Thursday, October 20, 2011

Memang Nampak Dekat,Tapi Sebenarnya..

Yeah,memang nampak dekat,tapi sebenarnya.. Ok,ini cerita pagi tadi.. Ketika pegi kerja,si Aki dengan selamba-mabanya turun di Stesen KTM Angkasapuri.. Untuk pengetahuan anda,Midvalley Megamall tersergam indah di hadapan Stesen Angkasapuri ok..

Yeah,memang sangat kelihatan,dan apa yang perlu anda lakukan,hanya berjalan kaki melintasi / menyeberangi Sungai Klang dan anda akan tiba ke Midvalley..

Ok,nampak dekat,tapi sebenarnya memakan masa selama hampir 20 minit ok.. Percayalah.. Dan anda juga akan berpeluh sedikit kerana terpaksa berlari-lari anak di beberapa tempat bagi mengelakkan anda daripada menjadi mangsa tabrakan.. wahhh..

Mari kita lihat sedikit print screen dari Google ni untuk melihat dengan lebih jelas lagi perjalanan si Aki pagi ini..




Ya,agak comel kan?? Dengan kenderaan lalu lalang yang sangat laju menghala ke Lebuhraya Persekutuan, memang kadang-kadang agak gusar juga menggunakan jalan ini,tapi demi tambang yang RM2 sahaja, dan juga kesihatan diri (exercise lah konon) seronok juga bersenam awal pagi ni..

Er,jangan lupa pakai minyak wangi siap2 dari rumah sebelum exercise awal pagi ok?? Kesian dengan rakan di sebelah anda nanti..  KAU PIKIR CINCAI??

Aki : Nak gi minum milo la ari ni.. Dah GAJI!! Ha ha ha.. Morning Ebribadi!!

Related Post



12 hacking script:

Wen Elizabeth said...

yai..kira jauh jg tu tau.. hm. kalu di kl mmg bgs lg jln kaki, naik lrt drp bw keta sndri..mcm sengsara oh bw keta kalu dsana..yuii

Nana Eddy said...

karoke jom! ko janji sama sa itu hari kan???~~ ahahaha Xp

aiEz said...

aki belanja aie,hoho...

Daniel Chiam said...

Awal juga gaji?!!!!!! hahaha

Bila baca last line... everything I read before this nda kisah sudah XD

Nani said...

Sampat bah si Aki mengupdate blog pagi2 hehe. Kalau sana mimang semua nmpk dekat sbb bangunan besar2 tp sekali kau pigi, buli cramp kaki lain lg bepeluh.

Niena Pengembara Ilahi said...

gaji smlm lgi kn..kn

Just said...

mmg semua nmpk bgnan nmpk dekat abis buli nmpk dari jauh kan Aki. aritu ada jg sia try dr raja chulan p klcc time mencari keja dulu... so time tu msh fit la.. kalau skrg, komfom kapus2 sdh.. hahahah... sia lg satu mggu gaji oo aki.. huhuh..

beaty said...

aki ko jalan kaki? aikk...erm...doi jauh juga ni tapi sa tau ko fit! so no prob laini kan

Dida mumin♥ said...

odoi..kenapa ko tidak turun di stesen KTM yg dpn midvalley ja...ka ko sngaja mo exercise pagi2, utk cpt sihat?

P/s : ko btl2 sdh sihat ka ni akidal?

Rose Flower said...

Nasib jalan pagi2 kan aki kalo jalan di tengah panas bukan lagi berpeluh mandi peluh kali minyak wangi pun ndak buli tulung hehehehehe...

karulann said...

Tuk katuk katuk... Punya jauh itu KTM Angkasapuri pigi Midvalley :)

Gunaqz said...

jauh juga lah tu aki. sa tinggal pantai dalam dulu, tidak pernah sia terpikir mo jalan kaki pi Mv. jauh!

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..