Tuesday, August 23, 2011

keTIADAan IDEA??

Oyen (bukan jantina sebenar)

Oyen : Aki!! Saya tiada idea untuk Update.. Macam mana?


Aki : Aik,si Aki kan sudah bagi Tips Blogging pasal Idea hari tu..


Oyen : Masalahnya, saya bukan pandai mengarut macam kau...



Ini masalah besar bagi seorang blogger. TIADA IDEA!! Yeah ha.. Well,di sini ada sedikit cara berkongsi jika anda keTIADAan IDEA!!

kalau Beaty @ BeatyJohn.com
- Blogger Muda dan Cantik ni akan share tentang berita,isu-isu semasa yang didapati dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.. Selain itu,beliau juga akan share gambar-gambar yang beliau tangkap,kerana beliau adalah salah seorang penembak tegar (photoshooter da.. haha). Beliau juga rajin berkongsi gambar-gambar artis kegemaran beliau.. Jadi,singgah di sana,dan anda pasti akan mengiyakan cakap si Aki..

kalau Kay @ TulusDariHati.com
- Cikgu Comel yang kidal macam si Aki ni akan share lebih kurang sama dengan cik Beaty bab-bab berita atau isu semasa. Beliau juga sering berkongsi aplikasi internet gunasama mengenai profesion beliau,Guru.. Dan biasanya,dia juga akan share sajak-sajak ciptaan beliau.. eh,korang ingat,Guru BM je ke yang pandai tulis sajak?? ^_^.v..



Oyen : Ok,saya faham.. Kalau begitu,saya share gambar-gambar mengarut yang comel pun,ok lah tu kan?? Daripada tiada isi,lebih baik sharing sesuatu yang mungkin orang lain tidak tahu.. 

Aki : Yeah,U got it right.. ^_^.v..

Oyen : Hm,ok,saya faham bagaimana kalau cik Beaty dan cik Kay akan buat bila diorang tiada idea.. Tapi,kalau si Aki,macam mana pula?? 

Aki : Dah habis baca?? ah,ini lah yang si Aki akan post bila tiada idea.. Hahaha.. Masih ada info tak?? :-p





Jangan lupa baca Lovey-Dovey Tuesday hari ini!!

Aki : Jangan biarkan diri anda diselubungi ketiadaan idea

by ©eXYanne Collection

Related Post



15 hacking script:

Yen said...

trima kasih busku..haha

echaRierie said...

hahaha..bgs ni..
tp sy Aki..kdg2 sy ndada mood pun mo blogging even sy ada cerita mau share..haha..
nda tau la ni..bkn blogger tegar kan..haha..

Nurul Iman Rosman said...

kalo gitu,
saye nak share gambar aki lah kat blog saye.

haha ;)

Aki said...

Oyen : Hahaha..

Echaa : Hm,itu tetap terpulang sama tukang taip.. Hehehe..

Iman : Amboih,itu dah betul2 takde idea tu.. hahaha.. :D

nowriz said...

sukung tu iman.. sila la men-share gambar si aki di blog anda.. hahaha

beaty said...

bah jaga ko aki..sana..heheh..heheh..lama suda tidak p timbak2 owh..aiyaa..

hehe kdg2 kan pun sa teda idea kan bh tu berita la jadi mangsa..tapi sa pili2 yang ngam sama keadaan la

Azeanthy Paiman said...

eya..pasti akan ada idea bah tu kn aki...yg pntg pndai mnulis jak.ehee..

StellaClaire-Richard said...

sya pun kadang2 teda idea. Tp slunya idea berkaitan dgn mood. Kalau ada mood, ada lah kunun idea sya tu hehe..:P

Niena Pengembara Ilahi said...

haha tu la.. tah pape je, nk mengencing org xagak2...

Just said...

ba kalau sia teda idea mcmana aki??

Eryati said...

sy klu teda idea..sy gigit laptop mcm dlm gambar tu...setakat ni yg sy pernah gigit mouse jak..ekekek

v said...

kalo tiada idea senyum kasi nampak gigi :B

Wency Jelson said...

sa kalu teda idea, besanya sa main tukar2 template.. basically sa memblog pn bukan utk mau update stp hr..bila rs mau update and rs ada mau share bru update..heheh..

nunui Joe said...

saya kalau tiada idea saya tidak tulis entry. Haha. Tapi bila ada idea busy pula. ayioo

Aemy Shamy said...

haha nice tips! oyen, ko tulis pasal apa ko buat 1 hari ni pun kira good idea tu, or tulis sebab2 kenapa ko xda idea...hehehee.. :p

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..