Tuesday, October 11, 2011

Perbuatan Bodoh di Tandas

bukan gambar sebenar

Satu hari ketika dalam perjalanan balik dari Ipoh, si Aki singgah sekejap di KLCC.
Ada sesuatu untuk si Aki beli. Ketika si Aki sedang mencari barang dibeli, tiba-tiba perut si Aki terasa memulas. Apalagi, si Aki pun terus bergegas ke tandas yang terdekat. Masuk saja ke tandas si Aki tengok ada 3 bilik air. Bilik air yang di tengah bertutup, jadi si Aki pegi yang disebelahnya. Baru saja die duduk, si Aki terdengar orang dari sebelah bersuara,

Orang sebelah: "Haa, camna sekarang ?"

si Aki bukanlah seseorang yang suka nak berbual dengan orang yang tak kenal. Entah macamana untuk tidak menghampakan orang, akhirnya die balas juga,


si Aki: "Ok jugak lar".

Kemudian suara tu bertanya lagi,

Orang sebelah: "Kau nak gi mana ni??"

Iskk... si Aki mula rasa musykil... tapi die balas,

si Aki : "Aku nak balik, singgah sini nak beli barang sikit"

Lepas suara tu bertanya lagi,

Orang sebelah ni: "Bila kau nak gerak ni??".

si Aki pun selamba jer kata,
 "Lepas aku sudah ni, habis beli aku chow la".

Kemudian terdengar lagi suara org sebelah tu berkata

Orang sebelah: "Hei, aku call kau balik lepas ni, tiap kali aku tanya soalan kat kau, asyik mamat bodo sebelah aku ni dok jawab!!!"


Moral : Tak perlu terlalu ramah di dalam tandas.. Ha ha ha..





Aki : I'll be doing the novel review about noon.. quite busy right now..

Related Post



21 hacking script:

♡ a-Me ♡ said...

Alamak Aki... 1 kali dia bilang "Hei, aku call kau balik lepas ni, tiap kali aku tanya soalan kat kau, asyik mamat bodo sebelah aku ni dok jawab!!!" trus sa rasa mcam kna petir.. sa pla terasa malunya wlupun bkan sa org sebenar dlm tu situasi... Hahahaha...

Anyway... Happy Tuesday Aki.. :)

Azeanthy Paiman said...

uinaa...mcm rumah sdh kna buat ni tndas kn aki..haha..

Just said...

di mana sia pernah jumpa ni dialog aa... c AnnieMing kali.. hahahha.. tp sia bepikir2 jg ni.. kalau sia, sia jwb kaitu aa.. hmm..

Daniel Chiam said...

Janji friendly... hahha

Dida mumin♥ said...

Astaga...ko ni akidal buli2 ko bersoal jawab dlm toilet..hahaha...terus sy imagine ko menjawab dlm masa yg sama sedang meneran dgn jayanya...mcmna lah tu kan? hahahah

beaty said...

wakakaka...berckap dalam toilet ka? lol kalau sa sa diam2 ni..biar bunyi 'glup' ja ada.. (taik jatuh d lubang tandas)

Anonymous said...

Susah btl mau baca blog si aki dr hanfon bb aku.. Buli ubah ka susunan kolum kau tu? Ceh, suka2 ja menyuruh. Kau siapa oh?

nc said...

hahaha..kesah benar kah ni?
ko inda tnya dia.."ko ckp sama sia kahhh.."

Nana Eddy said...

ahaaha~ ni lawak yang suda lama sa dgr. Dan telah sa praktikkan. dalam toilet tak yah la nak bertegur sapa kalau tak nampak orgnye~~

nowriz said...

hahaha... betul2 ko friendly owh kan aki..

iya sy mo tinguk jua ni bulan 12.. tahap ke-friendly-an mu.. :p

dyanareds said...

muahahaha...napa bah ko p menjawab tu aki.wakakaka...sakit perut sy ketawa

Red Cherry and Avocado said...

seriously Aki,betul bah...haha haha haha...saya nda habis ketawa baca ni cerita kau..

kay masingan said...

hahahahhahaha...aki saya *pengsan*...hahahhahahahhahahahahahaha

bella hamzah said...

hahahah setepek kene perli.. ayt last paling kelakar. hahahahahh

Yvonne Iman Felicianus said...

Hashahahaha AKi ketawa2 saya baca ilang sedih sa. :)

Gunaqz said...

Moral of the story, di tandas tidak payah friendly-friendly. Buang air jak sudah cukup. lol

Adylia Qarissa said...

hahahaaaa..ni kisah benar ker?? lawak betul..lain kali jangan bercakap dalam toilet...

heheheee..gelak sambil guling2 kat sini..

lilies.john said...

sy pernah terbaca ni cerita mcm ni.. tp dlm bahasa urang putih la.. he he.. tambah lawak pula lepas translate.. hoho

nunui Joe said...

hahaha. spttnya si aki balas balik. "heii sy call kau baliklah. Ada mamat perasaan sy ckap dengan dia" baru dia malu aki. haha

sweetandspicy said...

haha.. alamak aki.. kuyak oo kan.. hehe. tp mcm pernah dgr ni cerita somewhere..

Nani said...

Kenapa kau tepikir menjawab tu Aki? ...

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..