki tegaskan sekali lagi,memang itu adalah hasil lukisan mereka.. Jika tidak percaya lagi,anda boleh meng'klik' nama-nama pelukis tersebut untuk melihat hasil kerja seni mereka,dan jika anda rajin membongkar,anda mungkin terjumpa gambar mereka sedang menyiapkan lukisan itu..

Dan jika anda meneliti lukisan itu,anda pasti akan dapat melihat watermark pelukis-pelukis hebat itu..

Hari ini pula,si Aki masih dalam mood hyper-realist.. Melakukan pencarian di google,si Aki berkenalan dengan artis pembuat patung manusia yang juga berada dalam kategori Hyper-Realist iaitu Ron Mueck..

Ok,cakap banyak pun tak guna,mari tengok hasil kerja beliau..

 Amaran : Gambar Patung ini sangat realistik,jadi anda bakal melihat segala-galanya secara realistik.. Dan jangan ditenung lama-lama kerana mereka ini hanyalah patung!!



Anda dapat melihat setiap detail.. Seronok kan?? OK,didatangkan dalam pelbagai saiz,mari kita tinjau saiz penuh karya-karya beliau..


Ok,seperti kata si Aki,jangan tenung lama-lama kerana itu hanyalah patung ok.. Sangat realistik bukan?? Anda boleh melihat list hasil kerja beliau di Wikipedia.. Juga disenaraikan material-material yang terlibat!!

Aki : Sangat kagum dengan tahap kesenian mereka.. Ho ho ho..

Related Post



8 hacking script:

DoRa Priscilla said...

the baby >.< takut sy tguk

nc said...

scary, weird..but amazing.truly.
the only thing the statues lack of is life.

beaty said...

dui seram sa ni tingu tu BB..dei tapi ni kerj abagus wh..amazing

♥Audeanor®♥ said...

amazing work by this person tp kn Aki...hmmm...censored XD

Wyne @ Mouren Mauve said...

Haha, kit*i! time sa tinguk ni, suma tu technician2 d upis pikir bukan2...hahaha!

Fuze said...

mantap!!

Dida mumin♥ said...

akidal...balik2 juga saya tgk ni gambar tapi saya tetap masih tidak percaya! boleh ka?

Umie Artoqiemie said...

seremmmm

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..